• BIST 9543.84
  • Altın 2486.704
  • Dolar 32.492
  • Euro 34.7923
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 23 °C

Gümrük Ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci Kilis’te

Gümrük Ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci Kilis’te
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, kirli savaşa dur diyemeyenlerin, Rusya'nın son zamanlarda yapmış olduğu insanlık dışı saldırılarına dur...

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, kirli savaşa dur diyemeyenlerin, Rusya'nın son zamanlarda yapmış olduğu insanlık dışı saldırılarına dur diyemeyenlerin, Türkiye'nin sınırlarını niye açmadığını soramayacağını söyledi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, öğle saatlerinde Kilis Valiliği'ni ziyaret etti. Vali Süleyman Tapsız ile basına kapalı gerçekleştirilen bir toplantıya katılan Bakan Tüfenkci, daha sonra Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara'yı makamında ziyaret etti.

Belediye Başkanı Hasan Kara, ziyarette yaptığı konuşmada, şehrin nüfusundan fazla Suriyeli'yi barındırdıklarını ifade ederek, "Dünya kurulduğu günden bu yana nüfusundan fazla mülteci barındıran ve özellikle toplumsal olayların yaşanmadığı asayiş olaylarının olmadığı hiçbir şehir olmamıştır. Resmi nüfusumuz 93 bin civarında ama 127 bin Suriyeli misafir ediyoruz. Bazıları şunları söylüyorlar, siz güney sınırınızı açın, batı sınırınızı ise sinek geçmeyecek şekilde kapatın, bu iki yüzlülüktür. Sınır açılacaksa iki taraftan açalım, ben burada kalmak isteyenleri misafir edeyim, gitmek isteyenleri de belediye imkanlarıyla Edirne'ye kadar götürmekten de şeref duyarım. Nobel barış ödülüne nüfusundan fazla mülteci barındırdığı için Kilis aday gösterildi. Desteklerinizi bekliyorum" diye konuştu.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, yaptığı basın açıklamasında, Kilis'in ensar şehir olduğunu ifade ederek, "Suriyelileri ülkemizde ağırlıyor, misafir ediyoruz. Kirli savaşa dur diyemeyenler, Rusya'nın son zamanlarda yapmış olduğu insanlık dışı saldırılarına dur diyemeyenler, vahşice saldırılarını kınayamayanlar, ülkemizin sınırlarını niye açmadığını soracak makam ve mevkide değiller. Eğer imkanları varsa, eğer güçleri varsa öncelikle orada o bombaları atan o insanların buralara kadar yollara düşüp perişan halde ülkemize sığınmaya çalışanlara neden olanlardan hesap sorulmalıdır. Onlardan hesap soramayanlar, kalkıp, şu veya bu nedenle sizlere talimat verme bize hesap sormalarını asla kabul edemeyiz, hadleri de değil, bunu söyleyecek yüzleri de olmaması gerekir."

Daha öncede ifade ettikleri gibi sınıra yakın uçuşa kapalı olmasını istediklerini ifade eden Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bugün gelinin noktada dünyanın büyük bölümü de bu noktaya geliyor. Çünkü orada bir insanlık dramı yaşanıyor. Bu insanlık dramına dünya müdahale edemiyor. Ordaki insanları kendi kaderleriyle baş başa bıraktılar. 9 milyara yakın bu ülke kendi imkanlarıyla Türkiye'ye sığınan Suriyeli vatandaşlara yardım etti, onlara ihtiyaçlarını en modern karşılamaya çalışmıştır" diye konuştu.

Belediye Başkanı Hasan Kara, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'ye Kilis yöresine ait yorgan hediye etti.

Bakan Tüfenkci'ye AK Parti Kilis milletvekilleri Reşit Polat, Mustafa Hilmi Dülger, AK Parti Kilis İl Başkanı İzzet Toprak eşlik etti.

Gümrük Ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci Kilis’te

Gümrük Ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci Kilis’te

Gümrük Ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci Kilis’te

Gümrük Ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci Kilis’te

Gümrük Ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci Kilis’te

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim