• BIST 9693.46
  • Altın 2501.23
  • Dolar 32.5679
  • Euro 34.7715
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 18 °C

Gümrük Ve Ticaret Bakanı Tüfenkci’nin Basın Toplantısı

Gümrük Ve Ticaret Bakanı Tüfenkci’nin Basın Toplantısı
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Türkiye'yi Suriye bataklığına çekmek isteyen bunun arkasındaki güçlere asla pirim vermeyeceklerini ifade ederek,...

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Türkiye'yi Suriye bataklığına çekmek isteyen bunun arkasındaki güçlere asla pirim vermeyeceklerini ifade ederek, "Biliyorsunuz, PKK, PYD ortaklığı onların arkasındaki güçlerin organizesi ile önceki gün Ankara'da gerçekten canımızı acıtan hiçbir günahı olmayan insanlarımız şehit düştü. Şehitlerimize cenabı Allah'tan rahmet diyorum. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Türkiye bunun üstesinden gelecek büyük bir devlettir" dedi.

Öncüpınar Sınır Kapısı önünde düzenlediği basın toplantısında, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Öncüpınar Sınır Kapısı'nı görmek, incelemek aynı zamanda Kilis'te bulunan konteyner kentinde Suriyeli vatandaşların durumlarını yerinde görmek tespit etmek için ziyareti gerçekleştirdiğini ifade etti. Tüfenkci, "Gezip gördüğümüz yerlerde Türkiye ve Kilis ilimiz kendine yakışanı yaparak Suriye'den ülkemize gelen sayıları nerede ise 2 milyon 500 -3 milyonu bulan Suriyeli hem yaşamlarını kolaylaştırma hem de Kilis ilinde kardeşliklerini pekiştirme noktasında gerek valiliğimiz gerekse belediyemiz çok ciddi çalışmalar yapmıştır. Bu çalışma sonucu Kilis'te, 4-5 yıldır önemli asayiş olayları da meydana gelmemiştir. Düşünün bir kentin nüfusundan fazla misafir kentinde ağırlaması çok önemli durumdur. Barış adına gerçekten Kilis, Nobel barış ödülüne aday gösterilesi gereken bir kenttir. Gerek burada yaşayan Kilisli vatandaşlarımız gerekse burada görev yapan valimiz, belediye başkanımız olmak üzere tüm kamu görevlileri misafirlerimizi rahat ettirme onların yaşam standartlarını yükseltmek adına ellerinden gelenleri yapmaktadır. Türkiye'de yaşayan Suriyeliler için ülkemiz 9 milyara yakın bir harcamış ve bunu kendi öz bütçesinden harcamış, kendi insanının kaynaklarıyla gerçekleştirmiş durumdadır. Ülkemize sığınmak isteyen başta Suriyeliler olmak üzere etnik kimliğini sormadan zengin mi fakir mi hiçbir ayrıma tabi tutmadan ülkemizde misafir ettik. Tabi bu misafirliği gerçekleştirirken, güvenlik çok önemli biz gördüğünüz gibi kapılarımız tam hakimiyetimiz de özellikle yeni göç dalgasına hazırlığımızda burada yapılan girişlerde, gerek giriş yapan vatandaşlarımızı kayıt altına alma gerek onların güvenlik soruşturmalarını elimizden geldiği kadarıyla yapma izleme noktasında son teknolojide kullanıyoruz. Türkiye'yi Suriye bataklığına çekmek isteyen bunun arkasındaki güçlere de asla ve asla pirim vermeyeceğiz. Biliyorsunuz, PKK, PYD ortaklığı onların arkasındaki güçlerin organizesi ile önceki gün Ankara'da gerçekten canımızı acıtan hiçbir günahı olmayan insanlarımız şehit düştü, bu vesile ile şehitlerimize cenabı Allah'tan rahmet diyorum. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Türkiye bunun üstesinden gelecek büyük bir devlettir. Ve kısa zamanda olayı çözmesi failler yardım ve yataklık edenlerin ortaya çıkarılması hatta arkasındaki güçlerinde belirlenmesi noktasındaki çalışmalara hız verilmesi Türkiye'nin konuya ne kadar titizlikle bir delilidir" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim