• BIST 9093.58
  • Altın 2324.208
  • Dolar 32.3676
  • Euro 34.9781
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C

Gümüşhane’de yangın

Gümüşhane’de yangın
Gümüşhane’nin Torul ilçesine bağlı Cebeli köyünde içerisinde yaşlı karı kocanın bulunduğu 2 katlı tarihi ev küle döndü. Evlerinin yandığını fark etmeyen yaşlı çifti vatandaşlar kurtardı.

Bugün saat 13.30 sıralarında elektrik kontağından çıktığı tahmin edilen yangın Cebeli köyü Çiçekli Mahallesi'nde eşiyle birlikte ikamet eden Yunus Karabulut’un (88) 145 yıllık evinde meydana geldi.

Çatı katında bulunan elektrik kablosunun kısa devre yapması sonucu çatıda bulunan kuru otları tutuşturmasıyla başlayan yangın kısa sürede tüm binayı sardı. Mahallenin üst tarafında bulunan komşuların dumanı görerek olayı fark etmesinin ardından tüm mahalle sakinleri el ele vererek yangını söndürmek için mücadele ederken, bu sırada evinin yandığını fark etmeyen yaşlı çifti mahallenin gençleri evden çıkardı.

Evin en alt katında bulunan ahırdaki ineği de çıkardıktan sonra yangını söndürmek için mücadeleye başlayan köylüler daha önce aldıkları itfaiye hortumunu köyün içme suyu deposuna bağlayarak yangına müdahale etti. 7’den 70’e tüm mahalle sakinleri gerek evlerden çektikleri su hortumları ile gerekse sulama suyundan doldurdukları kovalarla yangına müdahale etti.

Mahalle sakinlerinin kontrol altına aldığı yangında 30 kilometre mesafeden gelen Gümüşhane Belediyesi itfaiye ekipleri ve Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait su arazözü ile soğutma yapıldı. Yangına müdahale eden mahalle sakinlerinden Mustafa Akbulut, evi yanan Yunus Karabulut ile olaydan 15 dakika önce birlikte yemek yediklerini ve daha sonra onun eve gittiğini hatırlattı. Akbulut, olayı şöyle anlattı: “Daha sonra dumanları görünce onun evinin yandığını fark ettik ve hemen müdahale ettik. Eve girip dışarı çıkarmak istediğimizde bize ‘hangi ev yanıyor’ diye sordu. Kendisini dışarı çıkardık, hanımını da sedye ile dışarı çıkardık. Ayrıca hayvanları vardı ahırda onu da çıkardık. Daha sonra eline kova alan bütün mahalle sakinleri yangına müdahale etti. Yangın hortumuyla, köyün sulama suyuyla, evlerdeki içme sularıyla müdahale ettik. Biz yangının diğer evlere sıçramaması için yoğun çaba sarf ettik. Çünkü evlerimiz birbirine çok yakın. Diğer evlere sirayet etmesin diye köylü hep birlikte mücadele etti.”

Gümüşhane Belediyesi İtfaiye Müdürü Harun Şeker ise ihbarın ardından ekiplerin hemen hareket ettiğini belirterek, “Yangının büyümesini önleyen köylünün buradaki yoğun mücadelesidir. Yangın hortumunun içme suyu deposuna bağlamaları büyük kolaylık sağladı. Biz gelene kadar onlar yangının diğer evlere sıçramasını engelledi. Ekiplerimiz geldiğinde köylü yangını kontrol altına almıştı. Ekiplerimiz olaya müdahale edip yangını tamamen söndürdü ve soğutma yaptı” dedi.

Yaptıkları ilk incelemede yangının elektrik kontağından çıktığını tahmin ettiklerini kaydeden Şeker, “Ahşap 2 katlı ev, altta ahırı, yanında odunluğu, üstünde çatısı yandı. Evin içi yangından dolayı zarar görerek kullanılamaz hale geldi” diye konuştu.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim