• BIST 9645.02
  • Altın 2405.599
  • Dolar 32.5923
  • Euro 34.7813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C

Gümüşhane’de kurtuluş coşkusu

Gümüşhane’de kurtuluş coşkusu
Gümüşhane'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıldönümü renkli görüntülerle kutlanıyor.

Gümüşhane'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıldönümü renkli görüntülerle kutlanıyor.

Kutlama programında ilk olarak Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtına çelenk sunuldu. Valilik ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin sunulmasının ardından Belediye Başkanı Ercan Çimen'in Anıt Şeref Defterine yazdığı mesajın okunması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla buradaki program sona erdi.

Ana kutlama programı ise 15 Temmuz Zafer Meydanında gerçekleştirildi. Buradaki törende Gazi Celil Tanguroğlu tarafından Vali Okay Memiş'e Türk Bayrağı, Gazi Gazi Kaanoğlu tarafından Belediye Başkanı Ercan Çimen'e şehrin anahtarı, Gazi Fevzi Ezber tarafından Garnizon Komutan Vekili Dr.Yrb. Semih Bulut'a kurtarılmış vatan toprağı takdim edildi.

Günün anlam ve önemiyle ilgili konuşmayı yapan Belediye Başkanı Ercan Çimen, bu topraklar üzerinde kirli hesaplar yapan işgalci güçlere ve onların işbirlikçilerine unutamayacakları bir ders verdikleri günün 15 Şubat olduğunu, bugünün Gümüşhane'nin gurur günü olduğunu söyledi.

"99 yıl önce yedi düvele karşı, kahramanca mücadele eden ecdadın torunları bugün üç beş çapulcuya mı pabuç bırakacak?"

15 Şubat 1918 ve öncesinde yaşananların bu toprakların kolay elde edilemeyeceğinin en açık kanıtı olduğunu ifade eden Başkan Çimen, "Bu topraklarda yazılan kahramanlık destanını unutturmamak ve gelecek nesillere taşımak hepimizin görevidir. Son zamanlarda milletimiz derin acılar yaşadı. Yıllardır ocaklarımıza ateş salan PKK ve benzeri terör örgütlerine bir de FETÖ eklendi. 15 Temmuz 2016 günü devletimize ve milletimize hain bir darbe girişiminde bulunuldu. "Girişim" diyorum çünkü; bizim milletimiz öyle bir millet ki birliğine ve bütünlüğüne gelebilecek herhangi bir tehlike anında her an tetikte olduğunu o gün bir kez daha gösterdi. 99 yıl önce yedi düvele karşı, kahramanca mücadele eden ecdadın torunları bugün üç beş çapulcuya mı pabuç bırakacak? Bizim milletimizin büyüklüğü işte şanlı geçmişinden gelir. Şanlı bayrağımızı bayrak yapmak için kan akıttık. Şanlı yurdumuzu vatan yapmak için, uğrunda sayısız can verdik" dedi.

Gaziler adına ise Gazi Ali Gürcan'ın konuşma yapmasının ardından kurtuluş bayramı nedeniyle devlet protokolünden gönderilen mesajlar okundu. Atlı geçit gösterisinin ardından Gümüşhane Belediyesi Halk Oyunları ekibinin gösterisi ilgiyle izlendi.

Vali, Başkan, Garnizon Komutanı horona girdi

Okulların gerçekleştirdiği halk oyunları gösterisinde ise Gümüşhane'nin yöresel ürünlerinin yapımının canlandırılması sırasında meydandaki coşku en üst seviyeye çıkarken, bu sırada horon oynayan gençlerin arasına katılan Vali Okay Memiş, Belediye Başkanı Ercan Çimen, Garnizon Komutan Vekili Yarbay Semih Bulut büyük alkış aldı.

Kurtuluş günü nedeniyle düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmalarında birinci olan eserlerin sahipleri tarafından seslendirilmelerinin ardından yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi.

Tören, Belediye Başkanlığı araçlarının katılımıyla yapılan geçit töreniyle son buldu.

Kutlama programı kapsamında akşam saatlerinde meşaleli fener alayı ve konser programı düzenlenecek.

Gümüşhane’de kurtuluş coşkusu

Gümüşhane’de kurtuluş coşkusu

Gümüşhane’de kurtuluş coşkusu

Gümüşhane’de kurtuluş coşkusu

Gümüşhane’de kurtuluş coşkusu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim