• BIST 8985.79
  • Altın 2299.076
  • Dolar 32.3237
  • Euro 35.0632
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci Aksaray’da

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci Aksaray’da
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Aksaray'a geldi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Aksaray'a geldi.

Akşam saatlerinde Aksaray'a gelen Bakan Tüfenkci, Ticaret ve Sanayi Odası'nın organize ettiği yemeğe katıldı. Burada bir konuşma yapan Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenci, terör olaylarını değerlendirerek Türkiye'nin birlik ve beraberliğine kimsenin zarar veremeyeceğini söyledi. Bakan Tüfenkci, "Bu kadar terör saldırısına karşılık "Siz ne yapacaksınız?" diye soruyorlar. Değerli arkadaşlar biz, 15 Temmuz'dan sonra nasıl millet milli iradeye, emanete, birlik ve beraberlik içinde sahip çıktıysa, kardeşlik hukukuna nasıl birlikte sahip çıktıysa, biz teröre karşı da hep beraber dayanışma içerisinde bulunarak inşallah bu hain terör saldırılarına karşı da biz galip geleceğiz. Bu millet galip gelecek. O gün bu millete silah sıkanlar, o gün bu millete kurşun sıkanlar, o gün bu milleti tanklar altında ezmeye çalışanlar hem gelip bu millete, hem de hukuka hesap verecek. Birlik beraberlik içinde, kardeşlik hukuku içerisinde inşallah birbirimizi ötekileştirerek değil, birbirimizi ezerek değil, birbirimize daha fazla sahip çıkarak biz bu belalardan da Allah'ın izniyle kurtulacağız. Güvenlik güçlerimiz, askerlerimiz, emniyetimiz bir yandan PKK terör örgütü ile mücadele ederken, bir yandan da DEAŞ terör örgütü ile mücadele ederken, bir yandan bir başka terör örgütü ile mücadele ederken bizler de insanımızın ekonomik durumunu daha iyi durumlara getirmeye, ticaretini geliştirmeye, ihracatını artırmaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

Bakan Tüfenkci, "Bu birlik ve beraberlik ruhundan, tablosundan rahatsız olanlar var. İşte geçtiğimiz günlerde Artvin'de Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırıyı hep beraber ibretle izledik. O suikast girişiminde ne amaçlanmıştı. Bu birlik ve beraberlik tablosunun yaralanmasını, insanların birbirine düşmesini, iç savaş çıkmasını hesaplamışlardı. 15 Temmuz'da bunu gerçekleştiremeyenler o gün onu hesaplamışlardı. İnsanlar provokasyona gelsinler, birbirlerine girsinler ve yine Türkiye eski Türkiye'ye dönsün, bölünsün, belki de bir çatışma çıksın bundan medet umuyorlardı. Türkiye'yi zayıflatmak için her fırsatı kollayan, her imkanı zorlayanlar elbette ki emellerine erişemeyecekler. Neden erişemeyecekler? Çünkü sağduyulu bir milletimiz var, necip bir milletimiz var, feraset sahibi bir milletimiz var Allah'a hamdolsun" dedi.

Programa, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Cenap Aşçı, Vali Aykut Pekmez, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Garnizon Komutanı Albay Gazi Demir, AK Parti İl Başkanı Abdulkadir Karatay, daire müdürleri, sivil toplum örgütü başkanları ve çok sayıda iş adamı katıldı.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci Aksaray’da

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci Aksaray’da

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci Aksaray’da

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim