• BIST 9071.89
  • Altın 2325.249
  • Dolar 32.3748
  • Euro 35.032
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Gülen, 160 ülkede devletin yapamadığını yaptı

Gülen, 160 ülkede devletin yapamadığını yaptı
“Ben haktan hukuktan, akıl izandan yanayım. İstiklal mücadelesinden bahsediliyor. Kime karşı savaşacağız? Milleti mi birbirine kırdıracağız? Fethullah hoca, devletin yapamadığını yapmıştır.

160 ülkede okulları var. Devletin kaç ülkede okulu var?”

 Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Hizmet Hareketi’ne yönelik ağır hakaretlere karşı çıktığı için kendisine yapılan eleştirilere tepki gösterdi: “Bize şunu söylediler; ‘Efendim sen Cemaat’ten yana mısın?’ Ben haktan hukuktan yanayım. Beğenirsin beğenmezsin, açık net söylüyorum, Fethullah Hoca devletin yapamadığını yapmıştır. 160 ülkede okulları var. Devletin kaç ülkede okulu var?  Senin 160 ülkede okulun şöyle dursun, büyükelçiliğin var mı? Yok.” İnternete sansür olarak yorumlanan yasayla ilgili görüşlerini açıklayan Kamalak, hükümetin panik içinde olduğunu, yolsuzluğu örtmek için böyle bir düzenlemeye gittiğini belirtti.

SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak, aday tanımıtı için gittiği İzmir’de yolsuzluk operasyonuna verdiği destek ile Hizmet Hareketi ve Fethullah Gülen Hocaefendi’ye yapılan ağır hakaretlere karşı çıktığı için maruz kaldığı suçlamalara cevap verdi. Balçova Termal Otel’de basın mensuplarıyla bir araya gelen Kamalak, kendisine “Sen cemaatten yana mısın?” eleştirisinin yapıldığını belirterek, şunları söyledi: “Ben haktan hukuktan yanayım, akıl izandan yanayım, milletten yanayım. Beğenirsin beğenmezsin, severiz sevmeyiz,  açık net söylüyorum, Fethullah Hoca devletin yapamadığını yapmıştır. 160 ülkede okulları var. Devletin kaç ülkede okulu var?  Senin 160 ülkede okulun şöyle dursun büyükelçiliğin var mı? Yok. Birine yakın olmak diğerine düşman olmamızı gerektirmez. Dışişleri Bakanlığı’mıza sorun, Türkiye’nin kaç ülkede devlet okulu var? Haşhaşi falan diyenlere diyorum ki, ya arkadaş beğen beğenme, dün övgüler yağdırıyordun. Ne olur Türkiye’deki şu Türkçe Olimpiyatları kapanış konuşmalarını bir izleyin. Göreceksiniz ki orada Fethullah Hoca göklere çıkarılmakta. Kim tarafından? Başbakan ve bakanları tarafından. Düne kadar iyi olduğun, bağrına bastığın, ‘15 kat büyüttüm’ dediğin bir ekip, 17 Aralık’ta birtakım hırsızlığı yolsuzluğu ortaya çıkardı diye Haşhaşi oldu öyle mi? Dün iyiydi bugün kötü. Neden? Hırsızlığı ortaya çıkardı. Ellerine sağlık.”

     İnternete sansür olarak yorumlanan yasayla ilgili görüşlerini açıklayan Mustafa Kamalak, hükümetin panik içinde olduğunu, yolsuzluğu örtmek için böyle bir düzenlemeye gittiğini anlattı. Kamalak, “Yanlış hesap Bağdat’tan geri döner demişler. Şimdi Bağdat’a gitmeye de lüzum yok. Kanaatimiz o dur ki, Cumhurbaşkanlığı’ndan geri döner. Oradan dönmezse Anayasa Mahkemesi’nden geri döner.” dedi.

MİT, ne zamandan beri uluslararası yardım kuruluşu oldu?

Hükümetin dış politikasını da eleştiren Saadet Partisi lideri Kamalak, Irak, Libya ve Suriye örneklerini vererek 90 yıllık Cumhuriyet tarihi boyunca en büyük Müslüman katliamının AK Parti iktidarı zamanında yaşandığını vurguladı. Özellikle Suriye politikasının baştan sona yanlış olduğunu kaydetti. Komşu ülkeye giden TIR’ların aranmasıyla ilgili tartışmaya da değinen Kamalak, “Son zamanlarda bildiğiniz gibi Suriye’ye MİT yönetiminde TIR’larla insanî yardım yapılmaktadır, tırnak içinde söylüyorum. Türkiye’nin insanî yardım kuruluşu nedir diye sorsalar cevabınız Kızılay olur. MİT ne zamandan beri uluslararası yardım kuruluşu olmuştur? O yardım yarın Türkiye’nin başını ağrıtacaktır. Hayır insanî yardımsa neden denetimden kaçıyorsun?” diye sordu.

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim