• BIST 9725.1
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 26 °C

Güler: O teyze demek ki kuş avlıyormuş

İstanbul’da düzenlenen operasyonlarda Gezi Parkı eylemleri sırasında sapanla taş atan yaşlı kadının da bulunduğunu belirten İçişleri Bakanı Muammer Güler, “Sapanı kime atıyordu teyze acaba, kuş mu avlıyordu? Demek ki kuş avlıyormuş” dedi.
İçişleri Bakanı Muammer Güler, Meclis'te gazetecilerin sorularını yanıtladı.
 
Bakan Güler, Maltepe ilçesi Gülsuyu semtinde uyuşturucu karşıtı yürüyüşte öldürülen Hasan Ferit Gedik’in cenaze törenine silahla katılanlarla ilgili Gülsuyu, Sultangazi ve Gazi Mahallesi'nde gerçekleştirilen operasyonla ilgili bilgiler verdi.
 
5'i kadın 34 kişinin gözaltına alındığını belirten İçişleri Bakanı Güler, “Orada provokasyon vardı, polisi üzerlerine çekip, kadınla, çocukla polisi karşı karşıya getirip, ölümlere sebebiyet verip, geçmişte yaşanan gazi olaylarının tekrarı planlanmıştı. Polis böyle bir oyuna gelmedi ama orada silah gösterisinde bulunan 9 kişinin kimlikleri ayrı ayrı tespit edildi, 3'ü gözaltına alındı. Diğerlerinin de yakalanması için gerekli çalışmalar yapılıyor. Kimsenin yaptığı yanına kalmaz, hele şehir içinde eşkiyalıkla, terör örgütü faaliyetleriyle bir yere varılması mümkün değil" dedi.
 
Ayrım yapmadan terör örgütlerine operasyon yaptıklarını vurgulayan Bakan Güler, "Hem o çatışan örgütlerden birisi hakkında geçen hafta operasyon yapıldı; cinayete karışan kişi yakalandı, ifadesinde de itiraf etti, silahı attığı yerden silah da bulundu. Polisin yapması gereken her şey yapıldı. Hangi terör örgütü olursa olsun, hiç bir ayırım yapmadan, üzerine gideriz ve gereğini yaparız" diye konuştu.
 
"Örgüt polisi uyuşturucu çeteleri ile bağlantısı varmış gibi göstermeye çalışıyor" sözleri üzerine ise Güler, "Örgüt önce kendi faaliyetlerini sorgulasın bir bakalım. Kimse kendi eylemlerini saklayacak şekilde veya dikkati başka yerlere çevirecek şekilde davranış içine girmesin. Görevimiz suçluları suç delilleriyle beraber adil yargının önüne çıkartmaktır” dedi.
 
'DEMEK Kİ KUŞ AVLUYORMUŞ'
 
Gözaltına alınanlar arasında Gezi Parkı olayları sırasında sapanla taş atan yaşlı kadının da bulunduğu dile getiren Güler, şöyle konuştu:
 
“O sapanlı teyze de dün gözaltına alınanlar arasında. Sapanı kime atıyordu teyze acaba, kuş mu avlıyordu? Demek ki kuş avlıyormuş! Orada polise atılan taş toplumun düzenini hedef alan bir taştır.
 
Kim olursa olsun, ister bayan ister erkek; ister yaşlı, ister genç. O tasvip edilecek bir hareket midir? Sadece sapan atma meselesi değil, hakkında örgüt üyeliğinden iddia da var."
 
untitled-7.20131008162228.jpg
 
VALİNİN GAZETECİYE GÖNDERDİĞİ E-MAIL
 
Muammer Güler, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna’nın Radikal gazetesi muhabiri İsmail Saymaz’a tehdit ve hakaret içerdiği belirtilen elektronik postayla ilgili incelemenin devam ettiğini ifade etti.
 
Güler, şu ifadeleri kullandı: “Türkiye Cumhuriyeti hukuk devleti. Yanlış yapanla ilgili cezası suç teşkil ediyorsa, adli süreç işler. Disiplin suçunu teşkil ediyorsa disiplin hükümleri uygulanır. İdari tedbir gerekiyorsa idarenin takdiri çerçevesinde idari tedbirler uygulanır.
 
Ama ben baştan söyledim: Ben bu üslubu tasvip etmiyorum. Valinin de üslubu doğru değil ama muhatabı olan basın mensubunun da valinin iddia ettiği şekilde davranışları olmuşsa, sataşması olmuşsa o da uygun değil. Herkes usülü dairesinde görevini yaparsa, bir sorun çıkmaz."
 
BAŞÖRTÜSÜ YÖNETMELİĞİ
 
"Başörtüsü yönetmeliğinin polis teşkilatında nasıl uygulanacağı" ile ilgili soruyu yanıtlayan Güler, "Bu düzenleme doğru, hayırlı olsun. Emniyet teşkilatımız, resmi üniformalılar ile ilgili istisna getirildi, diğerleri ile ilgili olarak yönetmelik neyi öngörüyorsa biz de onu uygulayacağız" dedi.
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim