• BIST 9524.59
  • Altın 2489.506
  • Dolar 32.5116
  • Euro 34.7321
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 20 °C

Gurbet Altay Çaycuma’da Mutluluğun Sırrı Doğru İletişimi Anlattı

Gurbet Altay Çaycuma’da Mutluluğun Sırrı Doğru İletişimi Anlattı
Çaycuma Kent Konseyi ve Kent Konseyi Emekli ve Yaşlılar Meclisi'nin ortaklaşa düzenlediği "Mutluluğun Sırrı Doğru İletişim" konulu konferans, Çaycuma...

Çaycuma Kent Konseyi ve Kent Konseyi Emekli ve Yaşlılar Meclisi'nin ortaklaşa düzenlediği "Mutluluğun Sırrı Doğru İletişim" konulu konferans, Çaycuma Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Konferansa konuşmacı olarak Gurbet Altay (ZONDEF Başkanı) katıldı. Etkinliğe,Çaycuma TSO Fen Lisesi Müdür yardımcısı Nilgün Çelik'in sunumu ile gerçekleşti. Konferansa Çaycuma İlçe Milli Eğitm Müdürü Mehmet Özdemir, İlçe Müftüsü Mahmut Rauf Arcaklıoğlu, Hazine Avukatı Mahmut Yüksel Çaycuma Halk Sağlığı Labaratuvarı Müdürü Tuğrul Dereli, Öğretmen evi Müdürü Gürbüz Kurnaz, Gençlik Merkezi Müdürü Şendoğan Kaya , Kent konseyi Başkanı Yrd Doçent Dr Neşe Köktürk , Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hayri Kandemir, ADD Başkanı Şeref Köktürk, Emekliler Derneği Başkanı Nizamettin Eyidoğan, , Türk Eğitim Sen Başkanı Tarık Arslan ,Eğitim Bir sen Başkanı Ersoy Salman, Eğitim Sen Zonguldak Yürütme Kurulu Üyesi İsmet Akyol, Kent Konseyi Emekli- Yaşlılar Meclisi ve Çevre Çalışma Grubu Başkanı Erol Ünlü, Kent Konseyi Sağlık Çalışma Grubu Başkanı Tuğrul Dereli, Kent Konseyi Müzik Festival Çalışma Grubu Başkanı Ayşen Köktürk, Kent Konseyi Kadın Meclis Başkanı Berna Çimsalan, Avrasyam Derneği Başkan Yardımcısı Mehmet Köktürk ve yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Zonguldak Dernekler Federasyonu Başkanlığını yapan Gurbet Altay yaptığı konuşmasında, "Sabah uyandığımız andan gece yattığımız ana kadar bütün bir günümüz iletişimle doludur. Eğer kişi, kendisiyle mutlu ise, tüm bu verilen örneklerde ve yaşamı boyunca diğer bireyler ile de doğru iletişim kurabilir ve stressiz bir gün ve hatta bir ömür geçirebilir. Ve fakat önemli bir gerçek vardır ki; insanların dışa dönük mü yoksa içe dönük mü olacakları doğuştan belli oluyor. Ne derece kendilerini geliştirip geliştirmeyecekleri ise sadece ailede bitiyor. İçe dönük kişiler enerjilerini iç dünyalarındaki duygu yoğunluğu, hisler, odaklanmalar ve düşüncelerinden alırlar. Kararlarını genellikle kendi kişisel doğrularını esas alarak verirler ve çevrelerine danışmadan, akıl almadan içten yaparlar. Sessiz bir yaratıcılık iç dünyalarında dolanır durur. Eğer bulunduğu ailede de iletişime önem verilmiyor ve huzur hep ikinci planda kalan bir durum oluyorsa bu kişilerin işleri daha da zorlaşıyor. Dışa dönük kişiler ise; enerjilerini dış dünyadaki olup bitenden ve konuşulanlardan alırlar. İnsanlar ile hemen iletişim kurarlar, eleştiriye açık, danışmaya açık, sorup soruşturmayı seven, sürekli bilgi peşinde koşan, hiç tanımadıklarını insanlarla bile konuşacak bir şey bulabilen insanlardır.. Arkadaşlık kurmaktan büyük keyif alan bu kişiler önceliği "şimdi"ye verirler. Anı yaşamak için doğmuşlardır. Hayatlarını esnek tutarlar ve o an içinde oluşabilecek her duruma o anda karşılık verirler. Hayattan zevk almaya bakarlar ve kolaylıkla yeni arkadaşlıklar kurar ve herkesten öğrenecek bir şeyleri olduğuna inanırlar. Ego duyguları neredeyse hiç olmadığı için öz mutluluklarını daha yoğun yaşarlar. En başında da belirttiğim gibi, eğer kişi kendiyle mutluysa doğru iletişim kurmak için uzman olmasına gerek yoktur. O zaten doğuştan uzmandır. En önemli nokta ise, kişinin kendiyle ne derecede mutlu olabildiği ise, sadece ve sadece geldiği ve yetiştiği aile yapısına bağlıdır. Mutlu, huzurlu ve sakin bir ailede yetişen insanların genellikle dış dünya ve diğer canlılarla sorunu olmaz, tanıdık tanımadık her insanla doğru iletişim kurabilme potansiyeline sahipti Aile içinde bazen yanlış iletişim kurabiliriz, bizim çocuklarımız için hedef koyma lüksümüz yok bırakalım kendi hedeflerini kendileri seçsinler, bırakalım hata yapsınlar, doğruyu anlatalım ama diretmeyelim. Çocuklarımıza güvenelim. Anne baba olarak Onlar gibi düşünmeye çalışalım. Ben çocuklarıma 3 şey konusunda öğüt bıraktım. Kimsenin hakkını yemeyin. Kimseye Hakkınızı yedirmeyin. Hiç kimsenin kalbini kırmayın üç sigara içmeyin. Sizlerin de çocuklarınıza güzel sözleriniz olsun. Her yerde mutlu olmak mümkün. Sizler izin vermediğiniz sürece hiç kimse sizi üzemez. üzüntülere bizler izin vermekteyiz. Üzüntü insanın beyninde başlar ve biter. Beyninde başlıyorsa bitmesi de beyinde biter"dedi.

Gurbet Altay'ın konuşma arasındaki seslendirdiği şiirlere Saz Sanatçısı Ayşen Köktürk ve Ney Sanatçısı Bahattin Turpçu eşlik etti.Kent Konseyi Başkanı Neşe Köktürk konferans sonunda Altay'a teşekkür ederek çiçek takdim etti.

Gurbet Altay Çaycuma’da Mutluluğun Sırrı Doğru İletişimi Anlattı

Gurbet Altay Çaycuma’da Mutluluğun Sırrı Doğru İletişimi Anlattı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim