• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 28 °C

Güncel Okumalar Ve Yazar Buluşmaları” Programı Düzenlendi

Güncel Okumalar Ve Yazar Buluşmaları” Programı Düzenlendi
Adıyaman'ın Kahta ilçesinde Kahta Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından organize edilen Güncel Okumalar ve Yazar Buluşmaları programı...

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde Kahta Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından organize edilen Güncel Okumalar ve Yazar Buluşmaları programı düzenlendi.

Kahta Kültür Merkezi Konferans Salonunda gerçekleşen "Gençlik Okumaları ve Yazar Buluşmaları" programına Yazar Emine Şenlikoğlu, Kahta İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Halil Tünçmen, Kahta Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Mustafa Çiçek, STK temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Öğrencilerin okumuş olduğu şiirler ile başlayan programa yazar olarak katılan Emine Şenlikoğlu, Türkiye'de, birçok problemin olduğunu ve bu problemlerin bazılarının çözüldüğünü bazılarının ise halen devam ettiğini belirterek, "Türkiye'de bir problem var. Yani çok problem varda. Allah şükür bazısı çözüldü, bazıları duruyor. Çünkü niyet olarak her şeyi hükumet çözsün diye bekler olduk. Nedense kendi gayretlerimizle çözme gayretinde olamadık. Bazı şeyleri devlet görmez, halkın kendisinin görmesi lazım. Bunu unutmayacağız. Başörtülü kardeşlerimiz başı açık kardeşlerden çok daha fazla. Şimdi burada bir problem var. Nedir bu problem, biz başı açık ya da başı kapalı ayrımı yapıyor muyuz, hayır, yapamayız da. Yapsaydı Allah yapardı. Allah'ın dünyasında bir takım ölçüler verilmiş bize, ölçüye göre hareket ederiz. Değil başı açık bir Müslüman'ın gelmesi, bir Hıristiyan, bir Ateist bile gelse konferansımıza başımızın üstünde yeri var deriz. Ama buna rağmen başı açık kardeşlerimizden istediğimiz oranda katılım olmuyor. Neden olmuyor, suçlu kim, burada 3 tane suçlu var kardeşler. Birincisi yalanlarını, iftiralarını burada da sürdüren İslam düşmanları, ikinci suçlu benim. Kardeşler gençliğimden beri konferans veriyorum. Kırk yıl sağlam oldu. Kırık yıl sen konferanslar ver ama Türkiye'ye şunu yerleştiremedin. Emine Şenlikoğlu başı açık ya da başı kapalı fark etmez, bütün kardeşlerine ayrı oranla görmek ister konferansında. Demek ki, bu algıyı verememişim. Değerli kardeşler peki üçüncü suçlu kim, üçüncü suçlu sizlersiniz. Biz böyle ayrım yapmayız. Sen rahat rahat girebilirsin. Hiç kimse sana soru sormaz. Neden böyle geldin demez, bunu verememişsin, anlatamamışsın. Kadın, kocası istedi diye başını açıyorsa ilahı kocasıdır. Bir erkek Cuma namazı saati para kazanmak için dükkanını kapatmayıp gitmiyorsa onun ilahı paradır. Bir genç kız modayı takip etmek uğruna Rabbisinin emrini geri çevirebiliyorsa onun ilahı modadır. Herkesin ilahı değişir. İlahın sevgilisi olanlarda var. Çünkü Müslümanlar psikolojik savaş kurallarını henüz bilmiyor. Biz bu tarafa hiç yaklaşamadık. Psikolojik savaşın ne olduğunu bilemedik. Ama onlar hep her zaman psikolojik savaş kuralları ile savaşıyorlardı. Çok zorlandıkları yerde şiddete de başvuruyorlardı. Su uyur onlar uyumaz. O zaman gevşeme yok. İslam Medeniyetini öğreneceğiz. İslam Medeniyeti nedir, daha gençlerimize bunu anlatamadık. Bunu anlatabilmemiz için bol bol kitap okumamız gerekmektedir. Bunu televizyon dizileri ile yapamayız" ifadelerini kullandı.

Program sonunda okurlar Yazar Emine Şenlikoğlu'nun kitaplarını satın aldı. Kitapları satın alan bazı okurların Emine Şenlikoğlu'na kitap imzalatmak için uzun kuyruklarda bekledi.

Güncel Okumalar Ve Yazar Buluşmaları” Programı Düzenlendi

Güncel Okumalar Ve Yazar Buluşmaları” Programı Düzenlendi

Güncel Okumalar Ve Yazar Buluşmaları” Programı Düzenlendi

Güncel Okumalar Ve Yazar Buluşmaları” Programı Düzenlendi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim