• BIST 9138.22
  • Altın 2325.105
  • Dolar 32.3778
  • Euro 35.0091
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Güneş'ten Ozan'a izin çıkmadı

Güneş'ten Ozan'a izin çıkmadı
Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Fenerbahçe'nin transfer listesindeki Ozan Tufan'la ilgili çok önemli açıklamalar yaptı.

Özlüce Tesisleri’nde düzenlenen basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Şenol Güneş, Ozan Tufan'ın transferiyle ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Transfer haberleriyle ilgili görüşlerini dile getiren Şenol Güneş, sezonun başında başkanla konuştuğunu, hiçbir oyuncunun gitmesini doğru bulmadığını anlatırken şöyle konuştu:

"Ticari de düşünürseniz yanlıştır. Bugün oyuncunun değeri 1 ise 6 ay sonra 1’in altında olmayacak. Bunun garantisini veriyorum. Bugün de aynı şeyi söylüyorum. Karar tabii ki benim değil. Ama fikirlerimi söylüyorum. Teknik olarak zaten istemiyorum. Direkt oynayacak oyuncuyu neden bırakayım. Bizim oyuncularımızın hiçbirinin gitmesinin yanında değilim. Ekonomik değer açısından ve gelişimleri için. Bugün 5 lira veriliyorsa daha sonra değerinin artacağını düşünüyorum. Takım kadrosunun bozulmasından yana değilim. Başkanla görüşeceğim. Ben buraya sadece antrenör olarak gelmedim."

'Yönetime sahip çıkılmalı'

"Buraya geldiğimde kendi ailem ve şehrim gibi baktım. Ameliyattan sonra idmana çıktım. Ben heyecan ve sorumluluğu hissediyorum. İyi bir maden olduğunu düşünüyorum. Gayretim var. Dağınıklık varsa toparlamak lazım. Haddimi ve yerimi bilerek katkı yapmaya çalışıyorum. Bugünkü sıkıntılarda da sahiplenirim. Ben kalsam da gitsem de doğru işleri hep söyleyeceğim. Fikrimden asla geri dönmem. Yönetime sahip çıkılmalı. Birini yok etmek üzerine olmamalı. Ben hep burada kalacak şekilde çalışıyorum. Ama yarın da gidebilirim hiç sorun değil. Oyuncu için de, başkan için de aynı şey geçerli. Gençlerle ilgili yanıltıcı görüşleriniz oluyor. Sonra olumsuz olduğunda toparlaması zor oluyor.

'Çok iyi, çok yetenekli'

"Mesela Ozan Tufan ile ilgili. Daha önce ne kadar övgü yapılıyorsa şimdi eleştiri yapılıyor. Çok iyi bir oyuncu, çok yetenekli, umuyorum Avrupa’nın en iyi oyuncusu olsun. Aydın’ın gitmesine üzüldüm. Volkan daha da üzerine koymalı. Aynı şey Ozan, Enes için de geçerli. Belluschi’nin profesyonellik yapısı, kalitesi, Civelli’ye bakıyorum daha iyiye gidiyor. Daha üzerine koymamılar. Biz her gün eksik gidereceğiz. Hepsinin kalmasından yanayım. Ben futbolculara söyledim, kalmalarını istediklerimi söyledim. Burada mutlu olan oyuncuların ayrılması hem onlar için, hem bizim için kötü. O mutluluğu sağlayan sizin ilişkileriniz, seyircinin bakışı, bizim onlara bakışımız. Oyuncu niye gitsin buradan?"

'Hepsinin kalmasından yanayım'

Ozan Tufan hakkında çıkan transfer haberleriyle ilgili görüşünü de açıklayan Şenol Güneş, sözlerini şöyle tamamladı: "Sadece Ozan Tufan değil. Yerli, yabancı hepsinin kalmasından yanayım. Bunun için de oyuncularla görüşülecek. Zaten gidemezler. Bizim oyuncularımız, anlaştı bitti, olamaz. Bu suçtur bir defa. Mukavelesi devam ediyor.

Görüşemezsin zaten. Bunu gazeteye yazmak da suç olmalı. Gitmelerinden yana değilim. Karar vereceğiz. Yönetim de, şehir de. Fikirlerimi sizle paylaştım ve aynı şeyi başkanla da paylaşacağım. Ozan’ın da etkilenmemesi lazım. Transfer kariyerdir, paradır, değerdir. Ama bir oyuncunun asıl değeri oynadığı oyundur. Değer her zaman para eder ama parayla değer alamazsınız. Mukavelesi biten oyuncularımızla anlaşmalıyız."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim