• BIST 8718.11
  • Altın 2241.459
  • Dolar 32.3269
  • Euro 35.1612
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C

Gümüşhane’de kamu yatırımları istişare toplantısı

Gümüşhane’de kamu yatırımları istişare toplantısı
Gümüşhane'de kamu kurumlarının il merkezine yapacağı yatırımlarla ilgili Vali Okay Memiş başkanlığında geniş katılımlı toplantı düzenlendi.

Gümüşhane'de kamu kurumlarının il merkezine yapacağı yatırımlarla ilgili Vali Okay Memiş başkanlığında geniş katılımlı toplantı düzenlendi.

Daha çok şehir merkezinde yapılacak olan kamu binalarının yerlerinin tespiti konusunda bir fikir birliğinde bulunmayı amaçlayan toplantı Belediye Başkanı Ercan Çimen'in makam odasında gerçekleştirildi.

Halk eğitimi merkezi binasından, Tarım İl Müdürlüğü binasına, yeni öğretmenevi binasından Gümüşhane lisesine kadar çok sayıda konunun görüşüldüğü ve tam bir istişare ortamında geçen toplantı 4 saatten fazla sürdü.

"Belki de Türkiye'de kayalıklar üzerindeki tek il Gümüşhane"

Toplantıyı "Bir farkındalık toplantısı" olarak nitelendiren ve doğru işler yapılıp yapılmadığını kontrol etme fırsatı bulduklarını belirten Vali Memiş, Gümüşhane ile ilgili idealleri olduğunu belirterek, "Biz boş oturma makamlarında değiliz. Bu şehrin gerçekleri var. Şehri planlamak çok önemli. Kaynaklarımız çarçur olmasın. Şehirde bunları tartışacağız, istişare ile yapacağız. Çok zor bir coğrafyadayız. Belki de Türkiye'de kayalıklar üzerindeki tek il Gümüşhane. Bu şehirde herkesin emeği var. Hayallerimiz var. İstişareyi sadece biz değil hep beraber yapacağız" dedi.

"Harşit havzasının içiresinde yapılan yapıların hemen hemen hepsi adeta Sümela manastırı gibi"

İstişare etmek, şehrin gelişimini ve büyümesini sağlamak amacıyla bir araya geldiklerini kaydeden Memiş, "Gümüşhane gibi coğrafyası çok zor ve çetin olan 81 ilde sadece Artvin var. Bu yüzden işimiz çok zor. Avantajlarımız var, dezavantajlarımız var. Özellikle Harşit havzasının içiresinde yapılan yapıların hemen hemen hepsi adeta Sümela manastırı gibi. Bizdeki apartmanlar konutlarda günlerce aylarca kayalar oyularak yapılıyor. Onun için Gümüşhane'deki şehir planlamasını çok iyi yapmamız lazım. Benim kişisel kanaatim alt yapı ve sosyal donatıları yaptığımız sürece çok kanatlı yapılaşmadan başka bir çaresi yok ilimizin. Ovamız yok bir şeyimiz yok. Şehrin yapılaşmasında buna dikkat etmemiz gerek. Avrupa'ya gittiğimizde imrendiğimiz tek şey şehir yapılaşmasıdır. Geleceği olan bir memleketiz. Yaşanabilir butik bir şehir olma hedefimiz var. Turistik butik bir şehir olmak istiyoruz. Bu kentte Gümüşhane merkezi için yapılan her bina yada bu şehre değer katacak veyahut yapılan her bina değerimizi alıp götürecek. Bundan sonra daha şehir planlanmasında daha titiz çok daha dikkatli olmak zorundayız. Artık şehirler yarışıyor. Ülkeler, markalar değil şehirler yarışıyor. Şehrin iki tarafında yapılan modern konutlar Gümüşhane üzerindeki kötü algıyı değiştirmiş" diye konuştu.

"Gümüşhane merkezinde kamu binaları ilçelerden geride"

İlin valisi olarak tespitini katılımcılarla paylaşan Vali Memiş, "Bütün kamu binalarımızla ilçelerimizden gerideyiz. Okullarından hastanelere kadar Gümüşhane merkezinde kamu binaları ilçelerden geride. Bizler Kamu binalarımızı yenilerken de yeri doğru ölçmemiz lazım. Allah nasip ederse bu yılın sonunda Atatürk ve Cumhuriyet caddesini trafiğe kapatacağız. Bu Belediyenin hedeflerinden birisi ve çok doğru bir iş. Buraları kapattığımızda bu caddeler zaten park gibi işleyecek. Eğer Mescitli, Akçakale ve Tekke köylerine doğru şehri büyütmeyi düşünüyorsak bunu merkezi zayıflatarak planlamayacağız. Merkezi daha da güzelleştirerek, etkinleştirerek yapmamız gerekiyor. Birçok kamu binamız yeniden yapılıyorken Halk Eğitim Binası projesiyle aylarca uğraşıyoruz. Beni eleştirebilirsiniz ama ben şuana kadar beceriksizlikle itham edilmedim. Gümüşhane'de becerisizlikle itham edilmeyle karşı karşıyayım. 16 aydır burada görevli ve sorumlu bir kişiyim, paramız hazır yerimiz hazır yapamıyoruz halk eğitim binasını. Bunu eşleştirmek için söylemiyorum ama artık yol alalım" diye konuştu.

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen ise göreve geleli 4 yılını doldurmak üzere olduğunu, güçlü bir iktidar ve milletten aldıkları güçle çalıştıklarını belirterek, görevi süresince tek pişmanlığının ilk geldiği zaman imar planını ele almamak olduğunu söyledi.

Toplantıda daha sonra yeni hastane, yeni tarım müdürlüğü binası, yeni halk eğitimi merkezi binası, Gümüşhane lisesinin yıkılıp yapılması, yeni TOKİ konutlarının yapıldığı alana okul yapımı, yeni öğretmenevi, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü binası ve Engelsiz Yaşam Merkezi binalarının yol problemleri geniş kapsamlı ele alındı.

Toplantıya Vali Memiş ve Başkan Çimen'in yanısıra İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar, Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, kurum müdürleri, Belediye birim müdürleri katıldı.

Gümüşhane’de kamu yatırımları istişare toplantısı

Gümüşhane’de kamu yatırımları istişare toplantısı

Gümüşhane’de kamu yatırımları istişare toplantısı

Gümüşhane’de kamu yatırımları istişare toplantısı

Gümüşhane’de kamu yatırımları istişare toplantısı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim