• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 24 °C

Güney Kore’nin EXPO 2016 Projesi Tamam

Güney Kore’nin EXPO 2016 Projesi Tamam
Güney Kore, EXPO 2016 Antalya'ya, "Kıyı Bahçesi" adını verdiği proje ile katılacak ve Türkiye-Güney Kore arasındaki dostluğu da bahçe içinde oluşturduğu...

Güney Kore, EXPO 2016 Antalya'ya, "Kıyı Bahçesi" adını verdiği proje ile katılacak ve Türkiye-Güney Kore arasındaki dostluğu da bahçe içinde oluşturduğu özel köşelerde ziyaretçilere anlatacak.

Türkiye'nin ilk EXPO'suna katılma kararı alan ve bu yılın Ağustos ayında katılım sözleşmesine imza atan Güney Kore'nin EXPO 2016 Antalya'ya sunduğu proje kabul edildi. Sergi alanında bin 400 metrekarelik alanda bahçesini kuracak olan Güney Kore, "Kıyı Bahçesi" adını verdiği projesinde, Türkiye-Güney Kore'nin dostane ilişkilerini de hazırladığı bir köşede ziyaretçilere anlatacak. Güney Kore'nin kültürü, sosyal yaşamı da ülke bahçelerinde EXPO 2016 ziyaretçilerine tanıtılacak.

Projenin detayları için Antalya'ya bir heyetle gelen Güney Kore'nin Suncheon Belediye Meclisi Başkanı Kim Byeong Gwon, EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreter Yardımcısı Mücahit Şengül ile görüştü. Güney Koreli heyete EXPO 2016 Antalya projesinin sunumu yapılırken, konuk heyet de yapacağı bahçenin detaylarını anlattı.

Suncheon Belediye Meclisi Başkanı Kim Byeong Gwon, Asya ve Avrupa'yı birbirine bağlayan Türkiye'nin köklü bir tarih ve geleneğe bağlı bir ülke olduğuna dikkat çekti.

Gwon, "Dostluğumuz çok eskilere dayanan Türkiye ile Kore savaşına katılımından sonra, siyasi, kültürel, ekonomi ve çok çeşitli alanlarda ilişkilerimiz gelişti. Akdeniz'in en büyük tatil kenti olan Antalya'nın EXPO 2016'ya ev sahipliği yapıyor olması nedeniyle tüm Suncheon halkı olarak tebrik ediyoruz" dedi.

Güney Koreli Meclis Başkanı Kim Byeong Gwon, EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreter Yardımcısı Mücahit Şengül'e ülkesinde ünlü bir sanatçı tarafından el işçiliğiyle yapılan yelpaze hediye etti. Anlamlı hediyeye teşekkür eden Şengül, "Güney Kore'nin dostluğu bizim için çok önemli" diyerek, Güney Kore'nin sinema, kültür ve dünyaca ünlü sanatçılarını EXPO 2016 Antalya'ya davet etti.

Güney Kore heyeti iç mekan bahçelerini ve projelerini uygulayacakları bahçelerinde incelemelerde bulundu. Güney Kore, bahçe kurma çalışmalarına önümüzdeki ay içinde başlayacak.

Güney Kore’nin EXPO 2016 Projesi Tamam

Güney Kore’nin EXPO 2016 Projesi Tamam

Güney Kore’nin EXPO 2016 Projesi Tamam

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim