• BIST 8980.39
  • Altın 2284.818
  • Dolar 32.3279
  • Euro 35.0498
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 22 °C

Gülen Gözler Yardım Bekliyor

Gülen Gözler Yardım Bekliyor
Irak'taki mezhep çatışmasından kaçarak Türkiye'ye yerleşen Jaafar ailesinin 4 yaşındaki kızı Fatma, kan kanserine karşı savaş veriyor.

Irak'taki mezhep çatışmasından kaçarak Türkiye'ye yerleşen Jaafar ailesinin 4 yaşındaki kızı Fatma, kan kanserine karşı savaş veriyor. Aile, bir yandan kızlarını hayatta tutmak için uğraşırken, diğer yandan da geçim derdiyle boğuşuyor.

Balıkesir'deki Iraklı ailenin dramı göz yaşartıyor. Bir süre önce TOKİ konutlarına yerleşen Iraklı Jaafar ailesi bir yandan hastalıkla mücadele ederken, diğer yandan da geçim sıkıntısı içinde hayatta kalmaya çalışıyor. Şifayı önce Hindistan ve Beyrut'ta arayan aileye komşuları sahip çıkıyor.

Jaafar ailesinin komşusu Ayla Küçükduran, "Fatma kanser tedavisi görüyor. Aşıları varmış sürekli vurdurulması gereken, daha önce de ilik nakli olmuş. Havası iyi diye Türkiye'ye gelmişler. Maddi durumları iyi değil. Bizler elimizden geldiği kadar yardım ediyoruz, ama bizim de imkanlarımız dar. Tedavi masraflarını devlet karşılamıyormuş, çocuğunun rahatsızlığının derecesi yüzde 80'miş. Hiçbir sosyal güvenceleri yok ve yardım alamıyorlar. Her hafta Atatürk Devlet Hastanesi'ne aşı için götürüyorlar. Parasını ceplerinden veriyorlar. Atatürk Devlet Hastanesi'nde görevli doktor, küçük Fatma'ya yaptığı muayene sonrasında yazdığı raporda aşının yapılmasının hasta için hayati önem taşıdığını belirtmiş. Onların da Irak'ta aileleri sırayla para gönderiyormuş. İş istiyorlar iş" dedi.

Baba Hayder İssa Jaafar, Irak'ta bilgisayar mühendisi olduğunu belirterek, "Bağdat şehrindenim. Eşimin ismi Fadisad, 2 kızım var. Büyük kızımın adı Meis, diğer kızımın adı Fatma. Fatma 4 yaşında kan kanser oldu. Hindistan'a 3 kere gittik. Sonra Beyrut'a Amerikan Hastanesi'ne gittik. Burada benden ilik alınarak kızıma naklettiler, 5 ay boyunca müşahade altında kaldık. Böylece ameliyat süreci bitmiş oldu. Doktorlar bize bundan böyle havası temiz yerde yaşamamızı tavsiye edince Türkiye'ye geldik. Doktorlar 5 sene boyunca özenle bakılmasını söyledi. Eğer 5 sene içinde herhangi bir rahatsızlık olmazsa hastalığın Fatma'yı terk edeceğini söylediler. Doktorlar kızım için bir tedavi programı hazırladılar. Bu program için de temiz hava, sağlıklı beslenme verildi. Irak'ın iklimi ve havası kirli olduğundan yaşayamazdık. Irak'tan çıkmamızda 2 sebep vardı. Ben Şii mezhebindendim ve eşim Sünni idi. Beni Sünni bir kadınla evlendiğim için ölümle tehdit ettiler. İkinci sebep ise kızım Fatma'nın rahat hayat sürmesiydi. Benim ilk çocuğum da kızımla aynı hastalığa sahipti ve 6 aylıkken ölmüştü. Ben de bunun için çok korktum. Kızımın iyileşmesi için yardım bekliyorum" şeklinde konuştu.

Gülen Gözler Yardım Bekliyor

Gülen Gözler Yardım Bekliyor

Gülen Gözler Yardım Bekliyor

Gülen Gözler Yardım Bekliyor

Gülen Gözler Yardım Bekliyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim