• BIST 9524.59
  • Altın 2490.091
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.7328
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Güllüce, Ak Parti’nin gizli genel başkanının Cumhurbaşkan Erdoğan olduğunu itiraf etti

Güllüce, Ak Parti’nin gizli genel başkanının Cumhurbaşkan Erdoğan olduğunu itiraf etti
Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Ak Parti’nin gizli genel başkanının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu itiraf etti. Şimdi gözler, Cumhurbaşkanı Erdoğan’da. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu konuyla ilgili ne söyleyeceği ise, merak konusu.

Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı seçilip Ak Parti Genel Başkanlığı’nı Ahmet Davutoğlu’na devretmesinin ardından Cumhurbaşkanı olarak göreve başlayan Recep Tayyip Erdoğan’ın Ak Parti’nin özellikle milletvekili adaylarının belirlenmesinde önemli rol oynadığı kulislerde konuşulan konuların başında geliyordu. Nitekim kulislerde konuşulanlar da gerçek oldu. Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Ak Parti’nin gizli genel başkanının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu itiraf etti.

Gemi Sanayicileri Derneği’nin (GESAD) Türk Loydu Profesör Teoman Özalp Salonu’nda dün yapılan 15. Olağan Genel Kurulu’na katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’den tarihi bir itiraf geldi. Bakan Güllüce, İstanbul 1. bölgede 1. sırada kendisini milletvekili adayı olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gösterdiğini itiraf ederek Ak Parti’nin gizli başkanının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu da böylelikle resmi olarak açıklayan ilk isim oldu.

Yalova Gemi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin kamulaştırma sorunuyla ilgileneceğini ve çözüme kavuşturulması konusunda gerekenin yapılması talimatını verdiğini söyleyen Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllece, “Benim alanımla ilgili olmasa da ilgileneceğimi, Sanayi Bakanlığı kısmı da var ya, o anlamda söylüyorum. Bakanlığın kendi alanı dışına çıkamaz diye bir kural yok. Velev ki, tersi de olsa ilgileneceğim.

Bir sistem sorunumuz var. İnsanımızın endüstri insanı olmaması gibi bir sorunumuz da var tabi. Bu bürokratımız içinde, benim içinde, herkes içinde geçerli. Bu topraklarda kalmanın yolu, çok üreteceksiniz, güçlü olacaksınız, güçlü ordunuz olacak, birlik olacaksınız, iç ittifakınız olacak. Yoksa bizi, toz duman ederler” dedi.

“Bu 1. bölgede 1. sıraya koyması Tayyip Bey’in beni, manevi bir baskıya sokmuş oldu”

Bakan Güllüce, “Bu arada onu da söyleyeyim. Şurada 160 saatin altına indik. Hayırlısıyla şu 160 saat bir geçse de bende bu konuda fazla ilgilenemiyorum. Bu 1. Bölgede 1. Sıraya koyması Tayyip Bey’in beni, manevi bir baskıya sokmuş oldu. Yani yükümlüğü getirdi bana. Psikolojik olarak. Bir şeref. Hem de çok yoğun bir yük. O yüzden de bir haftalık süre sonunda Türkiye’de çok daha güzel şeyler olacağını düşünüyorum” diyerek tarihi itirafı yapmış oldu.

Bakan Güllüce’nin bu açıklamasından sonra şimdi gözler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’da. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu konu hakkında neler söyleyeceği ise, merak konusu.

Haber: Mehmet ŞAHİNCİLEROĞLU - Deniz Haber Ajansı

HABERİN VİDEOSUNU İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim