• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 23 °C

Gürcistan İle E-tır Projesi İmzalandı

Gürcistan İle E-tır Projesi İmzalandı
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ile Gürcistan Gümrüklerden Sorumlu Maliye Bakanı Nodar Khaduri, Türkiye-Gürcistan E-TIR Projesi'ni imzaladı.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ile Gürcistan Gümrüklerden Sorumlu Maliye Bakanı Nodar Khaduri, Türkiye-Gürcistan E-TIR Projesi'ni imzaladı. Tüfenkci, "E-TIR Projeleri ile ulusal gümrük sistemleri ve diğer paydaşlar arasında güvenli veri değişimini sağlamayı ve eşyanın ülkeler arası düzenli ve güvenli aktarımını mümkün kılmayı amaçlıyoruz" dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, Gürcistan heyeti ile Türkiye-Gürcistan E-TIR Projesi'ni imzaladı. Dünya Gümrük Günü dolayısıyla Gürcistan heyetiyle bir araya geldiklerini söyleyen Tüfenkci, "Tesis edilmekte olan E-TIR Projeleri ile ulusal gümrük sistemleri ve diğer paydaşlar arasında güvenli veri değişimini sağlamayı ve eşyanın ülkeler arası düzenli ve güvenli aktarımını mümkün kılmayı amaçlıyoruz. Bu sayede, ön kargo bilgisi tedariki ve gerçek zamanlı veri aktarımı yöntemleriyle, TIR işlemlerinin hızlanması ve dolayısıyla uluslararası ticaretin artması sağlanmış olacaktır. 64. Hükümet Eylem Planımızda da, bu sebeple E-TIR Projeleri'ne yer verdik" ifadelerini kullandı.

"E-TIR VİZYONUNA DÜNYA ÇAPINDA ÖNCÜLÜK EDİYORUZ"

Türkiye'nin E-TIR vizyonuna dünya çapında öncülük ettiğini vurgulayan Tüfenkci, İran ile imzalanan E-TIR projesini buna örnek olarak göstererek, "Geçen aylarda yine bir diğer komşumuz olan İran İslam Cumhuriyeti ile bir başka eTIR Pilot Projesi başlattık. Bu projemiz için Bakanlığımız, İran Gümrük İdaresi, Birleşmiş Milletler Avrupa Ekonomik Komisyonu, Uluslararası Karayolu Taşımacılığı Birliği ve her iki ülkenin kefil kuruluşları bir araya geldi ve projeyi başlattı" diye konuştu.

"SARP-SARPİ KARA HUDUT KAPISI ÇALIŞMALARINA BAŞLANACAK"

Sarp-Sarpi Kara Hudut Kapısı hakkında da bilgiler veren Tüfenkci şunları kaydetti:

"Ülkelerimiz arasındaki en önemli geçiş noktası olan ve halihazırda işlemlerin yaklaşık yüzde 95'ini yürüttüğümüz Sarp - Sarpi Kara Hudut Kapısı'nın Türk tarafının genişletilmesi çalışmalarına 2016 yılı içerisinde başlayacağız."

KHADURİ: "SINIRLAR AYIRIR GÜMRÜKLER BİRLEŞTİRİR"

"Sınırlar ayırır gümrükler birleştirir, ülkelerimizi ikiye bölen sınırları bir iç gümrüğümüzle birleştirdik" ifadelerini kullanan Gürcistan Gümrüklerden Sorumlu Maliye Bakanı Nodar Khaduri ise, "Bugün önemli bir sözleşmeye imza attık. Hem iki ülke arasında hem de dünya arenasında öncü olacak bir programı başlatmış bulunmaktayız. Sayın bakanında ifade ettiği gibi bu projede hem dünya için örnek teşkil edeceğiz" şeklinde konuştu.

Gürcistan İle E-tır Projesi İmzalandı

Gürcistan İle E-tır Projesi İmzalandı

Gürcistan İle E-tır Projesi İmzalandı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim