• BIST 9679.8
  • Altın 2488.006
  • Dolar 32.4426
  • Euro 34.4372
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 21 °C

Gümüşhane’de Vergi Rekortmenleri Ödüllerini Aldı

Gümüşhane’de Vergi Rekortmenleri Ödüllerini Aldı
Gümüşhane'de 27.Vergi Haftası kutlama programı kapsamında il genelinde 2015 yılı beyanlarına göre kurumsal ve gelir vergisinde ilk 10'a giren mükelleflere...

Gümüşhane'de 27.Vergi Haftası kutlama programı kapsamında il genelinde 2015 yılı beyanlarına göre kurumsal ve gelir vergisinde ilk 10'a giren mükelleflere teşekkür belgesi verildi.

Geçtiğimiz Pazartesi günü başlayan Vergi Haftası kutlamaları Valilik Toplantı salonunda düzenlenen tören ve kokteyl ile son buldu.

Vali Yücel Yavuz, Belediye Başkan Vekili Şükriye Karabulut Orhan, Vali Yardımcısı Şenol Turan, Defterdar Turan Kemer, Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay, kurum müdürleri, sivil toplum örgütü ve oda temsilcileri ile vergi mükelleflerinin katıldığı program Valilik toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Maliye Bakanı Naci Ağbal'ın mesajının sinevizyon eşliğinde izlettirildiği törende konuşan Vali Yavuz, kamu kaynağını sağlayan en önemli faktörün vergi olduğunu belirterek, "Ülkede kamu hizmetinin ve kamu yatırımlarının finansmanı açısından en önemli etken ve faktör işveren ve mükellef sıfatı taşıyan çok değerli ve girişimcilik ruhu taşıyan arkadaşlarımızın sayesindedir" dedi.

Günümüzde verginin önemi ve kutsallığı hakkında toplumun bilinçlendiğini dile getiren Vali Yavuz, "İşadamı ve mükellefimiz para kazanırsa, kar ederse vergi verir. Bunun için de devlet olarak, hükümet ve hükümetlerimiz olarak gereken her türlü düzenlemeyi, buna ilişkin kolaylıkları, teşvik ve diğer konulardaki düzenlemeleri de yapmıştır" diye konuştu.

Dünyanın en gelişmiş 20 ekonomisi, Cumhuriyetin kuruluşunun 100.yılı olan 2023'te en güçlü 10 ekonomiden birisi olma yolunda emin adımlarla ilerlendiğini ifade eden Vali Yavuz, "Bunu fark edenler bu ülkenin önüne engel çıkarmaya çalışıyorlar ve bu kadar açık ve net senaryoyu uygulamaya koyuyorlar. Bu ülkenin, bu milletin birer ferdi olarak hepimiz işverense işveren, çalışansa çalışan, memursa memur, işçiyse işçi, emekliyse emekli vatandaşımız, yani sektör bazında hepimiz üzerimize düşeni en iyi şekilde yapmak durumundayız. Sıkıntı ve sorunun kalmadığı, milli gelirimizin çok daha fazla olduğu, kişi başına düşen milli gelirimizin daha da fazla olduğu, insanımızın sosyal yaşam ve refah bakımından çok daha iyi olduğu günlere bir an önce kavuşmak dilek ve temennisi ile haftamızın hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

İl Defterdarı Turan Kemer ise verginin öneminden bahsederek mükelleflerin ödediği vergilerin vatandaşa hizmet olarak döndüğünü belirtti. Kemer, vergi ödemenin ülkede yaşayan her vatandaşın en kutsal görevlerinden birisi olduğunu, devletin de topladığı bu vergilerle vatandaşına en iyi şekilde hizmet sunmasının en önemli görevlerinden birisi olduğunu söyledi.

Törende daha sonra Gümüşhane'de 2015 yılı beyanına göre en yüksek vergi beyan etmek suretiyle ilk 10'a giren gelir ve kurumlar vergisi rekortmenlerine Maliye Bakanı Naci Ağbal tarafından imzalanan teşekkür belgeleri takdim edildi.

Kurumlar vergisinde en yüksek vergi matrahı beyan eden Torul ilçesi mükellefi Zigana Makine sahibi Hakan Özgün ve gelir vergisi beyanında Torul ilçe mükellefi Naci Orhan'a belgeleri Vali Yücel Yavuz tarafından, kurumlar vergisinde ikinci olan Şiran ilçesi mükellefi Kama İnşaat Kama İnşaat yetkilisi Muzaffer Altıparmak'a Belediye Başkan Vekili Şükriye Karabulut Orhan tarafından takdim edildi.

Gümüşhane'de ilk 10'a giren isimlerinin açıklanmasını istemeyen mükellefler hariç kurumlar vergisi rekortmenleri şu şekilde: Zigana Makina, Kama İnşaat, D Mühendislik, Yılmazlar EGB Araç Muayene İstasyonu, Gürsam Ticaret, Gümüşbağ Petrol, GH Yapı Denetim, Yeniçeri Temizlik.

Gelir vergisi beyanında isimlerinin açıklanmasını istemeyen mükellefler hariç ilk 10'a giren vergi mükellefleri ise şöyle: Naci Orhan, Nazım Zengin, Vedat Soner Başer, Çetin Işık, Günay Saraç.

Tören, kokteyl ile son buldu.

Gümüşhane’de Vergi Rekortmenleri Ödüllerini Aldı

Gümüşhane’de Vergi Rekortmenleri Ödüllerini Aldı

Gümüşhane’de Vergi Rekortmenleri Ödüllerini Aldı

Gümüşhane’de Vergi Rekortmenleri Ödüllerini Aldı

Gümüşhane’de Vergi Rekortmenleri Ödüllerini Aldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim