• BIST 9079.97
  • Altın 2323.68
  • Dolar 32.3605
  • Euro 34.9265
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 14 °C

Gültepe’de İzsu Seferberliği

Gültepe’de İzsu Seferberliği
İZSU Genel Müdürlüğü, düşük kotta olduğu için yoğun yağışlarda dere yatağına dönüşen Gültepe bölgesindeki dört cadde için 19 kilometrelik...

İZSU Genel Müdürlüğü, düşük kotta olduğu için yoğun yağışlarda dere yatağına dönüşen Gültepe bölgesindeki dört cadde için 19 kilometrelik yağmur suyu hattı döşeme çalışmalarını başlattı. Projeye göre, saniyede 21 metreküp yağmur suyu, 1.4 metre çapındaki borularla Meles Deresi'ne aktarılacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Gültepe bölgesinde bulunan Çınartepe, Atamer, Anadolu, Trakya, Murat, Çamkule, Saygı, Ulubatlı, Yavuz Selim, Boğaziçi, Mersinli, Halkapınar ve Umurbey Mahallelerini kapsayan 400 hektarlık bölgede yaşanan yağmur suyu sorununu çözmek için çalışmalara başladı. 19 kilometre uzunluğunda yağmur suyu hattı ile 11 kilometrelik atık su şebekesi imalatını kapsayan çalışmalar 26 milyon liraya mal olacak. Oluşturulacak yeni yağmur suyu hattı ile saniyede 21 metreküp yağmur suyu Gıda Çarşısı'nın olduğu bölgeden geçerek 5 adet 1 metre 40 santim çapındaki borular ile Meles Deresi'ne aktarılacak.

MELES'TE HUMMALI ÇALIŞMA

Gültepe bölgesinden gelen suların Meles Deresi'ne aktarılacağı noktadan imalat çalışmalarına başlayan İZSU Genel Müdürlüğü, Mustafa Yücel Özbilgin Bulvarı'ndan Meles Deresi'ne doğru, yerin 5.5 metre altına 1 metre 40 santim çapındaki boruları döşeme çalışmalarını yürütüyor. Gıda Çarşısı'na doğru da 4.5 metre genişliğinde betonarme yağmur suyu kanalı imalatı sürüyor. Yatırım kapsamında 6.2 kilometre uzunluğunda, genişliği 4.5 metre ile 1 metre arasında değişen betonarme yağmur suyu kanalı ile 2.6 kilometre uzunluğunda yağmur suyu ızgarası ve borulu yağmur suyu hatları yapılacak. Çalışmalar 2017 Nisan'da tamamlanacak.

MÜLKİYET SORUNU ÇÖZÜLDÜ, ÇALIŞMA BAŞLADI

İmalatların tamamlanması ile birlikte daha önce yağışlı havalarda yaşanan sıkıntının artık son bulacağını belirten İZSU Genel Müdürlüğü yetkilileri, "Bu bölgenin yağmur suyu sorununu çözmek amacıyla 2014 Mayıs'ta başladığımız proje çalışmalarını aynı yıl ağustos ayı sonunda tamamladık. Ancak yağmur sularını Meles Deresi'ne ulaştıracağımız mülkiyet sorunlarının çözümü beklendiğinden yapım ihalesine çıkılamadı. Umurbey Mahallesindeki imar uygulama çalışmalarının 2015 Temmuz sonu itibariyle tamamlanmasının ardından hemen ihale yapıldı. Aralık ayındaki yer tesliminden sonra ocak ayında da imalat çalışmalarına Meles Deresi'nin olduğu bölgeden başlandı" diye konuştu.

PLANSIZ YAPILAŞMA

Bölgedeki plansız gelişme nedeniyle doğal dere yataklarının yollara dönüştüğünü vurgulayan yetkililer şöyle devam etti: "Gültepe bölgesinde geçmişten gelen plansız bir yapılaşma söz konusu. Özellikle aşırı yağışlarda Boğaziçi, Çankaya, Adem Yavuz ve Samsun gibi dört önemli cadde, havzanın en düşük kotunda olduğu için dere yatağına dönüşüyor. Havzada yağmur yağdığı zaman toplanan sular bu caddelerden akışa geçerek Gaziler Caddesi ve özellikle Gıda Çarşısı'na yayılıyor. Bu yatırım ile sele dönüşen yağmur sularını kontrol altına alarak Meles Deresi'ne ulaştırmayı hedefliyoruz."

Gültepe’de İzsu Seferberliği

Gültepe’de İzsu Seferberliği

Gültepe’de İzsu Seferberliği

Gültepe’de İzsu Seferberliği

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim