• BIST 9079.97
  • Altın 2324.509
  • Dolar 32.364
  • Euro 34.907
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Gümrük Ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci Malatya’da

Gümrük Ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci Malatya’da
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Doğu'da gerçekleştirilen terör operasyonlarının başarılı bir şekilde sürdürüldüğünü belirterek, "İnşallah...

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Doğu'da gerçekleştirilen terör operasyonlarının başarılı bir şekilde sürdürüldüğünü belirterek, "İnşallah kısa zamanda bu operasyonlar biter" dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, bazı açılış ve programlara katılmak üzere memleketi Malatya'ya geldi. Bakan Tüfenkci ilk olarak Akçadağ ilçesini ziyaret etti. Burada Kaymakam ve yetkililer tarafından karşılanan Bakan Tüfenkci daha sonra Kaymakamlık makamında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Türkiye'nin, coğrafi konumu nedeniyle krizlere açık bir ülke olduğunu ifade eden Bakan Tüfenkci, son zamanlarda Doğu Anadolu'da sürdürülen terörle mücadele operasyonları nedeniyle Habur Sınır Kapısı'nın geçici süre kapatılması ile ihracatçıların sıkıntı yaşadığını söyledi. Sınır kapısının yol güvenliğinin sağlanması ve güzergahı kullanan kamyoncu esnafın zarar görmemesi adına Şırnak Valiliği ile k İçişleri Bakanlığı'nın aldığı karar doğrultusunda kapatıldığını anımsatan Tüfenkci, "Bunun için Güneydoğu'daki ihracatçılarımızın sıkıntılarının inşallah İçişleri Bakanlığımızın alacağı tedbirlerle kısa sürede sona ereceğine inanıyoruz" şeklinde konuştu.

Bakanlık olarak her türlü tedbiri aldıklarını belirten Tüfenkci,kontrollü olarak bekleyen araçların Irak'a geçişine izin verdiklerini ancak Irak tarafında bekleyen yaklaşık 10 bine yakın kamyonun ise Türkiye tarafına geçişine henüz izin verilmediğini aktardı. Bölgedeki güvenlik tedbirlerinin arttırılması ile kısa zamanda bu sorunun da çözüleceğini ifade eden Bakan Tüfenkci, PKK'nın Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde vatandaşın özgürlüklerini sınırlayarak hendekler kazdığını dile getirdi. Örgütün bölgede halka ciddi manada zarar verdiğini aktaran Tüfenkci, esnafın artık PKK terör örgütünün baskısından bunaldığını söyledi.

PKK'nın kestiği cezalar karşısında esnafın artık isyan ettiğini belirten Tüfenkici, "Haklı olarak devletin de devlet vasfını ortaya koyma ve güvenliği sağlama gibi çok önemli bir görevi var. Orada güvenliği sağlayarak, gençlerimizin okullarını yakan, hastaneleri, Kur'an kurslarını yakan, camileri bombalayıp ondan sonra da bunu devlet yaptı diyebilecek kadar ikiyüzlü bir siyaset izleyen ve o bölgenin ateş çemberi haline gelmesine neden olan bir terör örgütü karşısında güvenlik güçlerimiz 10 bine yakın bir uzman çavuş ve polislerimizle harekete girişti. Cenab-ı Allah yardımcıları olsun" şeklinde konuştu.

Bölgede sürdürülen operasyonlarda sivil halkın zarar görmemesi için azami gayret gösterdiğini kaydeden Tüfenkci, "Operasyonlarda sivil can kaybının 10 ile sınırlı olması ve bunların da büyük çoğunluğunun PKK terör örgütü tarafından öldürüldüğünü dikkate aldığımızda devletimizin ne kadar başarılı bir operasyon yürüttüğünü görebiliriz. İnşallah kısa zamanda bu operasyonlar biter" diye konuştu.

AK Parti Hükümeti olarak terörden zarar gören esnaflara ve vatandaşlara sahip çıktıklarını söyleyen Tüfenkci, aldıkları kararla bölge esnafına vergi ve SSK primlerinin ödemesinde erteleme getirdiklerini söyledi. Zarar gören esnafın tüm zararının karşılanması için kaymakamlıklara ve valiliklere gerekli nakdi yardımın yapıldığını belirten Tüfenklci, evlerinden göç etmek zorunda kalan vatandaşlara da yardım ettiklerini söyledi.

Hiç bir vatandaşı PKK'nın insafına ve eline terk etmeyeceklerini dile getiren Bakan Tüfenkci, hükümet ve Türk halkı olarak her türlü yardımlaşmayı göstereceklerini belirtti. Milletin ve devletin PKK'dan çok daha büyük olduğunu kaydeden Tüfenkci basın mensuplarının Demirtaş'ın Rusya ziyareti ile ilgili sorusunu da yanıtladı.

Rusya ziyareti nedeniyle HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı eleştiren Bakan Tüfenkci, "Biz hiçbir zaman devletimizi yurt dışında şikayet eden ve hele hele gerginlik yaşadığımız bir ülkeye bu gerginlik anında koşup ondan sonra da "biz herkesle görüşüyoruz" demenin ve halkı aldatmanın bir anlamı olmadığını biliyoruz. Bunun daha önce söylemiş oldukları iftira ve yalanların bir parçası da olduğunu biliyoruz. Niye bugüne kadar Rusya'ya bir ziyaret gerçekleştirmediniz de niye böyle sıkıntılı bir anda özellikle bu ziyareti tertipleyip ondan sonra da Türkiye'nin dış politikasını onların yanında eleştirme ihtiyacını hissettiniz? Onu da zaten milletimiz takdir ediyor. Eğer eleştirilecek bir yer varsa bunun yeri Türkiye Büyük Millet Meclisi'dir. Zaten orada da gerekli eleştirileri yapıyorlar. "Orada niye eleştiri yapıyorsunuz" diye kimse sormuyor ama gidip Rusya'da, Rusya'nın merkezinde Türkiye aleyhine konuşursanız onu kusura bakmasınlar herkes de "niye orada konuşuyorsunuz" diye sorar" diye konuştu.

Bakan Tüfenkci'nin ziyaretine Vali Süleyman Kamçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AK Parti Malatya Milletvekilleri Öznur Çalık ve Mustafa Şahin, AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Akçadağ Belediye Başkanı Ali Kazgan ile çok sayıda partili de eşlik etti.

Gümrük Ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci Malatya’da

Gümrük Ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci Malatya’da

Gümrük Ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci Malatya’da

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim