• BIST 9079.97
  • Altın 2304.725
  • Dolar 32.3425
  • Euro 35.1032
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

Gümüşhane’de İşaret Dili Kursu Sertifika Töreni Yapıldı

Gümüşhane’de İşaret Dili Kursu Sertifika Töreni Yapıldı
Gümüşhane'de Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünde açılan işaret dili eğitim kursunda başarılı olan 48 kursiyere sertifikaları düzenlenen törenle...

Gümüşhane'de Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünde açılan işaret dili eğitim kursunda başarılı olan 48 kursiyere sertifikaları düzenlenen törenle verildi.

Gümüşhane Valiliği, Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu ile Gümüşhane İşitme Engelliler Koruma Derneği'nin katkılarıyla başlatılan kurs için sertifika töreni düzenlendi.

Halk Eğitimi Merkezi salonunda düzenlenen törene Vali Yücel Yavuz, eşi Şengül Yavuz, Vali Yardımcısı İsmail Özkan, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Erdem, İl Emniyet Müdürü Orhan Kar, Milli Eğitim Müdürü Muhammet Şahinkaya, Dernek Başkanı Nurettin Köksal, kursiyerler ve işitme engelliler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve kursiyerlerin işaret diliyle eşlik ettiği İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda işaret dili kursiyerleri tarafından hazırlanan "hastane" konulu skeç gösterisi sahnelendi.

Geçtiğimiz Aralık ayında başlayan kursu başarıyla tamamlayan 48 kursiyere sertifikalarının Vali Yücel Yavuz tarafından verildiği törende dernek yönetimi katkılarından ötürü Vali Yücel Yavuz, eşi Şengül Yavuz, İl Emniyet Müdürü Orhan Kar, Ülkü Köklü, Serdar Öztürk ve Hüseyin Şişman'a plaket verdi.

Konuşması eğitmen Ali Coşkun tarafından işaret diline çevrilen Vali Yücel Yavuz, yaklaşık 1 yıl önce kurulan derneğin başarılı çalışmalar gerçekleştirdiğini belirterek, Gümüşhane'deki işitme engellilerin bu kadar güzel organizasyonların içerisinde olması nedeniyle dernek başkanı ve yönetimine teşekkür etti.

İşaret dili kursuna çok sayıda üniversite öğrencisinin katılmasından da duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Yavuz, "Üniversitemizdeki gençlerimiz de kursa yoğun ilgi gösterdi. Bu sosyal sorumluluğun bir gereğidir. Toplumda yaşanılan çok sorun var. Sorunları giderebilmek için sadece devletten birşeyler beklemek değil vatandaş olarak da katkı sağlamak lazım. Bunun en güzel örneğini buradaki kursiyerlerimiz gösterdi. Bu manada tebrik ediyorum" dedi.

Toplumda engellilerle birlikte yaşandığını ifade eden Vali Yavuz, herkesin bir gün engelli olabileceğine dikkat çekerek "İşitme, görme ve diğer bedensel engellilerin hepsi bizim toplum içerisinde birlikte yaşadığımız bireylerimiz. Onların da kendilerine göre hayata entegre olmaları için bir takım faaliyetler içerisinde olduklarını biliyoruz. Onlara da destek, katkı ve desteklerimiz olması için gayret gösteriyoruz. Bu işe gönül verenlere, katkı koyanlara teşekkür ediyor, engelsiz bir yaşam diliyoruz. Banane, neme lazım dememeli, bu tür sosyal sorumluluk projesi faaliyetlerine destek vermeli ve katılmalıyız" diye konuştu.

Gümüşhane İşitme Engelliler Koruma Derneği Başkanı Nurettin Köksal ise konuşmasında kamuda özellikle sağlık ve güvenlik sektöründe çalışan kamu personelinden daha iyi hizmet alabilmek için belirli sayıdaki kamu personelinin işaret dili öğrenmesi gerektiğine vurgu yaptı ve destekleri için herkese teşekkür etti.

Gümüşhane’de İşaret Dili Kursu Sertifika Töreni Yapıldı

Gümüşhane’de İşaret Dili Kursu Sertifika Töreni Yapıldı

Gümüşhane’de İşaret Dili Kursu Sertifika Töreni Yapıldı

Gümüşhane’de İşaret Dili Kursu Sertifika Töreni Yapıldı

Gümüşhane’de İşaret Dili Kursu Sertifika Töreni Yapıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim