• BIST 9524.59
  • Altın 2497.323
  • Dolar 32.5847
  • Euro 34.7276
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C

Güney Bölgesi Eczacıları Adana’da Buluştu

Güney Bölgesi Eczacıları Adana’da Buluştu
Adana Eczacı Odası'nın (ADEO) ev sahipliğinde buluşan Adana, Gaziantep, Kahramanmaraş, Mersin, Hatay, Aksaray, Osmaniye, Karaman, Adıyaman, Nevşehir ve Niğde...

Adana Eczacı Odası'nın (ADEO) ev sahipliğinde buluşan Adana, Gaziantep, Kahramanmaraş, Mersin, Hatay, Aksaray, Osmaniye, Karaman, Adıyaman, Nevşehir ve Niğde Eczacı Odası Yönetici ve üyeleri eczacılık mesleği ve eczacının yaşadığı sıkıntıları tanımlayarak, çözüm arayışlarını masaya yatırdı.

Adana Sheraton Oteli'ndeki, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, ÇÜ Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nuran Öğülener, Tüm Ecza Kooperatifleri Birliği Başkanı Ecz. Mustafa Turunç, Ecza Kooperatifleri Başkan ve yöneticileri ile eczacıların katıldığı "Güneyde Eczacılık Buluşması" toplantılarının açılış konuşmasını yapan Adana Eczacı Odası Başkanı Ecz. Ersun Özkan, "Mesleğimizde de yaşanan sıkıntılar derinleşerek devam ediyor. Kısa vadede özellikle eczane ekonomileri için 2016 SGK ilaç alım protokolü ile eczanelerimize artı kazanımlar sağlamaya, ilaç dışı sağlık ürünlerinin dışarıda satışının önlenmesinin ciddiyetinin bilinmesini istiyorum" dedi.

Türk Eczacılar Birliği (TEB) Başkanı Ecz. Erdoğan Çolak ise bu özel toplantıların özel konuşmacılarının gelecekle ilgili söylemlerinin kendileri açısından son derece önemli olduğunu ifade ederek, "Bu söylemleri 3 noktada toparlarsak; Türkiye'nin zor bir süreçten geçtiği ve linç psiklojisinin, birbirinden nefret etme olgusunun yaşamı çok büyük ölçüde etkilediği net şekilde görülmektedir. Bir sağlık meslek örgütü olarak ülkemizde barışın egemen olmamasından ürküntü duyuyoruz. Çünkü barış olmayınca sağlık olmaz. Barış olmayınca demokrasi olmaz. Barış olmayınca özgürlükler gelişmez. Bir diğer nokta birlikte güç dayanışmasıdır. Geleceğe ışık tutmanın yollarını birlikte yaratmak zorundayız. Diğeri de ekonomik güçtür" dedi.

Konuşmaların ardından psikolog, akademisyen, eğitimci, yazar ve yönetim danışmanı Prof. Dr. Acar Baltaş, "Akıllı İnsanlar Neden Yanlış Kararlar Verir" başlıklı bir sunum gerçekleştirdi.

Etkinlik Fikret Küçükkoyuncu'nun "Sektörde Değişim ve Gelecekte Eczacılık" konulu sunumuyla devam etti.

Güney Bölgesi Eczacıları Adana’da Buluştu

Güney Bölgesi Eczacıları Adana’da Buluştu

Güney Bölgesi Eczacıları Adana’da Buluştu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim