• BIST 9524.59
  • Altın 2526.553
  • Dolar 32.5746
  • Euro 34.6658
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Güney Afrika Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Malefane Mersin’de

Güney Afrika Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Malefane Mersin’de
Güney Afrika Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Pule Isaac Malefane, iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin daha da geliştirilmesi için gerekli adımları...

Güney Afrika Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Pule Isaac Malefane, iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin daha da geliştirilmesi için gerekli adımları atacaklarını belirterek, ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi noktasında en önemli sektörlerden birinin de turizm olduğunu söyledi.

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Mersin'e gelen Malefane, Mersin Fahri Konsolosu Numan Olcar ve beraberindeki heyetle birlikte Vali Özdemir Çakacak'ı ziyaret etti.

Büyükelçi Malefane'i Mersin'de ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Çakacak, Güney Afrika Cumhuriyeti ile Türkiye arasında her geçen gün güçlenen bir ilişki olduğuna dikkat çekerek, dostluk temelinde ilerleyen bu ilişkinin her düzeyde ziyaretler ve işbirlikleri ile daha da pekiştirildiğini söyledi.

Türkiye ile Güney Afrika arasında gelişerek ilerleyen ekonomik ilişkilere değinen Vali Çakacak, bu tür ziyaretler vesilesiyle iki ülke arasında var olan ekonomik ilişkilerin daha ileri noktalara taşınacağına olan inancını dile getirdi. Vali Çakacak, sahip olduğu tüm doğal, tarihi ve turistik güzellikleri ile Mersin'in görülmesi gereken bir il olduğuna işaret ederek, bunların yanında her geçen gün büyüyen sanayisi, sürekli artan dış ticaret hacmi ve dünyanın hemen her köşesinde gerçekleştirdiği ekonomik işbirlikleri ile Mersin'in, ülkenin kalkınmasına ve gelişmesine önemli katkılar sunduğunu belirtti. Çakacak, Akdeniz'in incisi olarak nitelendirdiği Mersin'in, yüksek turizm potansiyeline sahip güzide illerden biri olduğuna da dikkat çekti.

Büyükelçi Malefane ise geçtiğimiz yıl gerçekleştirdikleri ziyaretin, göreve geldikten sonraki ilk resmi ziyaretlerden biri olduğunu anımsatarak, ziyaret sırasında gerçekleştirdikleri görüşme ve temasların oldukça başarılı sonuçlarının olduğunu ifade etti. Malefane, bu ziyaret ve temaslar ile imzalayacakları protokol anlaşmalarıyla birlikte elde edilen bu sonuçların daha da ileri noktalara taşınacağına olan inancını dile getirdi.

Konuşmasını Güney Afrika olarak, iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin daha da geliştirilmesi için gerekli adımları atacaklarını vurgulayarak sürdüren Büyükelçi Malefane, ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi noktasında en önemli sektörlerden birinin turizm olduğuna dikkat çekerek, özellikle bu sektördeki ilişkileri son derece önemsediklerini ifade etti.

Malefane, Türkiye ile Güney Afrika arasında var olan ilişkilerin gelişerek devam edeceğine inancının tam olduğunu belirterek gördüğü yakın ilgi ve desteklerinden dolayı Vali Çakacak'a teşekkür etti.

Güney Afrika Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Malefane Mersin’de

Güney Afrika Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Malefane Mersin’de

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim