• BIST 9079.97
  • Altın 2310.506
  • Dolar 32.336
  • Euro 35.0929
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C

Gümüşhane’de 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Etkinliği

Gümüşhane’de 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Etkinliği
Gümüşhane'de 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü nedeniyle program düzenlendi.

Gümüşhane'de 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü nedeniyle program düzenlendi.

Valilik tarafından organize edilen ve Polisevinde gerçekleştirilen programa Vali Yücel Yavuz, Vali Yardımcıları İsmail Özkan, Şenol Turan, Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Engin Doğru, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Köprülü ve gazeteciler katıldı.

Programda konuşan Vali Yavuz, 10 Ocak tarihinin aynı zamanda İdareciler Günü olarak ta kutlandığını hatırlatarak Gümüşhane'de basın ve idarecilerin birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde olduğunu, bunun belki de Türkiye'de örnek gösterilebilecek bir seviyede olduğunu söyledi.

Gümüşhane için halledilemeyecek hiçbir sorun olmadığını vurgulayan ve şehrin geçtiğimiz yıla göre daha iyi durumda olduğunu ifade eden Vali Yavuz, önümüzdeki yıl daha da iyi olacağını belirterek, "Her geçen gün geriye değil, ileriye gidiyoruz. Gümüşhane'de tüm haberler yapıcı, uyarıcı şekilde. Kolaylık ve başarılar diliyorum. Yerel de gazetecilik zor iş. Güç şartlarda, yeterli olmayan imkanlarla bu işler yapılıyor" dedi.

Gümüşhane'de kamu yatırımları anlamında da çok güzel gelişmeler olduğunu ve bunları peyderpey kamuoyu ile paylaştıklarını dile getiren Vali Yavuz, kent merkezinde geçtiğimiz haftalarda gündeme gelen bazı işlerin il dışında yaptırılması konusuna de değinerek, "Gümüşhane'de ki kamu kaynaklarını Gümüşhane içinde devir daim yaptıracağız. Bu memleketin parasını herşeye rağmen başka yerlere gönderen olursa karşısında ben olurum" dedi.

Şehirde yaşanan tüm olumlu gelişmelere rağmen bazı konularda ses çıkmamasını ve hiçbir adım atılmamasını da yadırgayan Vali Yavuz, "Yerel dinamikler radikal bir takım somut adımlar atmazsa seneye de aynı şeyleri konuşacağız" tespitinde bulundu.

Gümüşhane Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Kuşakkaya Gazetesi imtiyaz sahibi Sezai Köprülü ise gazeteciler olarak kendilerinin de kamu hizmeti yaptıklarını ve bu bağlamda sorunlarının olduğunu belirterek, "Gümüşhane'de gazete çıkarmak ve yaşatmak çok zor bir iş. Aylık ortalama 20-25 bin TL arasında bir giderimiz var. Bu Gümüşhane şartlarında kolay değil. Bizim kamuya ve kamu kurumlarına yaklaşımımız kadar istiyoruz ki aynısını da onlardan" dedi.

Gümüşhane basın camiası olarak bölgede olmayan bir yatırımı Gümüşhane'ye getirmek için çaba gösterdiklerini aktaran Başkan Köprülü, "Yaklaşık 2-3 milyon TL'ye mal olacak bir baskı tesisini kurma çalışmalarında önemli yol kat ettik. 5 firma bir araya geliyoruz. Neticelendirmek üzereyiz. Eğer tesisi kurabilirsek bölgede ilk olacak ve belki bundan sonra Trabzon ve Erzurum gibi bugün iş gönderdiğimiz yerlerden yarın biz iş alacağız" diye konuştu.

Yerel basın temsilcilerinin sorunlarının da konuşulduğu toplantı yaklaşık 4 saat sürdü.

Gümüşhane’de 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Etkinliği

Gümüşhane’de 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Etkinliği

Gümüşhane’de 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Etkinliği

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim