• BIST 9723.05
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 30 °C
  • İzmir 26 °C

Gümüşhane Kent Konseyi Olağan Genel Kurul Toplantısı Yapıldı

Gümüşhane Kent Konseyi Olağan Genel Kurul Toplantısı Yapıldı
Gümüşhane Kent Konseyi'nin 2016 Ocak ayı olağan genel kurul toplantısı yapıldı.

Gümüşhane Kent Konseyi'nin 2016 Ocak ayı olağan genel kurul toplantısı yapıldı.

Gümüşhane Zigana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde yapılan toplantıya Vali yardımcısı İsmail Özkan, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Erdem, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü İlbeyi Aydın, Kent Konseyi Başkanı Hasan Pir, Kent Konseyi Genel Kurul üyeleri ve STK temsilcileri katıldı.

"BİLDİRİYE İMZA ATANLAR ÜLKEYİ TERK ETSİN"

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından genel kurul toplantısının açılış konuşmasını gerçekleştiren Kent Konseyi Başkanı Pir, Kent Konseyi'nin 2015 yılı değerlendirmesine geçmeden önce, 89 üniversiteden bin 128 akademisyenin "Barış İçin Akademisyenler inisiyatifi" adı altında, Güneydoğu'daki sokağa çıkma yasakları ve operasyonlarla ilgili yaptıkları "Bu suça ortak olmayacağız" başlıklı bildiriye sert tepki göstererek bildiriye imza atan akademisyenleri ülkeyi terk etmeye davet etti.

Pir, "Son aylarda Devletimizin kararıyla Diyarbakır, Silvan, Cizre ve çevre il ve ilçelerde vatandaşımızın huzur ve güveni, birlik ve bütünlüğümüz için bölgeyi başta PKK'lı teröristleri temizlemek için başlatılan operasyonlarda şehit düşen kahraman asker ve polisimize ve terör kurbanı masum vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Bu bağlamda 11 Ocak 2016 günü ortaya çıkarak Türk devletinin Diyarbakır'da, Nusaybin'de, Cizre'de, Silopi'de, Sur'da masum vatandaşlarımızı PKK'lı teröristlerin kıskacından kurtarmak için yaptıkları huzur ve güven operasyonlarına karşı çıkarak bildiri yayımlayan Türk Devleti'nin düşmanı 1228 PKK sempatizanı sözde akademisyenleri kınıyorum. Bütün Dünyanın gözü önünde yaşanan ve kendi ırkından insana her türlü zulmü yapan PKK'lı teröristleri görmeyen bu gözü kapalı 1228 gözü kapalı zavallı kişileri bu ülkenin bilim yuvalarını ve ülkeyi terk etmeye davet ediyorum. Türk Devleti sadece bugün değil, tarihin hiçbir döneminde vatandaşına şiddet ve baskı uygulamamıştır. Devletimiz her zaman şefkatli bir ana, şefkatli bir babadır. Türkiye'nin birçok üniversitesinde görev yapan bu sözde akademisyenler başta olmak üzere 40 senede 40 bin masum insanın canına kıyan PKK cani örgütünü ve onun tüm destekçilerini Gümüşhane Kent Konseyi Başkanı olarak kınıyorum" şeklinde konuştu.

PKK terörü ve destekçilerine yönelik yaptığı açıklamanın ardından Kent Konseyince yapılan çalışmaları sunum eşliğinde anlatan Pir, uyuşturucu, madde bağımlılığı ve teknoloji bağımlılığı konulu bir seçmeli dersin ilkokul, ortaokul ve ortaöğretim kurumlarında okutulması, Gümüşhane Zigana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde uygulama otelinin yapılması ve Gümüşhane yöresine ait pestil-köme'nin seçmeli ders olması konusunu genel kurulun oylamasına sundu. Sunulan konular genel kurul üyeleri tarafından oy birliğiyle kabul edildi.

Pir'in yaptığı sunumun ardından söz alan Vali Yardımcısı İsmail Özkan, terör propagandalı bildiriye imza atan akademisyenlere yönelik tepkisini dile getiren Başkan Pir'e açıklamasından dolayı teşekkür etti. Özkan ayrıca tüm Kent Konseyi üyelerine çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü İlbeyi Aydın, Gümüşhane Karşıyaka Tabiat Parkı Projesi slayt gösterimini sunmasının ardından program sona erdi.

Gümüşhane Kent Konseyi Olağan Genel Kurul Toplantısı Yapıldı

Gümüşhane Kent Konseyi Olağan Genel Kurul Toplantısı Yapıldı

Gümüşhane Kent Konseyi Olağan Genel Kurul Toplantısı Yapıldı

Gümüşhane Kent Konseyi Olağan Genel Kurul Toplantısı Yapıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim