• BIST 8996.35
  • Altın 2281.403
  • Dolar 32.3252
  • Euro 35.0374
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 20 °C

Güneydoğu Asya 7.9 Büyüklüğünde Deprem ile Sarsıldı

Güneydoğu Asya 7.9 Büyüklüğünde Deprem ile Sarsıldı
Güneydoğu Asya, Endonezya merkezli 7.9 büyüklüğünde deprem ile sarsıldı. Deprem sonrası verilen tsunami uyarısı kaldırıldı.

​ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi'nin verilerine göre, Güneydoğu Asya, Endonezya merkezli 7.9 büyüklüğünde deprem ile sarsıldı.

TSUNAMİ ALARMI KALDIRILDI

Yerin 10 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem sonrası ise Ulusal Meteoroloji Ajansı, Batı ve Kuzey Sumatra ile Açe'de tsunami alarmı verildiğini açıkladı. Yerel televizyon kanallarından TVRI'nın Ulusal Meteoroloji Ajansı'na dayandırdığı haberinde ise tsunami alarmının kaldırıldığı bildirildi.

CAN VE MAL KAYBINA İLİŞKİN BİLGİ YOK

Ulusal Meteoroloji Ajansı yetkilisi Andi Eka Sakya yerel televizyona yaptığı açıklamada, şu ana kadar can ve mal kaybına ilişkin herhangi bir bilgi olmadığını söyledi.

10 KM DERİNLİKTE MEYDANA GELDİ

ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Endonezya'nın Sumatra adasındaki eyalet merkezi Padang'ın 800 kilometre güneybatısı merkezli deprem 10 kilometre derinlikte meydana geldi.

İLK ÖNCE 8.2 OLARAK AÇIKLANDI

Depremi önce 8.2 büyüklüğünde ilan edip, hemen ardından 8.1'e çeken ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi, daha sonra yaptığı güncellemede büyüklüğü 7.9 olarak verdi.

DEVLET BAŞKANI SUMATRA ADASINDAYDI

Deprem sırasında Endonezya Devlet Başkanı Joko Widodo'nun Kuzey Sumatra bölgesinin başkenti Medan'daki bir otelde konakladığı ve güvende olduğu bildirildi. Medan sakinlerinin verdiği bilgiye göre, deprem şehirde etkili olmadı.

17 ŞUBAT'TA 6.2 İLE SALLANMIŞTI

Endonezya açıklarında son olarak 17 Şubat'ta 6.2 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmişti.

2004'TE 230 BİN İNSAN CAN VERMİŞTİ

2004 yılında Hint Okyanusu'nda büyüklüğü 9'un üzerindeki depremin tetiklediği tsunami sonucu Endonezya'da 230 bin insan hayatını kaybetmişti.

"PASİFİK ATEŞ ÇEMBERİ"

Endonezya, 'Pasifik Ateş Çemberi' olarak anılan ve sismik olarak çok aktif bir alanda bulunuyor.

Bu bölgede, dünyanın kabuğundaki farklı tabakalar buluşuyor ve çok sayıda deprem meydana geliyor.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim