• BIST 9142.4
  • Altın 2325.163
  • Dolar 32.3729
  • Euro 34.9661
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci:

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci:
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Fethullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) finansal kaynak sağlayan şirketlerin birer birer bulunup kapatılacağını...

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Fethullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) finansal kaynak sağlayan şirketlerin birer birer bulunup kapatılacağını söyledi.

Malatya'da hükümet meydanında demokrasi nöbeti tutan vatandaşlarla bir araya gelen Gümrük ve Ticaret Bakanı Av. Bülent Tüfenkci, daha sonra Malatya Valisi Mustafa Toprak'ı makamında ziyaret etti.

Burada gündeme ilişkin basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bakan Tüfenkci, 15 Temmuz akşamı sapkın bir dini grubun askeriye içerisinde mensupları tarafından milletin kurumlarına ve iradesine karşı darbe teşebbüsünde bulunduğunu hatırlattı. Milletin bu süreçte iradesine ve emanetine sahip çıkma adına sokaklara çıktığını belirten Tüfenkci, " Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın dirayetli duruşuyla insanları sokağa davet etmesi ve darbeye teslim olmaması neticesinde darbe teşebbüsü 12 saat içerisinde püskürtüldü" diye konuştu.

2.Ordu Komutanlığı ve 7.Ana jet Üs komutanlığının Malatya'da bulunması nedeniyle kentin darbeciler için önemli bir nokta olduğunu ifade eden Tüfenkci, "Ama Malatyalı hemşehrilerimiz milletin iradesine sahip çıkarak meydanları doldurdu. Bu şekilde ordu komutanının rahat hareket etmesini ve 2.Ordudaki bir takım darbeci unsurlarının kent üzerinde bir operasyona girişmesi önlendi. Bunun için bütün Malatyalı hemşehrilerimize teşekkür ediyorum" ifadelerine yer verdi.

Malatya'da her kesimin tek vücut olarak darbe girişimine karşı direndiğini belirten Tüfenkci, "Çünkü Malatyalı hemşehrilerimiz biliyor ki iktidar ancak milletin iradesi ile değişebilir. Eğer hakimiyet milletinse, millete rağmen hiçbir şey olmayacağını bu meydandaki hemşehriliemiz bütün Türkiye'ye göstermiş oldular" diye konuştu.

3 ay boyunca olağan üstü hal (OHAL) ilan edilmesi ile ilgili de konuşan Bakan Tüfenkci, "Bu kararın alınma sebebi birilerinin iddia ettiği gibi milletin hak ve hürriyetlerini kısıtlama değildir. Birilerinin iddia ettiği gibi bu sıkıyönetim de değildir. Bu karar kurumlarının daha hızlı karar alıp uygulaması demektir" dedi. OHAL'ın devlet mekanizmaları için çıkartıldığını kaydeden Tüfenkci, "İnsanlarımız meydanlarda, ticaret yine devam ediyor. Millet yine alışverişini sürdürüyor, ekonomik hiçbir kısıtlama olmadan olağan üstü hal ile bir takım yapılandırmaları hızlı bir şekilde yapma adına bu kararları aldık" şeklinde konuştu.

"Milletimiz rahat olsun" diyen Bakan Tüfenkci, "Ama FETÖ'ye mensup insanlar elbette ki bu karardan rahatsız olacaklar. Onlarda varsın rahatsız olsun. Çünkü bu millete çektirdikleri bu millete ödetmeye çalıştıkları bedel cezasız kalmamalı" diye konuştu.

İdam tartışmalarına da değinen Bakan Tüfenkci, " Millet eğer meydanlarda idam istiyorsa elbette ki bu darbeye kalkışanlar, milletin ödediği vergilerle alınan silahları millete doğrutanlar bunun bedelini mutlaka ödemelidirler. Bizde buna yönelik adımlar atıyoruz atmaya da devam edeceğiz" dedi.

Darbe girişimi ile birlikte ekonomik olarak bazı çevrelerin bu olayı fırsata çevirmesine de değinen Tüfenkci, "Özellikle bu darbe teşebbüsünü fırsata çevirip özellikle sebze, meyveden tutunda bankacılık sektörüne kadar bir takım fırsatçı eğilimlere de asla müsaade etmeyceğiz. Bugün fırsat kollama zamanı değil, bugünler milletle dayanışma günleridir" şeklinde konuştu.

FETÖ'ye yakın bazı şirketler ile ilgili darbe girişiminden önce başlayan incelemelerin bulunduğunu kaydeden Tüfenkci, bu süreçten sonra bu incelemelerin hızlı bir şekilde sonuçlandırılacağını ve FETÖ'ye finansal kaynak sağlayan şirketlerin bir bir bulunup kapatılacağını söyledi. Tüfenkci, şirketler hakkında soruşturma da açılıp gerekli işlemlerin yapılacağını belirtti.

Bakan Tüfenkci'nin valilik ziyaretine Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Hacı Bektaşı Veli Vakfı Başkanı Hasan Meşeli ile ilçe belediye başkanları ve partililerde eşlik etti.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci:

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci:

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim