• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 15 °C

Gün Yüzüne Çıkmamış Çanakkale Şiirleri Pınarbaşı Belediyesi Kültür Yayınları Tarafından Kitap Haline Getirildi

Gün Yüzüne Çıkmamış Çanakkale Şiirleri Pınarbaşı Belediyesi Kültür Yayınları Tarafından Kitap Haline Getirildi
Kayseri Halk Ozanları Kültür Derneği tarafından hazırlanan, Pınarbaşı Belediyesi Kültür Yayınlarının da katkılarıyla basılan "100. Yılında Diriliş...

Kayseri Halk Ozanları Kültür Derneği tarafından hazırlanan, Pınarbaşı Belediyesi Kültür Yayınlarının da katkılarıyla basılan "100. Yılında Diriliş 1915 Çanakkale Şiirleri Antolojisi" kitabı tanıtıldı.

Kayseri Gazeteciler Cemiyetinde yapılan kitap tanıtım toplantısına Pınarbaşı Belediye Başkanı Dursun Ataş, Kayseri Halk Ozanları Kültür Derneği Başkanı Turgut Aydın ve Erciyes Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Atabey Kılıç katıldı. Toplantıda açılış konuşmasını yapan Kayseri Halk Ozanları Kültür Derneği Başkanı Turgut Aydın, "Çanakkale gibi bir ruhumuz var. Kayseri Ozanlar Derneği olarak uluslararası bir şiir yarışması düzenledik. Çanakkale ile ilgili şiirler yazan şairlerimiz yaklaşık 500 şiirini bize gönderdi. Bize gerçekten çok güzel şiirler yolladılar. 2 yılın çalışması kolay değil. Buna emek ettik. Edebiyat dünyasına ve yeni yetişen nesle bizim de bir damla katkımız olabilir diye çalıştık. Dursun başkanımız Çanakkale ile ilgili yazılan şiirleri edebiyat dünyasına kazandırdı" diye konuştu.

Pınarbaşı Belediye Başkanı Dursun Ataş ise, "Tabi konumuz Çanakkele. Bu kitapta Çanakkale'de şehit olmuş kişilere yazılmış şiirler yer alıyor. Halk Ozanları Derneğimiz güzel bir eseri ortaya çıkardılar. Türkiye'nin çeşitli yörelerinden yazılmış 500 eseri Çanakkale'nin 100. yılında bize bastırma fırsatını bize verdiler. Belediyemiz bu kitabı kültür yayınları olarak çıkardı. Bu kitap 5 bin civarında basıldı ve Türkye'nin her yerinde dağıtılacak. Bu kitabın herkese katkısı olacaktır diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Erciyes Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Atabey Kılıç, "Bu şiirlerin tamamını ben jüri üyesi olarak değerlendirmeye çalıştım. Güzel şiirler olduğunu düşünüyorum. Kitabın basılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonrada bu yayınlar gelir" ifadelerini kullandı.

Basımı yapılan kitapta, Kayseri Halk Ozanları Kültür Derneği tarafından "Çanakkale" konulu şiir yarışmasına katılmak için yurdun çeşitli yerlerinde yazılan şiirler yer alıyor.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim