• BIST 9452.26
  • Altın 2497.062
  • Dolar 32.585
  • Euro 34.7887
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

Gümüşhane’de Yaban Hayatı Unutulmuyor

Gümüşhane’de Yaban Hayatı Unutulmuyor
Yoğun kar yağışı nedeniyle yiyecek bulmakta güçlük çeken yaban ve sokak hayvanları için Doğa Koruma ve Milli Parklar Gümüşhane Şube Müdürlüğü...

Yoğun kar yağışı nedeniyle yiyecek bulmakta güçlük çeken yaban ve sokak hayvanları için Doğa Koruma ve Milli Parklar Gümüşhane Şube Müdürlüğü ekiplerince yemleme çalışması yapıldı.

Ekipler tarafından hayatı olumsuz etkileyen kar yağışı sonrası doğada yiyecek sıkıntısı çeken yaban hayvanlarının kullandığı yollar üzerinde belirlenen noktalara arpa, buğday, sakatat, sebze ve yemek artığı ile kemik bırakıldı. Zigana dağında ise sokak hayvanlarına yönelik sakatat ve kemik kent merkezindeki 8 farklı nokta ile tüm ilçelerde güvercinler ve kuşlar için buğday konuldu. Ayrıca sokak hayvanları için Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından yaptırılan mama ve su kapları dağıtımı yapıldı.

"YABAN VE SOKAK HAYVANLARINA YEM TAKVİYESİ YAPIYORUZ"

Doğa Koruma ve Milli Parklar Gümüşhane Şube Müdürü İlbeyi Aydın, 2015 yılı içerisinde doğaya toplamda bin 370 kilogram yem bırakıldığını belirterek, olumsuz hava koşullarının insanlar ve hayvanların hayatını zorlaştırdığını söyledi. Aydın, "Kış şartlarının ağırlaştığı bu dönemlerde, yabani ortamlarda hayatını sürdüren hayvanlar için yaşam alanlarında yem takviyesi yaparak, onlara bir şekilde destek sağlamaya çalışıyoruz. Ulaşabildiğimiz yerlere biz ulaşamadığımız yerlere gerek TEMA Vakfı, Avcı Dernekleri gibi sivil toplum kuruluşlarına gerekse İl Özel İdare müdürlüğü personelleri gibi resmi kurumlara yem vererek gittikleri noktalarda yemleme yapılmasını sağlıyoruz" dedi.

"4 FARKLI NOKTAYA KUŞ EVLERİ YAPTIRILDI"

Kış şartlarının ağırlaştığı bu dönemlerde, yabani ortamlarda hayatını sürdüren hayvanlar için yem bırakma ile birlikte özellikle kuşlar için küçük yem odaları olarak kullanılıp içinde sürekli yem bulacakları küçük ahşap evler yaptırdıklarını kaydeden Aydın, 4 farklı noktaya monte edilen bu evleri sürekli takip ederek içerisinde her zaman yem bulunmasını sağlayacaklarını, bunun sayısının artırılması için çalışma yaptıklarını söyledi.

Sokak hayvanlarının da açık hava koşullarında çok zor şartlar altında yaşamlarını sürdürmek zorunda olduklarını kaydeden Aydın, "Yaban ve sokak hayvanlarının desteğe ihtiyaçları vardır. Bu yüzden sokak hayvanlarına yönelik yemleme çalışmaları da yapıyoruz. Lokantalardan, öğrenci yurtları yemekhanesinden ve manavlardan yemek ve sebze artıkları ile kasaplardan sakatatlar alınarak yemleme çalışması gerçekleştiriyoruz" ifadelerini kullandı.

KIŞ İÇİN 7 TON YEM STOKLANDI

Gümüşhane'de bu kış dönemi için 7 ton yem stokladıklarını dile getiren Aydın, belirledikleri noktalara etçil hayvanlar için sakatat, otçul hayvanlar için de sebze artıklarının ve otların belirli aralıklarla bırakılacağını dile getirdi. Aydın, "Ulaşamadığımız yerlere Gümüşhane İl Özel İdaresi tarafından, bilmediğimiz ve yine gidemediğimiz yerlerde sivil toplum örgütleri, avcı dernekleri ve duyarlı vatandaşlar aracılığı ile yemleme faaliyetleri devam etmektedir. Sürdürülebilir bir yaban hayatı için bize destek veren tüm kurum ve kuruluşlara sivil toplum örgütlerine ve duyarlı vatandaşlara teşekkür ederiz" diye konuştu.

Gümüşhane’de Yaban Hayatı Unutulmuyor

Gümüşhane’de Yaban Hayatı Unutulmuyor

Gümüşhane’de Yaban Hayatı Unutulmuyor

Gümüşhane’de Yaban Hayatı Unutulmuyor

Gümüşhane’de Yaban Hayatı Unutulmuyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim