• BIST 9530.47
  • Altın 2467.443
  • Dolar 32.4762
  • Euro 34.7602
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 17 °C

Gümüşhane Lisesinde Hasan Nuri Yaşar Kütüphanesi Açıldı

Gümüşhane Lisesinde Hasan Nuri Yaşar Kütüphanesi Açıldı
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) üyesi Prof.D

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) üyesi Prof.Dr. Hasan Nuri Yaşar, mezun olduğu okula yaptırdığı kütüphanenin açılışına katılmak üzere Gümüşhane'ye geldi.

Memleketi Gümüşhane'de 1982 yılında mezun olduğu Gümüşhane Lisesinde yaptırdığı ve adının verildiği Zenginleştirilmiş Kütüphane açılışına Vali Yücel Yavuz, Garnizon Komutanı Albay Cezayir Danışan, Belediye Başkanı Ercan Çimen, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İhsan Günaydın, İl Emniyet Müdürü Orhan Kar, Milli Eğitim Müdürü Muhammet Şahinkaya, AK Parti İl Başkanı Celalettin Köse, okuldan mezun olanlar ve eğitim camiası yetkilileri katıldı.

Z-Kütüphane açılışı sırasında yaptığı konuşmada hayatı boyunca kitaplarla uğraştığını ve en büyük hayallerinden birisinin de Gümüşhane Lisesine bu kütüphaneyi yaptırmak olduğunu belirten Yaşar, "Şu anda 6 binada kitaplığım var. Burası sürekli himayemiz altına alarak yürütmek istiyorum. Bana bu fırsatı verdiğiniz için hepinize teşekkür ediyoruz. Bu okulun bir mezunu olarak kütüphanenin acısını hep içimde hissetmişimdir" dedi.

Açılışın ardından kütüphaneyi gezen heyet öğrencilerle bir süre sohbet etti. Bu sırada Yaşar'a mezun olduğu başka bir okuldaki fotoğrafı hediye edilirken, Yaşar'da kendisinin yazdığı "İdare Hukuku" adlı kitabı imzalayarak hediye etti.

"ÖZGEÇMİŞİMİN EN ÖNEMLİ PARÇALARINDAN BİRİSİ GÜMÜŞHANE LİSESİ MEZUNU OLMAK"

Kütüphane açılışından sonra okulun salonunda kendisini bekleyen öğrencilere seslenen Yaşar, kendisinde ailesinden kalma kütüphane ve kitap konusunda özel bir duyarlılığı olduğunu belirterek, "Şimdiye kadar mezun olduğum okullardan insanlar beni bir şey yapmaya davet ederlerdi ben ilk defa hepinizi buraya getirdim. Bunu Gümüşhane Lisesine olan bağlılığımın en güzel nişanesi olarak görün. Benim babam çok önemli bir kitapseverdi. Müthiş entelektüel bir insandı. İnsanlar çok severler ama mesele sevdikleri için bir şey yapmaktır. Sevginin kuru kuruya ifade edilmesinin bir anlamı yok. Özgeçmişimin en önemli parçalarından birisi Gümüşhane Lisesi mezunu olmak" dedi.

"OKUYAN İNSAN İDRAK ETMEYİ, ANLAMAYI, KAVRAMAYI, KENDİSİNE GÜVENMEYİ VE GELECEĞİNE YÖN VE ŞEKİL VERMEYİ KENDİ KENDİNE BAŞARABİLEN İNSANDIR"

Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz ise konuşmasında Gümüşhane'nin yetiştirdiği çok büyük değerleri olduğuna vurgu yaparak, "Bugün sizlerden birisi iken mezuniyetinden sonraki performansıyla şuanda Türkiye'mize yön verecek kadrolarda yer alan Hasan Nuri Yaşar'ın insan hayatında olmazsa olmazlardan birisi olan kitap ve okuma konusunun önemini ifade etmek üzere yaptığı çok anlamlı ve o kadar da değerli ve güzel bir girişimin açılışını yaptık. Bizim başka çıkar yolumuz yok. İnandığımız dinimizin ilk emri oku. Çünkü okuyan insan idrak etmeyi, anlamayı, kavramayı, kendisine güvenmeyi ve geleceğine yön ve şekil vermeyi kendi kendine başarabilen insandır. Bunun en güzel örneğini değerli hocamızda bulmak mümkün. Özgeçmişi hep başarılarla dolu. Bunun altında başta ailesi olmak üzere kitap ve kütüphane yatıyor. Gümüşhanemizin en köklü eğitim kurumlarından birisi Gümüşhane Lisesi. Buradan mezun olmuş çok sayıda bürokratımız, siyasetçimiz, iş adamımız var. Kendileri Gümüşhanemizin gururu olmuşlardır. Bu anlamlı katkılarından dolayı, Gümüşhane'ye ve Gümüşhane Lisesine olan sevgi ve muhabbetinden dolayı da teşekkür ediyorum. Kütüphanemiz hayırlı olsun" diye konuştu.

Törende daha sonra Prof.Dr. Yaşar'a Kale Ortaokulunda 1979 yılındaki mezuniyet fotoğraf albümü ile plaket takdim edildi.

Gümüşhane Lisesinde Hasan Nuri Yaşar Kütüphanesi Açıldı

Gümüşhane Lisesinde Hasan Nuri Yaşar Kütüphanesi Açıldı

Gümüşhane Lisesinde Hasan Nuri Yaşar Kütüphanesi Açıldı

Gümüşhane Lisesinde Hasan Nuri Yaşar Kütüphanesi Açıldı

Gümüşhane Lisesinde Hasan Nuri Yaşar Kütüphanesi Açıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim