• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 16 °C

Gümüşhane’de Kar Yağışı

Gümüşhane’de Kar Yağışı
Gümüşhane'de sabahın erken saatlerinde başlayan kar yağışı kenti beyaza bürürken, kar kalınlığı il merkezinde 16 santimetreye, yüksek kesimlerde...

Gümüşhane'de sabahın erken saatlerinde başlayan kar yağışı kenti beyaza bürürken, kar kalınlığı il merkezinde 16 santimetreye, yüksek kesimlerde 30 santimetreye ulaştı.

Dün akşam saatlerinde başlayan yağmur yağışı sabahın erken saatlerinde yerini kar yağışına bıraktı. Etkili gerçekleşen kar yağışının ardından kent merkezinde kar kalınlığı birkaç saat içerisinde 16 santimetreye ulaştı.

Şehrin yüksek kesimlerinde 30 santimetreyi aşan kar yağışı özellikle erken açan kayısı ağaçlarının çiçeklerinin üzerine pamuk gibi konarken, hafta içi aşırı soğuyan hava nedeniyle donma tehlikesi geçiren ağaçların yağışın ardından donmama ihtimali de kalmadı.

Yağışın ardından kış günlerine geri dönen Gümüşhane'de kar yağışının tadını ise her zamanki gibi çocuklar çıkardı. Zafer Meydanı'nda bankların üzerindeki karları toplayarak kardan adam yapmak isteyen çocukların oldukça neşeli olduğu gözlendi.

Tüm ilçelerde etkili olan yağışın ardından yüksek kesimlerdeki çok sayıda köy yolu ulaşıma kapanırken, İl Özel İdaresine bağlı ekipler taşımalı eğitim yapılan köy yollarını öncelikli olarak açmaya başladı.

Karayolları yetkilileri ise Gümüşhane-Bayburt arasındaki Vauk Dağı, Kelkit-Şiran arasındaki Çilhoroz Dağı, Gümüşhane-Yağmurdere arasındaki Kostan Dağı, Gümüşhane-Şiran arasındaki Tersun Dağı, Gümüşhane-Trabzon arasındaki Zigana Dağı geçitlerinin ulaşıma açık olduğunu belirterek yola çıkacak vatandaşların araçlarında mutlaka zincir, çekme halatı ve takoz bulundurmalarını istedi.

Gece en düşük sıcaklığın eksi 0,5 derece olarak ölçüldüğü Gümüşhane'de yağışın ardından hafta içerisinde yağış beklentisi bulunmazken, hava sıcaklığının geceleri eksi 4 dereceye kadar düşeceği tahmin ediliyor.

Kent merkezinde esnaflık yapan Efkan Oğur, uzun yıllardan beri Mart ayında etkili kar yağmadığını belirterek, Rumi takvime göre Mart 9'u olayıyla bağlantılı olarak 20 Mart tarihinde yağan kar nedeniyle şaşırdıklarını söyledi.

Bazı ağaçların çiçek açtığını ve artık donduklarını kaydeden Oğur, "Bu da bize Allah'ın bir lütfu. Merkezde 16-17 santimetre civarında kar yağdı. Bu kadar yağış beklemiyorduk" dedi.

Geçen yıl 18 Mart tarihinde bu şekilde bir kar yağdığını hatırlatan İbrahim Akçay ise, "Kar berekettir. Meyvelerde özellikle de kayısılarla alakalı problem var. Bu yıl da kayısı yiyemeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Gümüşhane’de Kar Yağışı

Gümüşhane’de Kar Yağışı

Gümüşhane’de Kar Yağışı

Gümüşhane’de Kar Yağışı

Gümüşhane’de Kar Yağışı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim