• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 19 °C

Gümüşhane’ye Yeni Kent Güvenlik Sistemi Kuruldu

Gümüşhane’ye Yeni Kent Güvenlik Sistemi Kuruldu
Gümüşhane İl Emniyet Müdürlüğü, 2015 yılı içerisinde kent merkezinde 83, il genelinde 138 gelişmiş kameraya ulaşan Kent Güvenlik Yönetimi Sistemini...

Gümüşhane İl Emniyet Müdürlüğü, 2015 yılı içerisinde kent merkezinde 83, il genelinde 138 gelişmiş kameraya ulaşan Kent Güvenlik Yönetimi Sistemini (KGYS) tanıtan ve yıl içerisindeki faaliyetlerini anlatan toplantı düzenledi.

İl Emniyet Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen tanıtım toplantısı öncesinde İl Emniyet Müdürü Orhan Kar, Vali Yücel Yavuz, Garnizon Komutanı Albay Cezayir Danışan, Belediye Başkanı Ercan Çimen, Cumhuriyet Başsavcısı Bozan Çevik, Adli Yargı Adalet Komisyonu ve Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Muhammed Zafer Terzi ve Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İhsan Günaydın'a KGYS sistemini uygulamalı olarak anlattı.

Önceki yıllarda kurulan MOBESE sisteminde 18 kamera bulunduğunu kaydeden Kar, bu sistemin ihtiyacı karşılamaması nedeniyle yıl içerisinde 1,5 milyon TL harcanarak kent merkezindeki kamera sayısının 18'den 83'e yükseltildiğini, Kelkit ilçesindeki altyapıyı tamamen değiştirerek 29 kameraya yükselttiklerini, Şiran ilçesine de 26 kameralı yeni sistem kurduklarını söyledi. Kar, 2016 yılı içerisinde diğer ilçelere de KGYS kurulmasının yatırım programına alındığını hatırlattı.

Kurulan yeni sistemin şehrin ihtiyacını uzun yıllar görebilecek şekilde planlandığını ve gelişmiş kameralarla donatıldığını ifade eden Kar, suçların önlenmesinde yada suç işlendikten sonra aydınlatılmasında ve delillendirilmesinde çok büyük önem arz eden sistemde özel hayatın gizliliği esasına mutlak suretle riayet edildiğini de sözlerine ekledi.

Sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin de katıldığı tanıtım toplantısında ise kurumunun 2015 yılında yaptığı çalışmalardan bahseden Kar, yıl içerisinde piyasa değeri 3,4 milyon TL'lik 508 bin 303 paket gümrük kaçağı sigara, 307 bin TL'lik 20 ton kaçak çay, 2,2 milyon TL'lik 30 kilogram eroin, 37 bin TL'lik esrar, 900 bin TL'lik 3 bin 954 adet kaçak telefon, yapılan denetimlerde 52 şahıs, 10 adet ruhsatsız tabanca, 8 adet ruhsatsız tüfek ele geçirildiğini söyledi.

Kar ayrıca yine yıl içerisinde kuruma 18 yeni araç kazandırıldığını da belirterek, trafikte tek yön uygulaması, toplum destekli polislik faaliyetleri, 1 Eylül'de temeli atılan ek hizmet binası ve okullarda yapılan etkinlikleri içeren sunumunu gerçekleştirdi.

Emniyet Müdürü Kar'ın sunumunun ardından konuşan Vali Yücel Yavuz ise Gümüşhane'nin Türkiye'de örneğine az rastlanır şekilde hem güvenlik hem de adli aşamada ki birlik beraberlik ruhu içerisinde büyük bir başarıya imza attığını söyledi.

Vali Yavuz, "Eğer hizmet ettiğiniz kesim onu algılamazsa, taşın altına elini koymazsa başarı çok zordur. Bu yönüyle Gümüşhane nevi şahsına münhasır ve örnek gösterilecek bir şehir. Bu güven ortamı huzuru ve asayişi ortaya çıkarıyor. Bu nedenle Gümüşhane'de örnek bir çalışma ve huzur ortamı sağlanmış durumdadır. Bu manada sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerine özel olarak teşekkür ediyorum" dedi.

Türkiye'de büyük illerde olan teknolojinin Gümüşhane'ye geldiğini ifade eden Vali Yavuz, "Hedefimiz emniyet ve asayiş, huzur içerisinde bir şehir hayatı yaşamak. Bunu da hep birlikte başarıyoruz. Bu teknik detay ve gelişmelerle birlikte, teknolojinin sağladığı imkanlarla artık çok daha emin, çok daha güvenli bir şekilde arkadaşlarımız suç ve suçlunun takibi konusunda güzel bir ortama kavuştular" diyerek sözlerini sonlandırdı.

Gümüşhane’ye Yeni Kent Güvenlik Sistemi Kuruldu

Gümüşhane’ye Yeni Kent Güvenlik Sistemi Kuruldu

Gümüşhane’ye Yeni Kent Güvenlik Sistemi Kuruldu

Gümüşhane’ye Yeni Kent Güvenlik Sistemi Kuruldu

Gümüşhane’ye Yeni Kent Güvenlik Sistemi Kuruldu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim