• BIST 9051.7
  • Altın 2297.823
  • Dolar 32.3149
  • Euro 35.0929
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Gültan Kışanak: Kendi Özerk Sistemimizi İnşa Edeceğiz

Gültan Kışanak: Kendi Özerk Sistemimizi İnşa Edeceğiz
Öcalan'ın Türkiye'ye gelişinin yıldönümünde, mitingde konuşan Gültan Kışanak, "Başkan Apo, Amed'e, Kürdistan'a gelecek halkıyla buluşacak." dedi.

BDP tarafından Abdullah Öcalan'ın Kenya'da yakalanarak Türkiye'ye getirilmesinin 15'inci yıldönümünün protesto edilmesi amacıyla Diyarbakır'da yürüyüş ve miting düzenlendi. Kentte çıkan olaylar sırasında panzerin çarptığı 1 polis memuru yaralandı. BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, "Başkan Apo, Amed'e, Kürdistan'a gelecek halkıyla buluşacak. Ancak, siz oyalamaya, halkımızın özgürlük talebini ertelemeye kalkışırsanız, sizi beklemeyeceğiz halk olarak öz yönetimlerimizi kuracağız. Kendi özerk sistemimizi inşa edeceğiz" dedi.

"ORTADOĞU'NUN EN MAZLUM HALKI KÜRT HALKIDIR"

Abdullah Öcalan'ın Kenya'da yakalanıp Türkiye'ye getirilmenin yıldönümünde BDP tarafından yürüyüş ve miting düzenledi. Batıkent Meydanı'nda toplanan ellerinde Öcalan fotoğrafları bulunan yaklaşık 2 bin kişi, 1 kilometre uzaklıktaki merkez Bağlar İlçebi Dörtyol Mevkii'ne yürüdü. Yürüyüşe BDP Genel Başkan Yardımcısı ve Diyarbakır Milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkan adayı Gültan Kışanak, Milletvekili Nursel Aydoğan da katıldı. Dörtyol Mevkii'nde toplananlara hitap eden Kışanak, Öcalan'ın yakalanarak Türkiye'ye getirilmesinin uluslararası komplo olduğunu öne sürerek, şöyle dedi: "Uluslararası komployu tertipleyenler şunu çok iyi bilsinler ki, Ortadoğu'nun en kadim, mazlum halkı Kürt halkıdır.

"HÜCREDEN DÜNYA LİDERİ ÇIKTI"

Hiçbir komplo halkımızın mücadelesinin önünü kesemez. Sayın Öcalan'ı uluslararası komployla rehine alarak halkımızın özgürlük mücadelesinden vazgeçireceklerini zannettiler. Sayın Öcalan'ın halkına olan bağlılığını çözüm, özgürlük konusundaki iradesini ve iddiasını bu komployla boşa çıkaracaklarını zannettiler ama yanıldılar. Kürt halk önderi sayın Öcalan yapılan 4 metrelik hücrede de olsa, bu uluslararası komplo güçlerini boşa çıkarmıştır. Bu komplonun arkasında çok büyük uluslararası güçler, Türkiye'nin derin devleti de var. Bütün bunlar el ele verip sayın Öcalan'ı 4-5 metrelik hücreye koydu. Ama hücreden bugün görüyoruz ki bir dünya lideri çıktı. Onlar bu hücrede teslim, rehin alacaklarını zannetti. Ama bugün İmral'ı sistemi yıkılmış, yerle bir olmuştur. Sayın Öcalan'da bir dünya lideri olmuştur. Sayın Öcalan artık Kürt halkının ulusal lideridir. Kürdistan'da her kesin gönlünde yer etmiş öncülük yapmış bir liderdir. Kürt halkı özgürlüğünü kazanmadan mücadeleyi bırakmayacak."

"ÖZERK SİSTEMİMİZİ İNŞA EDECEĞİZ" 

Devlet, ve hükümetin Öcalan ile görüştüğünü belirten Kışanak, İmralı sisteminin dağıtılması gerektiğini savundu. Kışanak, İmralı'daki 4 duvara gerek olmadığını söylediklerini anlatırken şöyle konşutu: "Başkan Apo Amed'e (Diyarbakır), Kürdistan'a gelecek halkıyla buluşacak. Başkan Apo da uyarılarını yapıyor; 'Bu süreci artık tek taraflı benim sırtımdan yürütemezseniz' diyor. 'Halkımın özgürlük, kimlik, statü talebi var. Bunu karşılayacaksınız barış anlaşmasını imzalayacağız' diyor. Biz buradan Amed'ten sesleniyoruz: Başkan Apo çözüm konusunda iradesini ortaya koyduğu, masada durduğu sürece biz de onun etrafında kenetleneceğiz. Ancak siz oyalamaya kalkışırsanız, halkımızın özgürlük talebini ertelemeye kalkışırsanız, sizi beklemeyeceğiz halk olarak öz yönetimlerimizi kuracağız. Kendi özerk sistemimizi inşa edeceğiz. ve önder, başkan Apo'nun halkımızla buluşacağı günlerin imkanını hep beraber yaratacağız. Bu 15 Şubat günü halkımıza, önderliğimize bu komployu düzenleyenleri bir kez daha lanetliyoruz."

OLAYLAR ÇIKTI 

Konuşmaların ardından kalabalık arasında bulunan yüzlerimaskeli bir grup Bağlar İlçesi'nde cadde ve sokakları kapatarak yola barikat kurdu. Çöp konteynerlerindeki çöpleri yola savuran eylemciler, kendilerine müdahale eden polise el yapımı patlayıcı, hava fişek, taş attı. Polis, göstericileri biber gazı ve basınçlı su sıkarak dağıttı. Olaylar sırasında zırhlı aracın çarptığı 1 polis memuru yaralandı. Yaralı polis memuru Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınırken, durumunun iyi olduğu belirtildi.

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim