• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 20 °C

Gümüşhane’de Yüzme Kursuna Rekor Başvuru

Gümüşhane’de Yüzme Kursuna Rekor Başvuru
Gümüşhane'de 21 Mart'ta resmen açılacak olan yarı olimpik yüzme havuzunda 4-15 yaş grubundaki çocuklar için düzenlenen yüzme kursuna bir günde 400'ün...

Gümüşhane'de 21 Mart'ta resmen açılacak olan yarı olimpik yüzme havuzunda 4-15 yaş grubundaki çocuklar için düzenlenen yüzme kursuna bir günde 400'ün üzerinde müracaat oldu.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Türkiye'de yüzme havuzu olmayan illerden birisi olan Gümüşhane'de yapılan yüzme havuzu faaliyete girmeden yoğun talep görmeye başladı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İsrafil Aslan, Gümüşhanelilerin yüzme sporuna olan ilgisini bildiklerini ve yoğun bir başvuru beklediklerini belirterek, ilk günden 400'ü geçen başvuru olmasının kendilerini ayrıca sevindirdiğini söyledi.

Kursun 1 Nisan tarihinde başlayacağını ve kız erkek gruplarının ayrı olarak kursa tabi tutulacağını dile getiren Aslan, saat 10'da başlayacak olan kursa kız çocuklarının Salı ve Cuma günleri, erkek çocukların da Cumartesi ve Pazar günleri katılacağını kaydetti.

Yetişkinler için de hafta sonları tek seanslık kurs açıldığını ve müracaatların başladığını ifade eden Aslan, hem çocuk hem yetişkin kursları için müracaat yerinin Karşıyaka Mahallesinde bulunan Havuz Tesis Amirliği olduğunu belirtti.

Yüzme havuzunun haftanın 6 günü açık tutulacağını belirten Aslan, havuzun çalışma sistemini de şöyle anlattı: " Havuzumuz Pazartesi günleri temizlik yapılacak olması nedeniyle o gün hariç 6 gün boyunca sabah 10.00'dan akşam 21.30'a kadar hizmet verecek. Her seans 1,5 saat olarak belirlendi ve 30'ar dakika ara verilecek."

Havuzun Salı ve Cuma günleri sadece kadınların hizmetine sunulacağını, eğer kadınlardan fazla talep gelirse hafta sonunun bir gününü de kadınlara ayrılacağını sözlerine ekleyen Aslan, Çarşamba, Perşembe, Cumartesi ve Pazar günleri erkek vatandaşların havuzdan, fitness salonundan ve saunadan faydalanabileceğini söyledi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim