• BIST 9524.59
  • Altın 2491.508
  • Dolar 32.5147
  • Euro 34.7419
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 21 °C

Gümüşhane İl Genel Meclisi’nin Ocak Ayı Toplantıları Başladı

Gümüşhane İl Genel Meclisi’nin Ocak Ayı Toplantıları Başladı
Gümüşhane İl Genel Meclisi'nin Ocak ayı toplantıları başladı. İlk günkü toplantıda İl Özel İdaresi'nin bir önceki yıl gelir ve giderleri ile hesap...

Gümüşhane İl Genel Meclisi'nin Ocak ayı toplantıları başladı. İlk günkü toplantıda İl Özel İdaresi'nin bir önceki yıl gelir ve giderleri ile hesap ve işlemlerini denetleyecek olan komisyona gizli oyla üye seçildi.

Meclis Başkanı Şerif Bayraktar başkanlığında ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan'ın da katıldığı toplantıya kardeşinin vefatı nedeniyle katılamayan Şiran İl Genel Meclisi üyesi Hüsamettin Şahin haricinde tüm meclis üyeleri katıldı.

Toplantının açılışında yeni yılın ilk İl Genel Meclisi toplantısı için bir araya geldiklerini belirten Meclis Başkanı Şerif Bayraktar, yeni yılın hayırlar getirmesini dileyerek, "Kurum olarak 2015 yılında çok güzel ve başarılı işlere imza attık. İnşallah 2016 yılında da aynı tempoyu artırarak devam ettiririz" dedi.

Toplantıda ilk olarak İl Genel Meclisi üyelerinin yazılı önergeleri alındı. Bu sırada söz alan Kürtün İl Genel Meclisi üyesi Hüseyin Güvendi, halkın seçtiği insanlar olarak her zaman halka hesap verdiklerini hatırlattı ve kurum müdürlerinin İl Genel Meclisinde yaptıkları ve yapacakları çalışmalarla ilgili bilgi vermesini istedi.

Halk arasında İl Genel Meclisi için "Yerel Parlamento" ibaresinin kullanıldığını, vatandaşların bazen diğer kurumların çalışmalarıyla ilgili soru sorduklarında cevap veremediklerini dile getiren Güvendi, bunun önüne geçebilmek için ilgili kurum müdürlerinin mutlak suretle Meclis'e çalışmaları ve planlamaları hakkında bilgi vermesi gerektiğini, kurumlarla istişare içerisinde çalışma yapmayı arzuladıklarını söyledi.

Önergelerin ardından İl Özel İdaresi'nin bir önceki yıl gelir ve giderleri ile hesap ve işlemlerinin denetimi için İl Genel Meclisi üyeleri arasından gizli oyla üye seçimine geçildi.

Meclisteki sandalye sayısına göre toplam 5 üyeden oluşan ve Şubat ayı sonuna kadar çalışmalarını tamamlaması gereken Denetim Komisyonuna AK Parti'den Hüseyin Bedir, Ahmet Güler, Zülfikar Bal, Milliyetçi Hareket Partisinden (MHP) ise Hayati Topçu ve Erbil Taştan gizli oylama sonucu seçildi.

Önümüzdeki Cuma gününe kadar devam etmesi beklenen İl Genel Meclisi toplantıları boyunca geçtiğimiz aydan komisyonlara gönderilen konular, Merkez, Köse, Şiran, Torul ve Kürtün Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli heyetlerine üye seçimi ve gündemdeki diğer maddeler görüşülecek.

Gümüşhane İl Genel Meclisi’nin Ocak Ayı Toplantıları Başladı

Gümüşhane İl Genel Meclisi’nin Ocak Ayı Toplantıları Başladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim