• BIST 9693.46
  • Altın 2507.399
  • Dolar 32.5775
  • Euro 34.7746
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 18 °C

Gümüşhane’de Ekonominin Yıldızları Plaketlerini Aldı

Gümüşhane’de Ekonominin Yıldızları Plaketlerini Aldı
Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO), 2013-2014 yıllarında yüksek düzeyde vergi ödeyerek ekonomiye katkı sağlayan oda üyelerinin başarıları anısına...

Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO), 2013-2014 yıllarında yüksek düzeyde vergi ödeyerek ekonomiye katkı sağlayan oda üyelerinin başarıları anısına "Ekonominin Yıldızları" isimli plaket töreni düzenledi.

Halk Eğitimi Merkezi salonunda gerçekleştirilen programa Milletvekili Osman Akgül, Belediye Başkanı Ercan Çimen, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İhsan Günaydın, İl Defterdarı Turan Kemer, GTSO Başkanı İsmail Akçay, AK Parti İl Başkanı Celalettin Köse, CHP İl Başkanı Bedri Ağaç, ilçe Belediye Başkanları, İl Genel Meclisi üyeleri, Belediye Meclisi üyeleri ve işadamları katıldı.

Törende konuşan AK Parti Gümüşhane Milletvekili Osman Akgül, esnaf ve sanatkarların saygı duyulması ve hürmet edilmesi gereken insanlar olduğunu söyledi.

"KAMU YARARI KÜÇÜK AMA ETKİN BASKI GRUPLARININ KENDİ ÇIKARLARINI TOPLUMA DAYATMASINDAN BAŞKA BİR ŞEY DEĞİLDİR"

Konuşmasında "kamu" kavramına yönelik çeşitli eleştiriler getiren Akgül, "Bu ülkede uzun süre kamu yararı, kamu menfaati, kamu hizmetçisi ve kamu kamu kamu diye diye bu ülkenin önünde çok büyük bir tıkaç ve engel oluşturduk. 1983'te rahmetli Turgut Özal'la başlayan o süreçle birlikte artık kamu değil vatandaşın, milletin olan herşey bizim nezdimizde kıymetli ve muteberdir. Kamu yararı küçük ama etkin baskı gruplarının kendi çıkarlarını topluma dayatmasından başka bir şey değildir" dedi.

"TÜRKİYE'NİN BÜTÇESİ KAMUYLA DEĞİL, ÖZEL SEKTÖRLE BÜYÜYEN BİR BÜTÇE"

TBMM'de bütçe görüşmelerinin bu hafta tamamlandığını ifade eden Akgül, Türkiye'nin bütçesinin kamuyla değil, esnafla, özel sektörle büyüyen bir bütçe olduğunun altını çizerek, gelinen noktanın çok daha ilerisinde olunması gerektiğini kaydetti.

"KALKINMANIN ÖNÜNDEKİ EN BÜYÜK ENGEL YÜKSEK FAİZLER"

Türkiye'nin kalkınmasının önündeki en büyük engellerden birisinin faizlerin yüksek olması olduğunu da belirten Akgül, "Bu şartlarda büyümemiz mümkün değil. Mutlaka bu faiz oranlarının düşürülmesi gerekir. Bankalar artık devleti değil, reel sektörü finanse ediyor. ABD'nin büyük bir ekonomiye sahip olmasının sırrı orada özel teşebbüsün kutsanmasıdır. Onun içindir ki bugün dünyada dev bir ekonomiye sahiptir. Biz de herşey devletin tekelinde olsun dedik, ABD'nin tam tersini yaptık" dedi.

Gümüşhane'de üniversite öğrencilerinin ekonomiye büyük katkıları olduğunun yadsınamaz olduğunun altını çizen Akgül, "Gümüşhane kışın öğrenciyle, yazın da gurbetçilerimizle şenleniyor, hareketleniyor. Bugün bu şehrin ekonomisini ayakta tutan en büyük etkenlerden birisi öğrencilerimizdir. İlimizin en büyük kazancı öğrencilerin hoş bir sada ile bu şehirden gitmeleridir. Biz bunu esnaf erbabı olarak sağlamalıyız" diye konuştu.

"GÜMÜŞHANE'DE ESNAF OLMAK BAŞLI BAŞINA ÖDÜLE LAYIK"

Gümüşhane'de esnaf olmanın başlı başına ödüle layık olduğunu dile getiren Akgül, "Bugüne kadar millet devleti için vardı, devlet milletinin huzur güven ve refah içerisinde yaşaması için vardır. Ülkemizin kalkınmasında ve gelişmesinde sivil olmanın, ticaret erbabı olmanın çok önemli olduğunu düşünüyorum. Gümüşhane gibi yerde esnaflık yapmak büyük hizmettir. Hepinizden Allah razı olsun" ifadelerini kullandı.

"BİZ DEVLETİN TARAFINDA DEĞİL, MİLLETİN YANINDA OLACAĞIZ"

İl bazında teşvik konusunu desteklediğini, bölgesel teşviklerin çok faydalı olduğuna inanmadığını aktaran Akgül, "Finansa erişim konusunda da gerekli düzenlemeleri yapacağız. Eğer bu ülkenin Cumhurbaşkanı biz bu millete hizmetkarız diyorsa burada onun mahiyetinde çalışan bizler eğer bu milletin hizmetkarı değilsek biz görevimizi tam anlamıyla yapmıyoruz. Biz devletin tarafında olmayacağız. Biz milletin yanında olacağız. Kamu devlet örgütlü bir yapıdır kendi çıkarlarını zaten korur. Ama biz vatandaşın çıkarlarını koruyacağız. Önce vatandaş" diyerek sözlerini sonlandırdı.

"ÜLKENİN KALKINMASI İÇİN VERGİ ÇOK ÖNEMLİ"

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen de kendisinin de esnaf çocuğu olduğunu hatırlatarak, ülkenin varlığını sürdürebilmesi, devlet olma vasfının ortaya çıkabilmesi için en önemli temel konulardan birisinin vergi olduğunu, ülkenin kalkınması için verginin çok önemli olduğunu söyledi.

Bir ilin kalkınmasında devlet yatırımlarının yanı sıra özel sektör ve iş adamlarının yatırımlarının da olmazsa olmaz olduğunun altını çizen Başkan Çimen, "Uzun süre Gümüşhane iş dünyasında yer alan bir kardeşiniz olarak, ne kadar zor şartlarda ticari hayatınızı sürdürdüğünüzü iyi bilmekteyim. İşadamlarımız, ilimiz zor şartlarında işlerini yürütürken devletine, ülkesine ve milletine olan bağlılığını her zaman göstermiş, vergisini bir borç olarak görmüştür. Ülke ekonomisine daha fazla vergi ödemek, istihdamı artırmak düşüncesiyle her türlü fedakarlığı çekinmeden yapmıştır. Yapmaya devam etmektedir. Kamu kurum ve kuruluşları olarak hizmet ve mal satın almada önceliğimiz Gümüşhane'deki işletmeleri olmalıdır. Aynı şekilde ilimizdeki işletmelerinde temel hedefi, daha kaliteli hizmet sunmak ve alternatifleri artırmaktır. Arz ve talep doğrultusunda yapılacak çalışmalar hizmet kalitesini, istihdamı ve ilimiz ekonomisi için katma değerleri artıracaktır" dedi.

AKÇAY MEVLANA'NIN SÖZLERİYLE KONUŞMASINA BAŞLADI

Geçtiğimiz yıl törenin neden yapılamadığını aktardıktan sonra yaptığı konuşmasında Gümüşhane'de vergi mükellefi olan herkesin rekortmen olduğunu belirten Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) Başkanı İsmail Akçay ise Hz. Mevlana'nın "Yüzde ısrar etme doksan da olur. İnsan dediğinde noksan da olur. Sakın büyüklenme elde neler var. Bir ben varım deme yoksan da olur. Kusursuz dost arayan dosttan da olur" sözlerini paylaştı.

"KAMU KURUMLARI MESLEK ODALARININ AMİRİ DEĞİLDİR, BİZLERİN MEMURUDUR"

GTSO'nun ve diğer odaların bir kamu kurumu niteliğinde meslek kuruluşu olduğunu belirten Akçay, "Kamu kurumları meslek odalarının amiri değildir, bizlerin memurudur" dedi.

"KAMU HİZMETİNİN KAYNAĞINI VERGİ VERENLER SAĞLIYOR"

Gümüşhane'de sosyal aktivitelerin hızla arttığını, bütün eksikliklere rağmen güzel işler yapıldığını belirten Akçay, "Sosyal hayatın bir parçası olan bu etkinliklere hep birlikte katılmamız gerekiyor. Gümüşhane'de son yıllarda büyük bir hareketlilik var. Gümüşhane halkı milli ve manevi değerlerinden hiçbir zaman taviz vermemiş bir şehirdir. Bizim için milli ve manevi günlerimizin dışındaki en önemli gün vergi rekortmenleri günüdür. Çünkü kamu hizmetlerinin yapılabilmesi için ihtiyaç duyulan kaynaklar sizlerin, bizlerin verdiği vergilerle bulunuyor. Kamu hizmetinin kaynağını vergi verenler sağlıyor" diye konuştu.

GÜMÜŞHANE'DE HER SEKTÖRDE İHTİYAÇ DUYULAN REKABET ORTAMI OLUŞTU

İş dünyasının beklentilerini de sıralayan Akçay, Gümüşhane'de artık her sektörde ihtiyaç duyulan rekabet ortamının oluştuğunu belirterek, siyaset mekanizmasına ve kamuya taleplerini sıraladı. Akçay, il bazında teşvik düzenlemesi, asgari ücret artışıyla birlikte işveren yüklerinin arttığını, faizlerin hala çok yüksek olduğunu, finansa erişimin zor olduğunu söyledi.

Protokol konuşmalarının ardından 2013 ve 2014 yılında GTSO üyesi kurumlar ve gelirler vergisinde ilk 10'a giren vergi mükelleflerine plaketleri takdim edildi. Rekortmen mükelleflerin hatıra fotoğrafı çekilmesi ve yemekle program sona erdi.

Gümüşhane’de Ekonominin Yıldızları Plaketlerini Aldı

Gümüşhane’de Ekonominin Yıldızları Plaketlerini Aldı

Gümüşhane’de Ekonominin Yıldızları Plaketlerini Aldı

Gümüşhane’de Ekonominin Yıldızları Plaketlerini Aldı

Gümüşhane’de Ekonominin Yıldızları Plaketlerini Aldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim