• BIST 9758.26
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 27 °C

Gümüşhane’de Ormancılık Günü Kutlandı

Gümüşhane’de Ormancılık Günü Kutlandı
Gümüşhane'de Dünya Ormancılık Günü nedeniyle program düzenlendi.

Gümüşhane'de Dünya Ormancılık Günü nedeniyle program düzenlendi. Programda 150 fidan toprakla buluşturuldu.

Geçtiğimiz Pazartesi günü yapılması planlanan fakat kar yağışı nedeniyle bugüne ertelenen Dünya Ormancılık Günü programı Tekke köyü Türkmenler Mahallesi Kuzağıl mevkiinde gerçekleştirildi.

Geçtiğimiz yıllarda çıkan yangında büyük oranda yanan bölgede düzenlenen törene Vali Yücel Yavuz, Garnizon Komutanı Albay Cezayir Danışan, Belediye Başkan Vekili Arzu Varan, Vali Yardımcısı Şenol Turan, Trabzon Mümin Döngez, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, Gümüşhane Orman İşletme Müdürü Veysel Kodalak, kamu kurum müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Vali Yücel Yavuz, Gümüşhane'nin çok kaliteli ormanlara sahip olduğunu belirterek, "Orman sadece mobilya sektöründe kullanılan değil, tarihi mümkün olmayan, inanılmaz derecede faydalı olan bir unsurdur. Ülkemizin ve milletimizin zenginliğidir orman. Ormanlarımıza sahip çıkacak ve geliştireceğiz. Ormanlarımız bizim en doğal zenginliğimizdir. Bu yönüyle Gümüşhanemiz çok kaliteli ormanlara sahip. Orman denilince sadece ağaç gelmesin akla, diğer tüm bitkiler de ormana zenginlik veriyor" dedi.

Gümüşhane Orman İşletme Müdürü Veysel Kodalak ta konuşmasında Gümüşhane'nin toplam alanının yüzde 35'inin ormanlarla kaplı olduğunu, bu alanın yüzde 52'sinin verimli olduğunu belirterek Gümüşhane'nin orman yönünden ülke geneliyle kıyaslandığında iyi seviyede olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından Orman Haftası kapsamında okullar arasında düzenlenen şiir, slogan ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Yarışmada şiir dalında Aysın Rafet Ataç İlkokulu öğrencisi Semanur Emiroğlu birinci, aynı okuldan Semanur Durmuş ikinci, Arzular İlkokulu öğrencisi Hüsnanur Koç üçüncü, slogan dalında Tekke Ortaokulu öğrencisi Ebrar Koçyiğit birinci, aynı okuldan Zeki Altan Soydaş ikinci, Arzular Ortaokulu öğrencisi Ravza Ülker üçüncü, kompozisyon dalında İbni Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Fatma Bozdoğan birinci, Türk Telekom Fen Lisesi öğrencisi Ayşenur Yazıcı ikinci, Mareşal Çakmak Sosyal Bilimler Lisesi öğrencisi Şeymanur Koca üçüncü oldu.

Öğrencilere ödüllerinin Vali Yavuz ve protokol üyeleri tarafından verilmesinin ardından tören alanına yakın bir yamaçta hazırlanan alanda fidan dikimi gerçekleştirildi. Törene katılan hemen herkesin dikerek can suyunu verdiği etkinlikte 150 çam fidanı toprakla buluştu.

Gümüşhane’de Ormancılık Günü Kutlandı

Gümüşhane’de Ormancılık Günü Kutlandı

Gümüşhane’de Ormancılık Günü Kutlandı

Gümüşhane’de Ormancılık Günü Kutlandı

Gümüşhane’de Ormancılık Günü Kutlandı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim