• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 24 °C

Gülen'in avukatı: Bunlar kara propaganda metodu

Gülen'in avukatı: Bunlar kara propaganda metodu
Fethullah Gülen Hocaefendi’nin avukatı Nurullah Albayrak, 7 bin kişinin dinlendiği iddialarının kara propaganda amacı taşıdığını söyledi.

Hocaefendi ve Camia’nın günah keçisi ilan edildiğini vurgulayan Albayrak,  şu açıklamayı yaptı: “Akla ve mantığa uygun olmayan bu iddianın öncekiler gibi sadece miting meydanlarında kullanılmaya yönelik olduğu çok açıktır. Bu durum, toplumda oluşturulmaya çalışılan kin ve düşmanlığı daha fazla tahrikten başka bir işe yaramayacaktır.”

 Son dönemde sadece Hizmet Hareketi’ni karalamaya yönelik yayın yapan bazı medya organları dün yine ithamlarla dolu haberleri manşete taşıdı. Yeni Şafak ve Star gazeteleri, aralarında siyasiler, bakanlar, gazeteciler, sanatçı ve işadamlarının da bulunduğu 7 bin kişinin sözde paralel yapı tarafından dinlendiğini iddia etti. Yeni Şafak, Amerika’da bulunan Fethullah Gülen Hocaefendi’yi ima ederek ‘Derin kulak Pensilvanya’ başlığını attı. Asılsız iddialarla müvekkilinin hedef alındığını belirten Gülen Hocaefendi’nin avukatı Nurullah Albayrak, konuyla ilgili açıklama yaptı. Kara propaganda ile masum insanlara iftira atıldığına dikkat çekilen açıklamada, bu işlemi yaptıkları öne sürülen sorumluların cezalandırılması istendi. Söz konusu haberlerle toplumda korku ve nefret oluşturulmak istendiği ifade edildi. ‘Paralel’ damgalaması ile Gülen Hocaefendi ve Camia’nın günah keçisi ilan edildiği vurgulandı.

Meclis’te onaylanan kritik yasalara da atıfta bulunulan açıklamada internet, HSYK ve MİT gibi düzenlemelerin  ‘telekulak’ tartışmasıyla perdelenmeye çalışıldığına işaret edildi. Müfteriler hakkında yasal başvurular yapılacağının hatırlatıldığı açıklamada özetle şöyle denildi:

İDDİA DOĞRUYSA SORUMLULAR CEZALANDIRILMALI: İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında siyasetçiler, bürokratlar, gazeteciler ve akademisyenlerden oluşan 7 bini aşkın kişinin telefonlarının dinlendiği iddia ediliyor. Bu uygulama insafsızca ve haksız bir biçimde müvekkilime atfedilmeye çalışılmıştır. Birbiriyle düşünsel irtibatı olmayan bu isimlerin aynı soruşturma kapsamında dinlendiği iddiası doğru ise bu işlemi yapanlar sıfatlarına bakılmaksızın cezalandırılmalı.

MİTİNG MEYDANLARINA MALZEME: Akla ve mantığa uygun olmayan ve halkı tedirgin edebilecek bu iddianın öncekiler gibi sadece miting meydanlarında kullanılmaya yönelik olduğu çok açıktır. Bu durum toplumda oluşturulmaya çalışılan kin ve düşmanlığı daha fazla tahrikten başka bir işe yaramayacaktır.

İFTİRA YERİNE HUKUKUN GEREĞİ YAPILMALI: Söz konusu iddialar üzerinden ağıtlar yakılıp masum insanlara iftira atılmamalı, bu iddiaları aydınlatmak için derhal hukukun gereği yapılmalıdır. HSYK ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı da gecikmeksizin bu iddiaları incelemeli ve kamuoyunu tatmin edecek şekilde açıklama yapmalıdır. Ceza Muhakemesi Kanunu’na göre soruşturma kapsamında yapılan dinleme faaliyetleri gizli olduğu için teyit edilmesi mümkün olmayan bu iddianın ortaya atılmasıyla internet, HSYK ve MİT gibi Anayasa’ya aykırı düzenlemeler perdelenmektedir.

CAMİA GÜNAH KEÇİSİ İLAN EDİLİYOR: Ülkemizde son bir yıldır, korkutma, damgalama, günah keçisi ilan etme şeklinde kara propaganda teknikleri kullanılmaktadır. Bu haber ile amaçlanan da her görüşten onlarca aydın, yazar, siyasetçi ve sanatçıda ‘korku ve nefret’ hasıl etmek ve ‘paralel’ damgalaması ile müvekkilim ve Camia’yı ‘günah keçisi ilan etmektir.

HİTLER DÖNEMİNİN TAKTİĞİ: Bir kez daha anlaşılmıştır ki söz konusu haber sahipleri, Hitler’in kurmayı Joseph Goebbels’in ‘Propagandası yapılan şeyin gerçek ya da yalan olduğu önemli değildir, önemli olan ne kadar çok kişiye ulaştığı ve ne kadar çok kişiyi inandırabildiğinizdir’ ilkesini amaç edinmişlerdir. Ancak kara propagandayı pervasızca kullananlar bilmelidir ki ‘yalan ve gösterişler gürültülü, hakikat ve samimiyet ise sessizdir’ ve gerçekler er geç ortaya çıkacaktır. Müfteriler hakkında yasal başvurular yapılacaktır. 

http://www.istanbulahber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim