• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 19 °C

Güneş: 'Sabırlı, inançlı ve dirençli oynarsak kazanırız'

Güneş: 'Sabırlı, inançlı ve dirençli oynarsak kazanırız'
Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Lokomotiv Moskova maçı öncesi, “Sabırlı, inançlı ve dirençli oynarsak kazanırız. Önümüzdeki iki maçı da kazanırsak avantaj yakalarız” dedi.

UEFA Avrupa Ligi H Grubu dördüncü maçında yarın Lokomotiv Moskova ile karşılaşacak olan Beşiktaş’ta teknik direktör Şenol Güneş ve futbolcu Ersan Adem Gülüm açıklamalarda bulundu.

“GRUPTAN ÇIKMA ŞANSIMIZ VAR”

Deneyimli çalıştırıcı Şenol Güneş, grupta ilk yarının tamamlandığını hatırlatarak, "İki maç deplasmanda oynamıştık. Şimdi ikinci yarının ilk maçını evimizde Lokomotiv Moskova’ya karşı oynayacağız. Sonra Skenderbeu ve en sonra Sporting Lisbon maçını oynayacağız. Şu anki sonuçlara göre gruptan çıkma şansımız var. Bizim bu maçı kazanmamız lazım. Kazanırsak gruptan çıkma şansımız oluyor ve dolayısıyla her iki oynayacağımız maç çok önemli. Yarın lider takımla oynuyoruz. Onları orada yenseydik geçme şansımız vardı. Şimdi yarın burada yendiğimizde de yine önlerine geçme şansımız var. Biz bu maçtan sonra sahamızda Skenderbeu ile oynarken rakiplerimiz de birbirleriyle karşılaşacaklar. Alacağımız sonuç kazanmamız halinde bizim gruptan çıkma şansımızı kolaylaştırır. Rakip kazanırsa onlar avantaj sağlarlar. Her şeyin bizim elimizde olması için kazanmak adına oynayacağız. Eksik oyuncumuz yok bütün oyuncularım hazır ve umarım iyi bir maç olur” ifadelerini kullandı.

“GÖKHAN VE QUARESMA TAKIMA ZARAR DA VEREBİLİYOR”

Takımda oyuncuların yedek kalıp kalmamasını sorun edip etmediğinin sorulması üzerine Güneş, “Şu anda hücumda kenar oyuncusu olarak Ricardo, Olcay ve Gökhan arasında tercihler yapıyorum. Her oyuncu oynamak ister, zaten takıma da onun için gelmiştir. Oynamayan oyuncunun burada işi yoktur. Futbolcunun beklemesi değil, hazır olması gerekiyor. Şu anda ileride Mario oynuyor ama Cenk de iyi. İki futbolcu da çalışıyor duygusal kırılmalar oluyor ama değişecektir de. Hepsinin formda olması, sakat olmaması bizim işimize gelir. Bugün Ricardo yarın Gökhan oynar ama oynadığında ne verdiği önemlidir. Kötü oyuncu diye bir şey yok, değiştirdiğim oyuncunun en iyisini yaparak bazen de ikinci yarıda girmesine rağmen tabelayı değiştirdiğini de görüyoruz. Gökhan ve Ricardo iyi ve yetenekli oyuncular. Sonucu değiştirmeye aday oyuncular. Hareketlerini ve becerilerini iyi kullanmayınca takıma zarar da verebiliyorlar. Onun için tartışmaya açık oyuncular. Düz oyuncu olsa böyle tartışmalar daha az olur. Benim bir sorunum yok onlarla ve onların da benimle bir sorunu olduğunu düşünmüyorum” yanıtını verdi.

“İKİ ÖNEMLİ MAÇ OYNAYACAĞIZ”

“Bu hafta iki önemli maç oynayacağız” diyen Şenol Güneş, “Kasımpaşa maçından sonra toparlanma sürecimiz vardı. En kısa süreyi bu maçtan sonra oynayacağız. Dolayısıyla en sıkışık günlere gireceğiz. Şu anda Bursa değil, Moskova maçını düşünüyoruz. Çıkabileceğim en iyi kadroyla çıkacağım. İlk 11 ya da ilk 18 fark etmez” dedi.

“SABIRLI, İNANÇLI VE DİRENÇLİ OYNARSAK KAZANIRIZ”

Gruptan çıkma şanslarının sorulması üzerine deneyimli çalıştırıcı, avantajlı olmalarının maç kazanmalarıyla doğru orantılı olduğunu ifade ederek, “Başlangıçlar zordur, zoru başarırsanız kolaydır. O rahatlığa ulaşamadık daha. Orada da aynı şeyi yapmaya çalıştılar. 6 defansif oyuncunun yanında 2 kanat oyuncusuyla hücum oynamaya çalışıyorlar. Zaman zaman bekleri de çıkıyor. Rakibin hücuma dönük eksikliği yok. Corluka cezalı olduğu için oynamıyor. Diğer stoperleri sakat. Defansta problemleri var. Rakibimizde 2 veya 3 oyuncu değişikliği olur. Onlar bizden sonra maç kazanamadı liginde. Moskova’daki maçta da çok fazla baskılı bir oyun oynamadık. Geldikleri atakta gol atmışlardı. Yarın da savunma anlayışı olan bir takımla oynayacağız. İleride özellikle Niasse’yi kullanıyorlar. Biz onu kontrol edip gol atmaya çalışacağız. Sabırlı, inançlı ve dirençli oynarsak kazanırız diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

“AVANTAJLI OLURUZ”

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, “Gruptan çıkma şansımızın son maça kalacağına inanmıyorum. Önümüzdeki iki rakibimizi de yenersek avantajlı oluruz. Birini kazanırsak ise kaybeden takımı geçmiş oluruz” değerlendirmesini yaptı.

ERSAN GÜLÜM: “3 PUANLA AYRILMAK İSTİYORUZ”

Yarınki maçtan 3 puanla ayrılmak istediklerini belirten defans oyuncusu Ersan Gülüm ise, "Ligde lideriz. Avrupa Ligi'nde de gruptan birinci çıkmak istiyoruz. Lokomotiv Moskova maçından 3 puanla ayrılmak istiyoruz. Haftada iki maç oynamaya vücudumuz alıştı. Olimpiyat Stadı hava güzel olursa dezavantaj olmaktan çıkar" diye konuştu.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim