• BIST 9079.97
  • Altın 2323.132
  • Dolar 32.3439
  • Euro 34.8631
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

Gümüşhane’de Çanakkale Zaferi Ve Şehitler Günü Etkinlikleri

Gümüşhane’de Çanakkale Zaferi Ve Şehitler Günü Etkinlikleri
Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz, haçlı savaşlarının devam ettiğini belirterek, "Gerekirse şehitler verilecek, gerekirse mallar verilecek ama bu ülke hiçbir...

Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz, haçlı savaşlarının devam ettiğini belirterek, "Gerekirse şehitler verilecek, gerekirse mallar verilecek ama bu ülke hiçbir zaman bu planlara boyun eğmeyecektir" dedi.

Gümüşhane'de Çanakkale Zaferinin 101.yıldönümü ve Şehitler Günü nedeniyle bir dizi program düzenlendi.

İlk olarak Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtına çelenklerin sunumuyla başlayan program daha sonra Gümüşhane Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Atatürk Ortaokulu tarafından hazırlanan Çanakkale konulu resim sergisinin dönemin elbiselerini giyen öğrenciler eşliğinde gezilmesiyle başlayan programın sunum bölümü ise Ali Fuat Kadirbeyoğlu Anadolu Lisesi tarafından hazırlandı.

Çanakkale menüsü olan hoşaf ve kuru ekmeğin de davetlilere ikram edildiği program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Okul adına günün anlam ve önemiyle ilgili konuşmasını gerçekleştiren tarih öğretmeni Hüseyin Türkfiliz, Çanakkale zaferinin kolay elde edilmediğini, Türk milletinin Anadolu'daki varlığının devamını bu savaşın kazanılmasıyla mümkün olduğunun altını çizdi.

"ÇANAKKALE'Yİ ÇANAKKALE YAPAN GÖKTEN YAĞMUR GİBİ YAĞAN ATEŞE GÖĞSÜNÜ SİPER EDEN AZİZ MEHMETÇİKTİR"

Çanakkale'nin insanlığın savaşı yendiği yer olduğunu vurgulayan Türkfiliz, "Çanakkale savaşını benzersiz kılan, Çanakkale'yi Çanakkale yapan gökten yağmur gibi yağan ateşe göğsünü siper eden aziz Mehmetçiktir. Bugün minarelerden ezan yankılanıyor, herkes ibadetini rahatça yapıyor, ciğerlerimize bu nefesi çekiyorsak unutmayalım birileri kahramanca savaşarak nefesini kaybettiği içindir. Şehitlerimizin kanlarını dökerek, canlarını vererek koruduğu bu yurdu yüceltmek hepimiz için en yüce görevdir" dedi.

"ŞEHİTLERİ OLMAYAN BİR ÜLKENİN GEÇMİŞİ OLMADIĞI GİBİ GELECEĞİ DE OLAMAZ"

Garnizon Komutanlığı adına konuşan Jandarma Üsteğmen Nurettin Yaşar ise bağımsızlık ve hürriyetin şehitlere borçlu olunduğunun altını çizerek, "Çanakkale, Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kahramanlık ve fedakarlıkların doruk noktasına ulaştığı bir prestij ve azmin mücadelesi olmuştur. Şehitleri olmayan bir ülkenin geçmişi olmadığı gibi geleceği de olamaz. Bizler aziz şehitlerimin bıraktığı eserleri sonsuza kadar yaşatacağımıza söz veriyoruz" diye konuştu.

Çanakkale ve şehitlik konusunda il genelinde düzenlenen kompozisyon yarışmasında birinci olan Türk Telekom Fen Lisesi öğrencisi İlknur Cora ile şiir yarışmasında birinci olan Türk Telekom Fen Lisesi öğrencisi Aynur Çağla Ateş'e ödülleri Vali Yücel Yavuz tarafından, kompozisyon yarışmasında ikinci olan Türk Telekom Fen Lisesi öğrencisi Hatice Ayan ve şiir yarışmasında ikinci olan Gümüşhane Lisesi öğrencisi Edanur Şahin'e ödülleri Garnizon Komutanı Albay Cezayir Danışan, kompozisyon yarışmasında üçüncü olan Mareşal Çakmak Sosyal Bilimler Lisesi öğrencisi Elifcan Erdoğan ve şiir yarışmasında üçüncü olan Harşit Anadolu Lisesi öğrencisi Neval Şahinöz'e ödülleri Belediye Başkanı Ercan Çimen tarafından verildi.

"BUGÜN DE TERÖR KONUSUNDA KURTULUŞ MÜCADELESİ VERİLİYOR"

Ödül töreninin ardından konuşan Vali Yücel Yavuz, Çanakkale Savaşlarının dünya tarihinde eşi benzeri olmayan ve tarihte destanlar silsilesinin birinci sırasında yer aldığını belirterek, kurtuluş mücadelesinin hala devam ettiğine vurgu yaptı ve şunları söyledi: "Bugün Türkiye'mizde Çanakkale'den başlayıp, Sarıkamış'ta, Kurtuluş Savaşında, Kore'de, Kıbrıs'ta ve son 30-35 yıldır Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgemiz başta olmak üzere ülkemiz genelinde terörle mücadele kapsamında yine kurtuluş mücadelesi verilmektedir. Ve bunu verirken de vatan evlatları şehit verilmektedir. Dünya coğrafyası belki de yeniden şekilleniyor. Burada hangi amaç güdüldüğünü, nelerin planlandığını bir saat içerisinde herkes rahatlıkla anlayabilir. Neticede hedef Ortadoğu coğrafyası, başta petrol olmak üzere yer altı kaynakları ve tarih boyunca ideolojiler ve dinler çatışmasıdır" dedi.

"HAÇLI SAVAŞLARI DEVAM EDİYOR"

Haçlı savaşlarının devam ettiğini dile getiren Vali Yavuz, "İşin esası budur. Burada muhatap Türkiye Cumhuriyeti Devleti olduğu artık alenen ve açıkça belli olmuştur. Hakkı ve hukuku, her zaman adaleti savunan, 3 kıtaya hükmettiğinde Osmanlı imparatorluğuyla, tarih boyunca kurduğu 16 devletle, Türk Milleti adaletiyle inancıyla ve hükümdarlığıyla dünyaya ve insanlığa ders veren bu millet, uğruna mücadele ettiği kutsallarıyla hangi oyun tezgahlanırsa tezgahlansın bunun karşısında dimdik duracaktır. Gerekirse şehitler verilecek, gerekirse mallar verilecek ama bu ülke hiçbir zaman bu planlara boyun eğmeyecektir" ifadelerini kullandı.

"DEVLETİMİZ GÜÇLÜDÜR"

Özellikle Ankara saldırısından sonra sosyal medyayı kullanan birtakım hain odakların kamuoyunun moralini ve psikolojisini bozmak için yalan yanlış haberler dolaştırdığını kaydeden Vali Yavuz, şunları söyledi: "Ülkemizin muhtelif yerlerinde birtakım provokatif eylemler yapılacağı, insanların dışarıya çıkmamaları gerektiği ve benzeri türünde aslı astarı olmayan yalan yanlış haberler yayılmaya çalışmaktadır. Şunu açık ve net ifade ediyorum: Devletimiz güçlüdür. Devletimiz bütün kurumlarıyla başta güvenlik kuvvetleri olmak üzere brütüm kamu kurum ve kuruluşlarıyla ve sivil toplum kuruluşlarıyla ve her bir ferden Türk milletiyle bu tür oyunlara hiçbir zaman hiçbir şekilde fırsat vermeyecektir. Hiç kimsenin de endişe etmesine gerek yoktur. Bütün hainler ve şer odakları bir bir ayıklanmaktadır. Artık bunlar son çırpınışlarıdır. Bu vesileyle başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşlarını, bu ülkeyi bize emanet eden bütün şehitlerimizi rahmet anıyorum, gazilerimize ve ailelerine minnetlerimi sunuyorum."

"ÇANAKKALE GEÇİLMEZ" GÖZYAŞLARINA BOĞDU

Programın son bölümünde ise izleyicileri gözyaşlarına boğan "Çanakkale geçilmez" konulu tiyatro gösterisi gerçekleşti. Çanakkale'de yaşanan gerçek olaylardan alıntılarla hazırlanan gösteri salonu dolduranların duygusal anlar yaşamasına neden olurken, gösterinin son bölümünde geçtiğimiz Şubat ayında Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör örgütü mensupları tarafından şehit edilen Jandarma Teğmen Recep Erdoğan'ın babası Vahittin Erdoğan ve diğer şehit aileleri de sahneye çıkarılarak Türk Bayrağı takdim edildi.

Ayakta alkışlanan program sonunda Vali Yavuz ve protokol üyeleri görevli öğretmen ve öğrencileri tek tek tebrik etti.

Programlara Vali Yücel Yavuz, eşi Şengül Yavuz, Gümüşhane Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Cihan Pektaş, Garnizon Komutanı Albay Cezayir Danışan, eşi İlke Danışan, Belediye Başkanı Ercan Çimen, Vali Yardımcısı Şenol Turan, Cumhuriyet Başsavcısı Bozan Çevik, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İhsan Günaydın, İl Emniyet Müdürü Orhan Kar, İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, Milli Eğitim Müdürü Muhammet Şahinkaya, kamu kurum müdürleri, şehit aileleri, Şehit ve Gazi derneklerinin temsilcileri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Gümüşhane’de Çanakkale Zaferi Ve Şehitler Günü Etkinlikleri

Gümüşhane’de Çanakkale Zaferi Ve Şehitler Günü Etkinlikleri

Gümüşhane’de Çanakkale Zaferi Ve Şehitler Günü Etkinlikleri

Gümüşhane’de Çanakkale Zaferi Ve Şehitler Günü Etkinlikleri

Gümüşhane’de Çanakkale Zaferi Ve Şehitler Günü Etkinlikleri

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim