• BIST 9548.09
  • Altın 2488.656
  • Dolar 32.5033
  • Euro 34.4966
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 22 °C

Gündüz Yanıyor Gece Yanmıyor

Gündüz Yanıyor Gece Yanmıyor
Manisa'nın Yunusemre ilçesinin Mutlu mahallesinde iki aydır akşamları yanmayan sokak lambaları gündüz yanınca mahallelinin tepkisini çekti.

Manisa'nın Yunusemre ilçesinin Mutlu mahallesinde iki aydır akşamları yanmayan sokak lambaları gündüz yanınca mahallelinin tepkisini çekti. Karanlık olunca mahalleyi mesken tutan madde bağımlıları yüzünden evlerine gidip gelmekte zorluk çektiklerini söyleyen mahalle sakinleri, soruna çözüm bulunmasını istedi.

Spil dağının eteğindeki Mutlu mahallesi sakinleri iki aydır akşamları sokak lambalarının yanmaması nedeniyle zor günler geçiriyor. Eski yerleşim yeri olması nedeniyle birçok evin atıl durumda kaldığı ve akşamları sokak aydınlatmaları çalışmadığı için mahalleyi mesken tutan madde bağımlıları yüzünden mahalle sakinleri evlerine girip çıkarken zor anlar yaşıyor. Elektrik dağıtım firmasına defalarca telefon açmalarına rağmen ilgilenilmediğini anlatan mahalle sakinleri, yetkililere tepki gösterdi.

Mahalle sakini İsmail Özgeçken, elektrik dağıtım şirketine defalarca telefon ettiklerini anlatarak, "Belki 50 sefer telefon ettik. Sokak lambaları gündüz yanıyor gece yanmıyor" diye. Mutlu mahallesi 3717 sokak hiç yanmıyor. Her yer zifiri karanlık. Ne kadar berduş varsa buraya çıkıyor. Çocuklar geçemiyor. İlgilenen yok. İlla burada cinayet mi olması gerekiyor?" dedi.

Mahallenin eski sakinlerinden 81 yaşındaki Pakize Altıngözlü de, şunları söyledi: "Hiçbir lamba yanmıyor. Telefon üstüne telefon ediyoruz. Bıktım artık telefon etmekten. Yılbaşından beri hiç yanmıyor. Akşamları çıkamıyoruz bir yere. Kapım çalındığında kapımı bile açamıyorum gece."

SABAH YANIYOR AKŞAM YANMIYOR

Mutlu Mahallesinin Muhtarı Hasan Hüseyin Hastürkoğlu da yanmayan sokak lambaları nedeniyle vatandaşın sürekli kendisine şikayete geldiğini ancak kimsenin bu durumla ilgilenmediğini söyledi.

Hastürkoğlu, mahallesinde kalanların zor durumda olduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Artık benim mahallemin bu derdine derman olsunlar. Gündüz yanıyor lamba gece yanmıyor. Bu aydınlatma lambaları şuan sabahın 10.00'unda yanıyor. Bu görevi niye layıkıyla yapamıyorsunuz? Faturalara zam geldi mi vatandaşın haberi olmadan yapıyorsunuz ama hizmete geldi mi yoksunuz. Görevinizi yapın. Elektrikle ilgili sıkıntılarda bizi İzmir'e bağladılar. Vatandaş gelip şikayetini bize anlatıyor biz de Alo 186 Elektrik Çağrı Merkezine telefon ediyoruz. Bir türlü görüşemiyoruz. Muhtara bir öncelik tanınmalı. Mahalleyi temsil ediyoruz, 7 bin kişiyi, 15 bin kişiyi, 20 bin kişiyi temsil eden mahalle muhtarları var. Kendi şahsi işlerimiz için telefon etmiyoruz. Vatandaşın mağduriyetini gidermek için ediyoruz. Bu hattın ayrı bir şekilde işletilmesi gerekiyor. Bu hat devreye girdiğinden beri bütün muhtarlar hakaret duyuyor. Vatandaş sorunlarıyla ilgilenmediğimizi düşünüyor. Ama biz bir yere ulaşamıyoruz. Muhtarları günah keçisi yapmaya kimsenin hakkı yok."

TÜYÜ BİTMEMİŞ YETİMİN HAKKI

Yetkililerin sürekli tasarruftan bahsettiğini anlatan Hastürkoğlu, şunları söyledi: "Daha önce TEDAŞ'ta çalışan eski kaliteli elemanlar çıkarıldı. Yerlerine ucuz işçi aldılar. Gelenler gündüz aydınlatma lambalarının gün ışığına ayarını dahi bilmiyor. Bu yanan lambalarda tüyü bitmemiş yetimin hakkı var. Bize tasarruf diyorlar. Yetkililer sorumlular tasarrufu yerine getirmezse vatandaş yerine getirse ne olur? Benim sokak lambalarım bir iki aydır gündüz yanıyor gece yanmıyor."

Bir diğer mahalle sakini Selmiyen Kral da defalarca telefon açmalarına rağmen kimsenin kendileriyle ilgilenmediğini ve artık akşamları korkudan evlerinden dışarı adım atamadıklarını söyledi. Karanlık nedeniyle mahalleyi madde bağımlılarının sardığını anlatan Kral, "Gece lamba yanmıyor korkuyoruz. Hapçısı balicisi var. Bıktık artık. Gece bir yere gidip de evladımızın ziyaretini yapamıyoruz. Vergiye geldi mi her şeyi alıyorlar bizden" dedi.

Gündüz Yanıyor Gece Yanmıyor

Gündüz Yanıyor Gece Yanmıyor

Gündüz Yanıyor Gece Yanmıyor

Gündüz Yanıyor Gece Yanmıyor

Gündüz Yanıyor Gece Yanmıyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim