• BIST 9725.36
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C

Gümüşhane’den Diyarbakır’a Duygulandıran Mektup

Gümüşhane’den Diyarbakır’a Duygulandıran Mektup
Pestil-köme diyarı Gümüşhane'den son yılların en çetin çatışmalarının yaşandığı Diyarbakır'a bir mektup eşliğinde pestil ve köme gönderildi.

Pestil-köme diyarı Gümüşhane'den son yılların en çetin çatışmalarının yaşandığı Diyarbakır'a bir mektup eşliğinde pestil ve köme gönderildi.

İl Jandarma Komutanlığı personeli tarafından kaleme alınan duygu dolu mektupla birlikte, il merkezinde faaliyet gösteren esnafın katkılarıyla Diyarbakır'daki güvenlik güçlerine 300 kilogram pestil ve köme gönderildi.

Dut pekmezi, süt, bal, ceviz, fındık ve undan oluşan, bol miktarda protein, karbonhidrat bulunduran, bağışıklık sistemini güçlendiren ve selenyum minerali içeren ender gıdalardan birisi olan pestil ve kömeyi yoğun çatışmaların yaşandığı Diyarbakır'a gönderen Gümüşhaneliler, koliye bir de mektup iliştirdi.

"Kahraman silah arkadaşlarımız" diye başlayan ve polis-asker ayrımı yapmayan mektupta şu ifadelere yer verildi:

"Verdiğiniz onurlu ve haklı mücadeleyi, milli mücadeleyi yakinen, günbegün takip ediyoruz. Vücut olarak yanınızda olmasak ta ruhen her dakika yanınızda olduğunuzu bilmenizi isteriz. Kendinizi asla yalnız hissetmeyiniz. Tayin döneminde yanınıza gelip şehadet mertebesine ulaşmak isteyen binlerce kardeşiniz dilekçe yazmış durumda, kahramanlık destanlarınız dilden dile dolaşmakta ve bizler arasında müthiş ve tarifi mümkün olmayan heyecan uyandırmaktadır.

Bıkmayınız, yılmayınız. Sabırlı ve kararlı kalınız. Ağzınızın tatlanması için çam sakızı çoban armağanı görev yaptığımız yöreye ait olan pestil, köme göndermek istedik. Umarız afiyetle tadına bakarsınız.

Erinden rütbelisine, polis memurundan emniyet müdürüne, gönüllü ve geçici köy korucularımıza güç, kuvvet ve sabır temenni ediyoruz. Allah hepinizden razı olsun.

Gümüşhane İl Jandarma Komutanlığı ve Gümüşhane halkı olarak hepinizle gurur duyuyoruz. Kahramanlarımız; ATTIĞINIZI VURMANIZ DİLEĞİYLE."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim