• BIST 9079.97
  • Altın 2312.596
  • Dolar 32.3422
  • Euro 35.1028
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C

Gümüşhane’de muhtarlar günü kutlamaları

Gümüşhane’de muhtarlar günü kutlamaları
Gümüşhane'de 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla kutlama programı düzenlendi.

Gümüşhane'de 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla kutlama programı düzenlendi.

Önceki yıl yayımlanan Başbakanlık Genelgesi ile 19 Ekim tarihinin "Muhtarlar Günü" olarak ilan edilmesinin ardından Gümüşhane'de bu yıl ikinci kez düzenlenen kutlama programı kapsamında Gümüşhane Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği tarafından Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtına çelenk sunuldu.

Cumhuriyet Başsavcısı Bozan Çevik, İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, kurum müdürleri, siyasi partilerin temsilcileri ve çok sayıda muhtarın katıldığı törende Dernek Başkanı Gürbüz Demir ve muhtarlar Atatürk anıta çelenk sundu.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından sona eren törenin akabinde Vali Vekili ve Vali Yardımcısı Ali Arıkan, Valilik toplantı salonunda muhtarlarla bir araya geldi.

Buket takdiminin ardından konuşan Vali Vekili Arıkan, muhtarların vatandaşlarla devlet arasındaki en yaygın kurum ve kişiler olduğuna değinerek, "Bu nedenle muhtarlarımızı, vatandaşlarımızın doğrudan temsilcisi olarak görüyoruz. Onların talepleri ve istekleri bizim için vatandaşlarımızın direk olarak bizden talep ettikleri ihtiyaçları, istekleri, önerileri. O yüzden biz zaman içerisinde muhtarlarımızın öneminin artırılması ve onların maddi ve manevi tatminleri ile ilgili olarak yapılan çalışmalara idareci olarak destekledik" dedi.

Muhtarların köylerde bir mahalli idare temsilcisi olduğunu vurgulayan Arıkan, "Yine şehir merkezlerimizde de kanuni işlerin takipçisi. İnşallah biz gelecekte yerel demokrasi örneği olarak bu kurumun daha da önem kazanacağına inanıyoruz. Biz sizlerle çalışmaktan çok memnunuz. Tüm muhtarlarımızın gününü kutluyorum" ifadelerini kullandı.

Gümüşhane Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Gürbüz Demir ise bu günün kutlamasında emeği geçen devlet büyüklerine, TBMM üyelerine ve Gümüşhane Valiliğine teşekkür ederek, "Bizi bu günümüzde yalnız bırakmadınız. Ayrıca Muhtarlık kurumunun öneminin ne kadar değerli ve önemli olduğunu bugün bir kez daha hepimiz birlikte görüyoruz. Muhtarlık hakikaten vatandaşımızla devletimiz arasında köprü vazifesi gören, vatandaşımızın başı ağrıdığı zaman, iyi ve kötü gününde günün hangi saatinde olursa olsun çalacağı tek kapı muhtarlık müessesesi. Tabi bizlerde görevimizin bilincindeyiz. İnanıyorum ki ilimizde muhtarlık kurumu işleten görev başındaki arkadaşlarımız görevlerini son derece titizlikle ve duyarlılıkla yerine getirmektedirler. Muhtarlar günümüzün bütün Gümüşhane'deki muhtarlarımıza hayırlı olmasını diliyor, daha önce görev yapmış eski muhtarlarımıza teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Gümüşhane’de muhtarlar günü kutlamaları

Gümüşhane’de muhtarlar günü kutlamaları

Gümüşhane’de muhtarlar günü kutlamaları

Gümüşhane’de muhtarlar günü kutlamaları

Gümüşhane’de muhtarlar günü kutlamaları

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim