• BIST 9057.95
  • Altın 2296.889
  • Dolar 32.3247
  • Euro 35.0593
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

Günlük stres dişlere yansıyor

Günlük stres dişlere yansıyor
''Dişlerde sıkmaya bağlı aşınmalar meydana geliyor. Sebebi ise stres ve sıkıntı.''

Hayatımızın pek çok alanında hizmet anlayışı ve kişiye özel çözümlere duyduğumuz ihtiyaçla tasarlanan butik diş kliniği OceanDent Ağız ve Diş Sağlığı Kliniği, Ataşehir’de açıldı.

İmplanttan, kanal tedavisine, ortodontik tedavisinden estetik gülüş dizaynına kadar hem fonksiyonel hem kozmetik uygulamalar yapan OceanDent’in diş hekimi Sevtap Aybulut, son dönemde karşılaşılan diş problemlerini ve güzel gülümsemenin sırlarını anlattı.

'STRESE BAĞLI DİŞ SIKMA'

Aybulut son dönemlerde en çok hastaların eklem ve baş ağrısı şikâyetiyle geldiklerini, bunun sebebinin ise strese bağlı diş sıkma olduğunu söyledi. Aybulut ülke gündemi ve kişisel yaşam zorluklarının diş sağlığını ve gülümsemeleri etkilediğini belirterek, “Diş sıkmaya bağlı dişlerde aşınmalar meydana geliyor. Ön dişlerde meydana gelen bu aşınmalar dişlerde kısalmalara ve yaşlı bir görüntüye sebep oluyor. Sebep de stres ve sıkıntı. Türkiye gündemi çok gergin ve insanların yaşamlarında ciddi sıkıntılar var. Bu sıkıntılar dişlere ve gülümsemelere yansıyor. Bu duruma karşı hastada ilk belirti çene ekleminden gelen sesler. Bu durum çevre kaslarda ciddi spazmlara sebep olarak, baş ve yüz ağrılarına dönüşüyor. Diş sıkmaların en büyük tehlikesi eklemlerde deformasyon oluşmasıyla meydana gelebilecek olan çene çıkması” dedi.

Kozmetik anlamda en fazla yapılan tedavilerin de beyazlatma, bonding uygulamaları denilen dolgu, lamina ve zirkon kaplamalar olduğunu belirten Aybulut, son dönemlerde erkeklerin de estetik gülüş dizaynı operasyonlarını uygulattığını söyledi.


'ERKEKLER DAHA HASSAS'

Aybulut, erkeklerin dişçi koltuğunda kadınlardan daha dayanıksız olduğunu belirterek, “Önceden erkekler biraz daha ihtiyaç dahilinde, kadınlar ise kozmetik anlamda da diş doktorlarına gelirdi. Artık erkekler de estetik gülüş dizaynını ihtiyaç olarak görmeye başladı. Yine kadınlar fazla ama özellikle üst düzey yönetici erkekler de işin sırrının gülüşte olduğunu çözmüş, bunun sadece bir kozmatikten ibaret olmadığını kavramış görünüyor. Fakat erkekler operasyonlarda hassas. Dişçi koltuğunda bayılan çok erkek var. Benim yüzücü bir erkek hastam anestezi sonrası röntgen çekilirken hemşiremin üstüne düşüp bayıldı” diye konuştu.

'DİŞ TELİNİ ERİŞKİNLER KULLANIYOR'

Bir dönemin çocuklar arasındaki modası ‘diş teli’ni artık erişkinlerin daha fazla kullandığını söyleyen Aybulut, “Ortodontik tedavisi bitip, başarıyla sonuçlanmış bir 90 kuşağı var. Bir de çocuklukta ihmal edip belli bir yaşa gelip tedaviye başlamış bir nesil olan 70-80 kuşağı var. Son dönemlerde erişkinler daha fazla ortodontiye ihtiyaç duyuyor. Fakat artık şeffaf braketler kullanıldığı ve hastalar kendileri istedikleri zaman bu plakları takıp çıkardıkları için diş tellerini pek fazla görmüyoruz” dedi.

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim