• BIST 9524.59
  • Altın 2495.87
  • Dolar 32.5928
  • Euro 34.7115
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 17 °C

Gümüşhane’de Cumhuriyet Bayramı kutlamaları başladı

Gümüşhane’de Cumhuriyet Bayramı kutlamaları başladı
Gümüşhane'de Cumhuriyet'in ilanının 93.yıldönümü kutlamaları Atatürk Anıtına Çelenk sunma ve fotoğraf sergisi etkinliğiyle başladı.

Gümüşhane'de Cumhuriyet'in ilanının 93.yıldönümü kutlamaları Atatürk Anıtına Çelenk sunma ve fotoğraf sergisi etkinliğiyle başladı.

Hükümet Konağı önündeki törende Atatürk Anıtına Vali Okay Memiş ve Belediye Başkanı Ercan Çimen'in çelenkleri sunmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu ve akabinde Vali Okay Memiş'in Anıt Şeref Defterine yazdığı mesaj okundu.

Vali Okay Memiş, Anıt Şeref defterine yazdığı mesajında şu ifadelere yer verdi: "Bugün, 29 Ekim 1923'te Türk milletinin tabiat ve karakterine en uygun idare biçimi olarak ilan ettiğin Cumhuriyet'in 93. yıldönümünü kutlamanın sevincini yaşıyoruz. Senin gösterdiğin hedef olan muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkılması yolunda, daha aydınlık günlere doğru emin adımlarla ilerlemekte olan Aziz Milletimiz, Cumhuriyetimizin maruz kaldığı her türlü tehlikeye karşı canı pahasına da olsa olağanüstü fedakârlıklar göstererek, bayrağını yere düşürmemektedir. Son olarak 15 Temmuz 2016 günü tertiplenen hain darbe girişimini, kahraman milletimiz, Türkiye Cumhuriyeti'nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü korumak adına göğsünü siper ederek hüsrana uğratmıştır. Müsterih ol. Şahsında temerküz eden Cumhuriyet değerleri, emanetine sahip çıkma aşkıyla yanıp tutuşan bu vatanın aziz evlatları nezdinde hüsn-ü kabul görmeye devam edecektir. Bu inançla, aziz hatıran önünde bir kez daha saygıyla eğiliyoruz. Ruhun şâd olsun."

Değişen yönetmeliğin ardından Garnizon Komutanlığı çelenginin sunulmadığı programda İl Jandarma Komutanı Albay Cezayir Danışan, önceki programlarda olduğu gibi Vali Memiş ve Belediye Başkanı Çimen ile yanyana değil de askeri personelin bulunduğu alanda yerini aldı. Valilik çelengini ise bir Jandarma bir de Emniyet görevlisi taşıdı.

15 Temmuz sergisi açıldı

Hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona eren Anıt önündeki törenin ardından 15 Temmuz Darbe Girişimi nedeniyle Valilik tarafından Hükümet Konağı girişindeki alanda açılan fotoğraf sergisi gezildi.

15 Temmuz darbe gecesi İstanbul ve Ankara'da yaşanan saldırılar ve ardından meydana gelen olayların fotoğraflarının yer aldığı sergiyi gezen Vali Memiş, gazetecilere yaptığı değerlendirmede, neredeyse bir asır önce ilan edilen Cumhuriyeti kutlama programının bugün başladığını hatırlattı.

"Cumhuriyetimizin kuruluşu ne kadar önemliyse 15 Temmuz da o kadar önemli"

Sergide Türk milletinin 15 Temmuz darbe günü ve akabinde devam eden kutsal mücadelesinin çok güzel şekilde fotoğrafları görme imkanı bulduklarını kaydeden Vali Memiş, "Cumhuriyetimizin kuruluşu ne kadar önemliyse 15 Temmuz da o kadar önemli. Milletimiz Osmanlı İmparatorluğu'nun emperyalist ülkeler tarafından parçalanmasının ardından yeniden genç ve daha dinamik bir devlet kurmayı başardıysa 15 Temmuz'da da hayatını ortaya koyarak FETÖ'cü darbecilere geçit vermedi ve bağımsızlığını adeta yeniden ilan etti. 246 şehidimiz, 2 bin 168 yaralımız var. Bu mücadele karşısında tüm milletimizi gazi addedebiliriz. Rahmetli Ömer Halisdemir'i de sergide gördük. Onu görünce çok duygulanıyoruz ve gözlerimiz yaşarıyor. Tüm şehitlerimizin göstermiş olduğu kahramanlık ibret alınacak bir durum" dedi.

"Gümüşhane Valisi olarak bütün hemşehrilerimle gurur duyuyorum"

Sergideki fotoğraflarda yer alan görüntüleri Gümüşhane'de yaşamadıklarını dile getiren Vali Memiş, "Bu görüntüleri biz Gümüşhane olarak taşamadık. Belediye Başkanımız, Alay Komutanımız, emniyet müdürümüz ve bütün Gümüşhane halkıyla en başından beri bu darbe girişimini ve teşebbüsünü öğrendiğimiz andan itibaren devletimizin, anayasal sistemin ve Cumhurbaşkanımızın yanında olduk. Ve bunu hiç vakit kaybetmeden bütün Türkiye'ye haykırdık. Onun için ben Gümüşhane Valisi olarak bütün hemşehrilerimle gurur duyuyorum. Bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize şifa diliyor, Cumhuriyetimizin 93.yılını kutluyorum" ifadelerini kullandı.

Gümüşhane’de Cumhuriyet Bayramı kutlamaları başladı

Gümüşhane’de Cumhuriyet Bayramı kutlamaları başladı

Gümüşhane’de Cumhuriyet Bayramı kutlamaları başladı

Gümüşhane’de Cumhuriyet Bayramı kutlamaları başladı

Gümüşhane’de Cumhuriyet Bayramı kutlamaları başladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim