• BIST 9524.59
  • Altın 2491.238
  • Dolar 32.5412
  • Euro 34.7057
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C

Gümüşhane’de İl Müdürleri İstişare Toplantısı Yapıldı

Gümüşhane’de İl Müdürleri İstişare Toplantısı Yapıldı
Gümüşhane'de Vali Yücel Yavuz'un başkanlığında, Milletvekilleri Hacı Osman Akgül ve Cihan Pektaş'ın katılımıyla Kamu Kurumları Koordinasyon, İşbirliği...

Gümüşhane'de Vali Yücel Yavuz'un başkanlığında, Milletvekilleri Hacı Osman Akgül ve Cihan Pektaş'ın katılımıyla Kamu Kurumları Koordinasyon, İşbirliği ve İstişare Toplantısı düzenlendi.

Devlet Su İşleri Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilen ve 3 saat süren toplantıda 27 kamu kurum kuruluşu il müdürü ve temsilcisi söz alarak kurumlarıyla ilgili kısa bilgiler aktardı ve acil çözülmesi gereken sorunlarını anlattı.

Belediye Başkanı Ercan Çimen, Vali Yardımcısı Şenol Turan, İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar, Karayolları 10.Bölge Müdürü Selahattin Bayramçavuş, AK Parti İl Başkanı Av.Celalettin Köse'nin de katıldığı toplantıda konuşan Vali Yavuz, toplantının amacının vatandaşa hizmet sunan kurumların müdürleriyle buluşarak istişare etmek, Ankara'da takibi gereken konuları doğrudan Milletvekillerine aktarabilmek olduğunu söyledi.

Şehirdeki sorunların giderilmesi noktasında ütün imkanların en iyi şekilde kullanılması, gayret ve azim ile güzel bir ivme yakalandığını belirten Vali Yavuz, "Gümüşhane olarak belki emsallerimize bakarsak tabii anlamdaki olumsuzluklara rağmen yapılabileceklerin en iyisini yapmışız, yapıyoruz ve yapacağız. Bu konuda bürokrasi, siyaset kurumu, mahalli idare ve genel idare senkronize bir şekilde hareket etmesi gerekir" dedi.

"EMPATİ" TAVSİYESİ

Vatandaşa daha iyi hizmet etmek için uğraştıklarını belirten ve toplantıya katılan herkesten hizmet yürütürken veya vatandaşların talepleri karşısında "empati" yapmalarını isteyen Vali Yavuz, "Bunu yaptığınız zaman zaten mesele yüzde 100'e yakın oranda hallolmuş demektir. Günümüzde imkan yok diye bir şey yok. Çünkü kamu kaynaklarının dengeli ve düzenli kullanılmaya başlanması ve siyasi istikrarla bu ülkede mucizelere yakın başarı elde edilmiştir. Gümüşhane'mizde kamudaki, idari kadrodaki bütün arkadaşlarımız ellerinden gelen her türlü gayreti gösteriyorlar. Taşlar yerine oturmaya başlamıştır teker dönmeye başlamıştır. Direk hedefe kilitlenilecek ve iş bitecek. Herkes yetkisi ve sorumluluğu dahilinde üzerine düşeni yapmaktadır yapıyor ve yapacaktır. Bu yönüyle teşekkür ediyorum" diye konuştu.

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Hacı Osman Akgül ise Zigana Tüneli'nin yapılması ve 2016 yılında yapılacak olan demiryolu projesi ihalesinden sonra ulaşımdaki sorunların giderileceğini söyledi.

"VATANDAŞIN İŞİ BİTENE KADAR MESAİ BİTMESİN"

Milletvekili seçildikten sonra sürekli vatandaşların sorunlarıyla ilgilendiklerini ifade eden Akgül, "İlin vekilleri olarak vatandaşlarımız günün 24 saatinde bize ulaşabiliyorlar. Telefonlarımız 24 saat açıktır. Ancak, yerelde vatandaşımızın işi bitinceye kadar mesainin bitmemesi gerekiyor. Özellikle yönetim kadrosundaki arkadaşlarımızın bu işte çok hassas olmaları gerekiyor. Bu da şu anlama geliyor, memurlarımız performansını yükseltmesi gerekiyor. Her şeyden önce vatandaş bizden ilgi ve alaka istiyor. Vatandaş makamınıza geldiği zaman onlarla muhatap olmanızı istiyorum. Milletvekili olarak bizim mesaimizin yüzde 80'i vatandaşımızın sorunlarını dinlemekle geçiyor. Milletvekili olarak projelerle uğraşmamız gerekirken, mesaimizi vatandaşlarımızın sorunlarıyla geçiyor. Vatandaştan gelecek talepleri sizler yerelde çözerseniz, karşılarsanız bizler de projelerimize daha sağlıklı yönelir, çalışma imkanı buluruz" dedi.

"VATANDAŞA HİZMETTE PARTİZANLIK YAPMAYIN"

Vatandaştan gelen taleplerin çözülmesinin esas olduğunun altını çizen Akgül, "AK Partili olmuş, bir başka partili olmuş vatandaşların sorunlarıyla ilgilenmedikten sonra hiçbir önemi de yok. Kamu, vatandaşa hizmet için vardır. Sizler herhangi bir partiye hizmet için değil vatandaşa hizmet için varsınız. Çünkü yaşam olarak birbirimizden hiçbir farkımız yoktur. Partizanlık yapmamanızı özellikle arzu ediyorum. Vatandaşların hepsini kucaklamanızı istiyorum. Özellikle, kendinizi bana anlatırken de "AK Parti'liyim" demenize de gerek yok. Biz Gümüşhanelilerin vekilleriyiz, biz bütün Gümüşhane'ye hizmet edeceğiz. Üzerinizde bir siyasi baskının oluşmasını da istemiyorum. Üzerinizdeki siyasi baskı olursa onu da engellemek bizim görevimizdir. Siyasetçiler eğer sizden gayri yasal, olmaması gereken bir talebi varsa kesinlikle bunu yapmayacaksınız. Kesinlikle bu konuda da bize geri dönüş yapacaksınız. Bu konuda sonuna kadar sizin yanınızda olmaya gayret edeceğiz. Bu durum size daha rahat çalışma ortamı sağlayacaktır" diye konuştu.

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Cihan Pektaş ise Gümüşhane'nin coğrafi konumu itibariyle geçiş bölgesinde olduğunu ve bu nedenle zengin bir kültürel çeşitliliğe ev sahipliği yaptığının altını çizdi.

"GÜMÜŞHANE KÜLTÜREL BİR KÖPRÜ"

Gümüşhane'nin Doğu Anadolu ile Karadeniz bölgesini bağlayan kültürel bir köprü konumunda olduğunu kaydeden Pektaş, "Bu tür illerin işleri zor olur ama inşallah biz bu dönemde işleri çabuklaştıracağız. Bizim kafamızdaki proje şudur; Gümüşhane'miz iki coğrafyaya ayrılıyor. Birincisi ova bölgemiz. Bu bölgemizde bizim öncelikli hedefimiz kuru tarımdan sulu tarıma geçmektir. Hemen bunun akabinde de hayvancılığı geliştirmektir. İklimin yumuşamasıyla beraber tarımı çeşitlendirmeli, meyve ve sebze üretiminde atılımda bulunmalıyız. Sadece Trabzon değil, Karadeniz bölgesindeki 2,5 milyona yakın insanımızın sebze ve meyve talebini karşılayacak ovalara sahibiz. Dolayısıyla çok çalışmamız lazım" şeklinde konuştu.

"TURİZM GÜMÜŞHANE'NİN KALKINMASINDA MİHENK TAŞI"

Gümüşhane'nin ekonomik olarak canlanmasında ve kalkınmasında turizm sektörünün bir mihenk taşı olduğunu dile getiren Pektaş, turizm sektöründe Gümüşhane'deki konaklama sorununa dikkat çekerek, "Vadi tarafına geldiğimizde ise ağırlıkta olan konu turizm sektörü. Biz şu anda tabiat parklarımızın hızlı bir şekilde inşalarını yapıyoruz. Bizim derdimiz Trabzon'a gelen turistleri şehrimize çekmek. Ancak eksik olduğumuz konu konaklama. Bizim tüm bu alanlarda turistlerimize iyi bir hizmet kalitesi sunmamız gerekiyor. Bu konuda çok ciddi çalışmalar içerisine girdik. Kış sporları ve Süleymaniye Kayak Merkezi konularına da ağırlık vereceğiz" ifadelerini kullandı.

"GÜMÜŞHANE HARŞİT İLE CAN BULACAK"

Gümüşhane kent merkezinden geçen Harşit Çayının şehir için bir avantaj olduğunu, Harşit'in can suyu olduğunu kaydeden Pektaş, şunları söyledi:

"Harşit için müthiş bir proje yapıyoruz. Biz bu şehrin Harşit ile yeniden canlanacağına ve hayat bulacağına inanıyoruz. Sosyal hayatı canlandırmak için de büyük bir AVM projesi üzerinde çalışıyoruz. Sinemaya gitmek yada alışveriş yapmak isteyen vatandaşlarımızın taleplerini karşılamak için bir yaşam merkezi oluşturacağız."

Gümüşhane’de İl Müdürleri İstişare Toplantısı Yapıldı

Gümüşhane’de İl Müdürleri İstişare Toplantısı Yapıldı

Gümüşhane’de İl Müdürleri İstişare Toplantısı Yapıldı

Gümüşhane’de İl Müdürleri İstişare Toplantısı Yapıldı

Gümüşhane’de İl Müdürleri İstişare Toplantısı Yapıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim