• BIST 9645.02
  • Altın 2405.728
  • Dolar 32.594
  • Euro 34.7796
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C

Gurbetçiler Başbakan Erdoğan'ı bekliyor

Gurbetçiler Başbakan Erdoğan'ı bekliyor
Almanya’nın Köln kentinde 24 Ocak’ta Avrupalı Türk Demokratlar Birliği’nin (UETD) 10. kuruluş yıldönümü vesilesiyle düzenlenecek toplantıya Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılacak.


Almanya’nın beslediği Avrupa Alevi Federasyonu ile Almanya Türk Toplumu adlı marjinal grubun Türkiye’nin Başbakanı Erdoğan’a karşı protesto gösterisi düzenleyeceği, Alman medyasının ise bu gösteriyi canlı yayınlayarak “Türk kökenliler dahi Erdoğan’dan nefret ediyor” algısı oluşturmak istediği ifade edildi. Ülkede Türkler tarafından kurulan sivil toplum kuruluşları ise görülmemiş düzeyde katılımla Erdoğan’a destek vermeye hazırlandıkları iddia ediliyor. Avrupa Türk Demokratlar Birliği UETD, 60 bin kişi ile Recep Tayyip Erdoğan’ı coşkulu bir şekilde karşılama kararı aldıklarını duyurdu.  
KATILIMA BAŞVURU 60 BİN OLDU
Başbakan Erdoğan’ın 24 Mayıs’ta Avrupa Türk Demokratlar Birliği UETD’nin 10. kuruluş yıldönümüne katılmasıyla ilgili bilgi veren Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) Genel Başkanı Süleyman Çelik, “Biz etkinliğimizden hiç geri adım atmıyoruz ve Sayın Başbakanımızı programımıza bekliyoruz. 15-20 bin kişilik salonumuza 60 bin kişilik listeyle bize başvuran ve Başbakan Erdoğan’ı bekleyen insanlarımız var. Biz bu 60 bin kişilik insanımızı salonumuza nasıl alacağımız konusunda şaşırmış durumdayız. Başbakan Erdoğan’ı görmek ve onu karşılamak isteyen binlerce insan var, müthiş bir talep var. Bu iki dernek, içinde bulunduğumuz ülkenin borazanlığını ve Türkiye aleyhtarlığı yapmaktadır. Bu iki dernek, Almanya tarafından desteklenerek milyonlarca euro bütçeye sahiptirler. Türkiye‘de yaşanan en ufak bir olayı menfi şekilde Almanya’daki kanat önderlerine ve devlet erkanına bildirir” dedi. 
“ALMANYA‘DAKİ KARA PROPAGANDANIN KAYNAĞI TÜRKİYE‘DEKİ BEYİNSİZLERDEN GELİYOR”
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Almanya ziyaretinin çok mühim olduğunu ifade eden Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Avrupa Genel Başkanı Cahit Kerenciler ise, “Bazı Alevi derneklerinin protestolarına Almanya’da şahit oluyoruz. Bu protestocu grup zaten bütün Alevi kardeşlerimizi temsil etmiyorlar. Kara propaganda yapan Alevi dernekleri komünist marjinal gruplardır” diye konuştu.
İslam Toplumu Milli Görüş Teşkilatı (İGMG) Genel Sekreteri Mustafa Yeneroğlu da “Sayın Başbakan Erdoğan’ın Almanya ziyaretinden rahatsız olanlar Almanya’daki Türklerin teveccühünü kazanmak için son yıllarda ne gibi eksikliklerin olduğunu analiz etmeleri gerekir. Özellikle İslam politikasında, Müslümanların kurumsal hakları hususunda Almanya’da maalesef yerimizde saymaktayız. Diğer tarafta çağdaş bir vatandaşlık yasasının eleştirilmesi hususunda yine Türkleri dikkate alarak olumsuz bir politika izlenmiştir” dedi. 
Avrupa Türk-İslam Birliği (ATİB) Genel Başkanı İhsan Öner ise, “Almanya Türk Toplumu zaten Almanya’daki devlet projeleriyle ayakta duran bir kuruluştur. Avrupa Alevi Federasyonu zaten yapısı gereği aslında Alevilik’ten de öte daha çok Marksist, ateist görüşteki kişilerin öncülüğünde yürütülen bir kuruluştur. Bu adamlar Türkiye’nin lehine bir şey yapmazlar ama, aleyhine çalışmalar yürütürler” şeklinde konuştu.

 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim