• BIST 9467.05
  • Altın 2495.93
  • Dolar 32.5946
  • Euro 34.8018
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 22 °C

Gümüşhane Meraları Islah Ediliyor

Gümüşhane Meraları Islah Ediliyor
Gümüşhane'nin Şiran ilçesinde 412 bin 237 TL bedelle 300 dekar alanda mera ıslahı gerçekleştirilecek.

Gümüşhane'nin Şiran ilçesinde 412 bin 237 TL bedelle 300 dekar alanda mera ıslahı gerçekleştirilecek.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından 2015 yılında hazırlanarak Bakanlığa teklif edilen Şiran ilçesi Şehit Hakan Mahallesi Meraları Islah ve Amenajman projesi onaylanarak uygulamaya başlandı.

Alanda 2019 yılına kadar devam etmesi planlanan çalışmalar kapsamında Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Edip Birşen, Proje Danışmanları Ordu Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç.Dr.Metin Deveci, Gümüşhane Üniversitesi Kelkit Aydın Doğan Meslek Yüksekokulu Organik Tarım Programı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Halil Yolcu, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Mehmet Çıkrıkçi, Şiran İlçe Müdürü Kurtuluş Halep ve teknik personel sahada incelemelerde bulundu.

Yapılan incelemede ıslah edilecek alandaki çalı formundaki ağaçların ve gevenlerin sökülmesi, sürme, drenaj, tohumlama ve gübreleme, sıvat ve gölgelik yapılacak alanlar tespit edildiğini belirten İl Müdürü Edip Birşen, kurum tarafından 300 dekar alanda uygulanacak projenin maliyetinin 412 bin 237,75 TL olarak belirlendiğini söyledi.

Mera, yaylak ve kışlakların ıslah edilerek otlatma kapasitelerinin arttırılması, ot kalitelerinin iyileştirilmesi, toprak muhafaza tedbirinin uygulanarak, erozyonun önlenmesi amacıyla Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından Mera Islahı ve Amenajman Projelerinin uygulandığını hatırlatan Birşen, projelerin Tarımsal Araştırmalar Genel Müdürlüğü ve Üniversitelerle birlikte yürütüldüğünü kaydetti.

Birşen, ayrıca Kelkit ilçesine bağlı Kızılca köyünün mera olarak kullandığı ve şu anda çok zayıf mera görümündeki 270 dekar alanda taş toplama, tohumlama, gübreleme, sıvat ve gölgelik yapılması planlanarak ıslah edilmesi amacıyla 2016 yılında proje hazırlama kararı aldıklarını ve bu projeye de 2017 yılından sonra başlanmasının hedeflendiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim