• BIST 9693.46
  • Altın 2506.298
  • Dolar 32.5775
  • Euro 34.7696
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 20 °C

Gülen cemaati okullarına destek genelgesi iptal edildi!

Gülen cemaati okullarına destek genelgesi iptal edildi!
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu tarafından yapılan açıklamaya göre Gülen cemaati okullarına destek verilmesi istenen Abdullah Gül imzalı genelge iptal edildi.


AK Parti için 2008 yılında açılan kapatma davasının delilleri arasında yer alan ve yurt dışındaki Gülen cemaati okullarına destek verilmesi istenen Abdullah Gül imzalı genelge iptal edildi. İptale ilişkin bildirim, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu tarafından yapıldı.

16 Nisan 2003 tarihinde dönemin Dışişleri Bakanı Abdullah Gül imzasıyla Büyükelçiliklere gönderilen genelgede, Gülen cemaati ile temas ve işbirliği halinde olunması ve Gülen okullarının tanıtımı istenmiş, okulları ziyaret edecek olan resmi heyetlere de refakat edilmesi talimatı verilmişti.

İDDİANAMEYE GİRDİ

Gül'ün bu genelgesi 14 Mart 2008 günü Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan AK Partinin kapatılmasına ilişkin davaya da konu oldu. İddianamedeki, deliller arasında yer alan bu genelge için şöyle denilmişti:

''Laik devlet yapısını değiştirerek yerine dini kurallara dayalı bir devlet kurmak amacıyla, yasadışı örgüt kurup bu amaca yönelik faaliyetlerde bulunmak suçundan hakkında dava açılan Fethullah Gülen isimli tarikat liderinin, yurt dışında kurduğu okullar, bir ticari şirket olarak değerlendirilip temas ve işbirliği yapılması, Abdullah Gül’ün Dışişleri Bakanı olduğu dönemde Bakanlığın genelgesi ile Büyükelçiliklerimizden istenmiştir.

Şöyle ki;Genelkurmay Harekat Başkanlığının Mart 2002 tarihli 'PKK, DHKP/C ve İrticai Örgütlerin Avrupa’daki Faaliyetleri' adlı raporunda demokratik yollardan devlet kademelerinde kadrolaşarak, Atatürk İlke ve Devrimlerini ortadan kaldırıp Şeriat esaslarına dayalı bir devlet kurmayı ve bunu takiben Dünya İslam birliğini gerçekleştirmeyi hedeflediği' belirtilen Fethullah Gülen isimli cemaat liderinin yurt dışında kurduğu ve faaliyetleri nedeni ile bulundukları ülke Devletleri tarafından Türkiye’nin uyarılmasına neden olan okullar bir ticari şirket olarak değerlendirilip temas ve ilişki kurulması, Abdullah Gül’ün başında bulunduğu Dışişleri Bakanlığının bir genelgesi ile Büyükelçiliklerimizden istenildiği'' dedi.

 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim