• BIST 9452.26
  • Altın 2497.062
  • Dolar 32.585
  • Euro 34.7887
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

Güneş varisi tetikler mi?

Güneş varisi tetikler mi?
Toplar damar hastalığı olan varisin sıcak havalarda daha da kendini gösterdiğini belirten uzmanlar, güneşin varis hastalığına neden olmadığına dikkat çekti.

Erkeklere oranla kadınlarda daha fazla görülen ve bir toplardamar hastalığı olarak estetik dışı görüntüsüyle pek çok kişinin sorun yaşamasına neden olan varisler hakkında bilgi veren Op. Dr. Mehmet Reis, “Güneş, varise ya da örümcek ağı görüntüsü dediğimiz belirgin kılcal damar sorununa neden olmaz.

Ancak varisli bacaklarda güneş banyosu sırasında yükselen ısıyla birlikte, damarların büyümesine ve çok daha belirgin hale gelmesine sebep olur’’ diye konuştu.

‘’Cilde yakınlaşan damarların içi aşırı kanla dolar ve bu hastalıklı damarlardaki kan akışı artışı, varislerin çok daha büyük gözükmesini sağlar” diyen Reis, sadece güneşin değil aynı zamanda sıcak banyoların, uzun süren hamam seanslarının da aynı etkiyi yapabileceğinin altını çizdi.

Varis belirtileri nelerdir?

Yaz aylarında pek çok kişinin varis yüzünden estetik sorunlara ek olarak kaşıntı, bacak ağrısı, bacak yorgunluğu, şişme ve ağırlık, cilt renk değişimi gibi problemlere maruz kaldığına dikkat çeken Op. Dr. Mehmet Reis, “Varis zamanla zayıflamış damar duvarları sebebiyle ortaya çıkan bir rahatsızlıktır.

Cilt yüzeyine yakın şekilde görülen, bükülmüş ip gibi dokusuyla, hem estetik hem de sağlık şikayetleri şeklinde insanların hayatını etkiliyor. Yaz mevsimini yaşadığımız ve havaların aşırı sıcak gittiği şu günlerde, varisi olan vatandaşlarımızın daha dikkatli olması gerekiyor” dedi.

Sıcaklardan uzak durun

Varis probleminden kurtulmanın mümkün olduğunu söyleyen Reis, “ Varis tedavisinin bir an evvel yapılması, bu damar hastalığının kontrol altına alınması açısından çok önemlidir. Farklı varis tedavileriyle, kişiye özel çözümlerle, kişilerin özellikle estetik kaygılarından kurtulmalarını amaçlıyoruz.

Isı kaynaklarından kaçınmak, damarların genişlemesinin önüne geçmek, alınabilecek en doğru tedbirlerdendir. Varisler için bacakları aşağı sallandırmak yerine, kalp seviyesinden yukarı bir konumda dinlendirmek, daha hareketli bir yaşama geçiş yapmak, sigarayı bırakmak ve mutlaka varis tedavisine başlamak gerekiyor” diyerek sözlerini noktaladı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim