• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 23 °C

Güneydoğulu şehit çocukları İstanbul’u gezecek

Güneydoğulu şehit çocukları İstanbul’u gezecek
Güneydoğu Anadolu bölgesinde yaşayan şehit çocukları, yarıyıl tatilinde 4 gün misafir edilmek üzere uçakla İstanbul'a getirildi.

Güneydoğu Anadolu bölgesinde yaşayan şehit çocukları, yarıyıl tatilinde 4 gün misafir edilmek üzere uçakla İstanbul'a getirildi. İstanbul'u çok merak ettiklerini söyleyen şehit çocukları, tekneyle Boğaz'ı gezmek istediklerini söyledi.

Diyarbakır, Mardin, Batman ve Şanlıurfalı 19 şehit çocuğu, İstanbul "da 4 gün misafir edecek. Uçakla Atatürk Havalimanı'na getirilen şehit çocukları, görevliler tarafından VIP'ten alındı. Kendilerini bekleyen otobüse binen çocuklar, İstanbul'u çok merak ettiklerini ifade etti.

Diyarbakır'dan gelen şehit çocuğu Serhat Akyol, İstanbul'da eğlenmeyi planladığını, her yeri her yeri görmek istediğini anlattı. Latif Alptekin ise İstanbul'u tekne gezisi yapmak istediğini ve en çok Sultanahmet'i görmek istediğini söyledi.

Diyarbakır Şehit Aileleri ile İnsan Hakları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Yurt-Sav) Başkanı Ahmet Büyükburç da, bu kültür etkinliğine çıkarken sloganlarının "yurtta barış dünyada barış" olduğunu ifade etti. Çocukların "bizler yetim büyüdük başka çocuklar yetim büyümesin" dediğini aktaran Büyükburç, "Bu etkinliği ilk kez yapmıyoruz. Daha öncede gelmiştik. Batman, Diyarbakır, Mardin, Şanlıurfa'dan toplam 19 çocuğumuzu kültür etkinliğinde gezdireceğiz. Yurtta barış dünyada barış olsun. Olan bizim insanlarımıza annelerimize oluyor. Artık evlatlar ölmesin bu terör ateşi biran önce sönsün." dedi.

Diyarbakır Şehit Aileleri Yardımlaşma Derneği Başkanı Rıdvan Işık ise, bugün 19 şehit çocuğunu İstanbul'a getirdiklerini anlattı. Işık, "Yolculuğumuza "yurtta barış dünyada barış" sloganıyla yola çıktık. Şehit çocuklarımız da yaşları küçük olmasına rağmen "Biz yetim büyüdük bu açıyı başka hiçbir çocuğun yaşamasını istemiyoruz" diyor. Bir an önce bu yaşanan çatışmaların bitmesini çatışmaların gölgesinde kalmak istemiyor." diye konuştu.

Uluslararası Lions 118-T Yönetim Çevresi Genel Yönetmeni Ayşe Nağma, Türkiye'nin değil, dünyanın ateş çemberi içerisindeyken şehit çocuklarının daha önem kazandığını dile getirdi.

Güneydoğulu şehit çocukları İstanbul’u gezecek

Güneydoğulu şehit çocukları İstanbul’u gezecek

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim