• BIST 9057.97
  • Altın 2293.771
  • Dolar 32.3117
  • Euro 35.128
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Gülen'e kötü haber !

Gülen'e kötü haber !
Ankara 19'uncu Hukuk Mahkemesi, Gülen'in Türkiye'de mutad ikameti olmadığı gerekçesiyle açtığı davalarda yargılama tazminatı ödemesine karar verdi.


Gülen artık Türkiye'de açacağı her dava için 4 bin lira yargılama tazminatı yatırmak zorunda. Fethullah Gülen'in AK Parti MKYK Üyesi Yasin Aktay hakkında açtığı tazminat davasında Mahkemenin 'Türkiye'de mutad ikameti bulunmadığı gerekçesiyle' yargılama teminatına hükmetmesi emsal bir karar oldu. Bundan böyle Gülen'in yaptığı tüm başvurulardan yargılama tazminatı alınacak.
MUTAD İKAMETİ YOK
AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay'ın katıldığı bir televizyon programındaki ifadeleri sebebiyle Gülen'in avukatları aracılığıyla suç duyurusunda bulunuldu. Duruşmada, mahkeme Gülen'in Türkiye'de mutad ikameti olmadığı gerekçesiyle yargılama tazminatının yatırılmasına hükmetti. Ankara 19. Asliye Hukuk Mahkemesi Vakıfbank Adliye Şubesine bir yazı yazarak, 'Davacı/davacılar Fethullah Gülen ile davalı/davalılar Yasin Aktay arasında mahkememizde görülmekte olan tazminat (kişilik haklarına saldırı nedenli) davası nedeniyle; Mahkememiz Esas No: 2014/5 sayılı dava dosyası adına şubeniz nezdinde bir aylık vadeli hesap açılarak 4,000,00 TL teminat bedelinin depo edilmesi ve ayın sonunda yazışmaya mahal verilmeksizin birer aylık dönemler halinde vadenin uzatılması..'nı istedi. Emsal niteliğindeki bu hükümle Gülen bundan sonra açtığı tüm davalarda bu bedeli yatırmak zorunda kalacak.
500'DEN FAZLA DAVA AÇTI
Başta Başbakan Erdoğan olmak üzere birçok siyasetçi ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerine de dava açtığı bilinen Gülen'in, bu davalara yatırdığı harç paralarının da yüzbinlerce lirayı bulduğu tahmin ediliyor.
GÜLEN'İ SORUŞTURAN SAVCIYA HSYK SORUŞTURMASI  
Paralel yapının izini süren hakim ve savcıları kıskaca alan HSYK yine benzer bir karara imza attı. HSYK 3. Dairesi, Fethullah Gülen ile ilgili soruşturmayı yürüten savcı Serdar Coşkun hakkında oy çokluğuyla inceleme kararı aldı. Dairenin savcı Coşkun hakkındaki inceleme kararını, Gülen'in avukatlarının, müvekkilleri hakkında soruşturma olup olmadığı sorularına karşılık vermediği, bazı taleplerini reddettiği gerekçesiyle yapılan şikayet üzerine aldığı öğrenildi. İnceleme kararı, 4'e 2 oy çokluğuyla alındı. Karar, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın onayına sunuldu. Ancak Bozdağ'ın izin vermeyeceği öğrenildi. Öte yandan Bolu Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz hakkında da Twitter'daki paylaşımları nedeniyle inceleme başlatıldı. 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim